3ds Max Sorular-cevaplar

3D Studio Max - 3ds Max Sorular-cevaplar Sponsorlu Bağlantılar Sakaryada gerek arkadaşlarım olsun gerekse mimar abilerim ve ablalarım çoğu kişiye 3DS Max programını bildiğimce öğretmeye gayret ettim. İnanırmısınız öğrencilerimin yaşları her ne olursa olsun tek ortak yönleri ...

Cevapla
3ds Max Sorular-cevaplar
TimuRRendeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır

TimuRRendeR

Grafiker / Sakarya

Standart

3ds Max Sorular-cevaplar

Alt 04-05-2008 #1
Sponsorlu Bağlantılar

Sakaryada gerek arkadaşlarım olsun gerekse mimar abilerim ve ablalarım çoğu kişiye 3DS Max programını bildiğimce öğretmeye gayret ettim. İnanırmısınız öğrencilerimin yaşları her ne olursa olsun tek ortak yönleri oldukça hevesli olmalarıydı.Her ne kadar ilk başlarda biraz sıkılsalarda.Bu amaçla bu programa başlamak isteyen veya daha yeni başlamış olan kişilerin kafalarını kurcalayan bazı soruları cevaplamak istedim.Bu sorular benimde vaktiyle çok başımı ağartmıştı.

SORU 1: Programda o kadar çok ayar varki hiç birine hakim olamıyorum.Açıldıkça açılıyor ve istediğim şeye ulaşamıyorum ne yapmam gerekiyor.

CEVAP1: 3DS Max programındaki ayarlar kullanım amacına göre menüler-altmenüler-bloklar vb alt seçim üniteleriyle sınıflandırılmıştır. Basit çalışmalarla başlayın. Örnek olarak bir kutu alın ve amaçsızca onu taşıyın,kopyalayın,kopyalarıyla basit şekiller oluşturun. Dha sonra modifier kısmına geçin.

SORU 2: 3D perspektif ekran çalışmakta zorluk çekiyorum ne yapmam gerekiyor.

CEVAP 2: Bu durum uzun sürmeyecektir. 3DS max bunun için SNAP kilitleme modu ile uzay ortamında cisimlerin kolayca birbirine eklenmesine olanak tanıyan bir ayar sunmuştur.

SORU 3: Bir hevesle programı açıyorum bir şey modellemeye çalışıyorum fakat hemen sıkılıyorum. Oysaki modellemem iyi sayılır.

CEVAP 3: Bunun tek sebebi modellme yapacağınız nesnenin kafanızda tam canlanmamış olması.Modellemede profosyonel bile olsanız sürekli sıkılmaya devam edersiniz. İlk önce tasarımınızı hayal edin. Daha sonra alın kağıdı kalemi bu düşüncenizi çizin. Programda da çalışırken daha yeni fikirler gelecektir.

" ROTASI BELLİ OLMAYAN YELKENLİYE HİÇ BİR RÜZGAR YARDIM ETMEZ"

SORU 4: Yapmış olduğum çalışmalar hiç gerçekçi olmuyor. Bir keresinde çok güzel olmuştu aynı ayarları kullandım fakat bu sefer olmadı.

CEVAP 4: Gerçekçilik nedir? Öncelikle bunu anlamamızda fayda var. Aslında işin özü iyi bir modellme ile başlar. Bunu tam anlamda yaptığımızı farzedelim.Bu sefer de kaplama ve eklentilerini aşmamız gerekecek.
Örnek olarak elimiz. Elimizi gündüz oldukça net görebiliyoruz.Bu elimize gelen ışıkların gözümüze ulaşması. Fakat elimizde her hangi bir parlama olmuyor yanlız tırnaklarımızda bu parlama bir nebze olsun var. Bunun sebebi elmizin gözenekli bir yapıdan oluşması tırnağımızın ise düz.Oluşturduğumuz modellerde de bu çok önemli bir faktör.. KOLTUK YAPIMI 2 BÖLÜM (KAPLAMA) dersinde kumaşa kabartma ahşaba parlaklık verdik. Ya tam tersi olsaydı yaptığımız modellme veya o çok güvendiğimiz ve hiç kimseye söylemediğimiz render ayarlarının bir anlamı kalırmıydı?
Ayrıca kameranın konumu,ışığın konumu,ortamdaki hakim renk,yine ortamdaki saydam veya yansıtıcı malzemelerin yoğunluğu render ayarlarını değiştirmemiz anlamına gelir.

SORU 5: Çok çabalıyorum ama olmuyor olmuyor bir kursa gitmem lazım.Hangisini tercih edersiniz.

CEVAP 5: Hey bi saniye bu kadar ön yargılı olmayın. Tamam illaki kursa gideceksen güle güle yanlız kendini belirli bir aşamaya kadar getirmen şart. Kursa katılacak olan diğer arkadaşlar az çok bu programı kurcalamış kişilerdir.Onların bilgisi eğer senden biraz daha çok ise hele hele derslerde pat diye fırlayıp hocaya karışıyorsa bu seni daha çok kızdıracaktır. İnternetteki dökümanlar, kitaplar seni belirli bir seviyeye getirir.Bu sayede kurstan daha iyi verim alırsın. Yoksa bisiklet kullanmayı bilmeden motosiklet ehliyeti almak için kursa gitmiş bir kişiden farkın kalmaz. Maddi açıdan seni fazla zorlamayan bir kursu tercih et.

SORU 6: 3DS Max programından para kazanmak istiyorum.

CEVAP 6: Eeeeeee 3ds Max Sorular-cevaplar)

SORU 7: Nasıl kazanabilirim?

CEVAP: 7 Piyasaya açılacaksan eğer "en az" orta seviyede max kullanman gerekiyor. Tabiki sabırda önemli. Bir mimar gelir sana iç mekan tasarımı yaptırır. 10 saat render alırsın, sonra çalışmayı değiştirir. Değişikliğe de para vermez sadece, duvarların rengini değiştirdik ne parası der sana.Gelde render nedir anlat. Şaka bir yana büyük şehirlerde bilakis yapılaşmanın fazla olduğu yerlerde katalog,broşür,bilboard reklamları,şantiye tabelalarında bu tarz çalışmalara oldukça yer veriliyor. Parası sizi tatmin eder hiç şüpheniz olmasın. Kazandığınızın %50'si zaten pisikoloğa gidecek.

SORU 8: 3DS Max Programını tamamen yutttum, başka bir tasarım programına geçmek istiyorum hangisini tercih etmeliyim.

CEVAP:8 Eğer 3DS Max'i yuttum diyorsan bizde bunu yuttuk. Her neyse Maya veya Cinema 4D arasında tercih yap derim. Şahsen Maya'yı tercih et organik modelleme konusunda 3DS Maxten daha başarılı.

SORU 9: 4.000 YTL verim bilgisayar aldım ama animasyonda hala çok fazla bekliyorum. Bilgisayarıma ek olarak ne yapmam lazım.

CEVAP 9: Eğer profosyonelce animasyon yapacaksanız Mac almanız lazım.Eğer PC'ciyim diyorsan 10 tane PC lazım. Neden?
Detayı detayına tasarlanmış bir odanın tek resim için render süresini 5 saat diyelim. Bu odanın içinde şöyle basitçe dolaşmak için 50 kareye ihtiyaç olsun. 50 x 5 = 250 saat yani 10 gün. Bu daire 3+1 wc,banyo,balkonlar,hol v.b. Hee unutmadan dış cepheler ve vaziyeti de unutmamak gerekir. Sence render süresi ne kadardır. Bunların hepsi maddiyat tabiki ama bu denli bir animasyon işi gelirse tüm bilgisayarların borcunu ödersin.

SORU 10 : Hazır modellerin faydası ve zararı nedir.

CEVAP 10: Eğer sürekli olarak max'te çalışıyorsan iç mekanlarda hazır model kullanarak modellme süreni azaltabilirsin. Bu artısı. Eksi yönü ise bazı hazır modellerin segmentlerinin çok fazla oluşu buda çalışma ortamını kastırıyor dolayısıyla render süresini etkiliyor. Proxy ile çöezerim desende kaplama konusunda eksiklikleride çıkıyor.

Herkeze teşekkürler....
Bu mesajdan alıntı yap
Sponsor Links

Grafikerler.net Reklamları

VolkanTEKiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ ♫♪

Grafiker / Bursa

Standart
Alt 05-05-2008 #2
                             Sponsorlu Bağlantılar
9. Cevaba katılmıyorum.



..::Grafikerler.net Hizmetleri::..

Bu mesajdan alıntı yap
TimuRRendeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır

TimuRRendeR

Grafiker / Sakarya

Standart
Alt 05-05-2008 #3
9. Cevaba katılmıyorum.
Eğer animasyonda bilmediğim bir yöntem varsa yani render süresinin kısa sürmesi gibi, paylaşırsanız sevinirim. 3ds Max Sorular-cevaplareace1:
Bu mesajdan alıntı yap
Telve isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Telve

Grafiker / Konya

Standart
Alt 05-05-2008 #4
Mac pc, yerine daha performanslı 2 tane pc alınır.intel Board DX38BT,işlemci Q660,ddr 3 corsair 2 gb ram yeterli birde geForce 8800 GT al topla bilgisayarı mac'ın yarısına toplarsın birde makineyi topladıktan sonra test et Mac %50 lerde dolaşırken diğeri işlemi tamamlayıp başka bi rendere geçmiş olacak.

Yukarıda yazdığım özellikteki bi makineyi 1750 ytl ye toplayabilirisiniz.
Macın piyasa fiyatı 3600 ytl.
Bu mesajdan alıntı yap
splendors isimli Üye şimdilik offline konumundadır

splendors

Sanat Yn. / İstanbul

Standart
Alt 05-05-2008 #5
bildiğim kadarı ile 3d max'in mac versiyonu zaten yok.
Bu mesajdan alıntı yap
namasteeee isimli Üye şimdilik offline konumundadır

namasteeee

Hiç Biri / İstanbul

Standart
Alt 24-06-2009 #6
teşekkür ederim arkadaşım...
Bu mesajdan alıntı yap
designator35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır

designator35

Grafiker / İzmir

Standart
Alt 04-08-2009 #7
yaaa arkadaşım rica etsem mental ray bir çalışmamda metal ürüne crom kaplama sıkıntısı çekiyorum ya ışıkta ya sahnede sıkıntı var bir türlü çözemedim en azından gerçeğine yakın olsa razıyımen azından nasıl ayar yaparız yada elinizdeki yapılmış bir projeyi gönderseniz ondan yola çıkıp ayar yapsak yada dosyayıda gönderebilirim size....şimdiden teşekkürler....
örnek çalışma fotoğrafı linkide var....

http://img37.imageshack.us/img37/9303/cromaski.jpg
Bu mesajdan alıntı yap
teduahus isimli Üye şimdilik offline konumundadır

teduahus

Yrd. Grafiker / Artvin

Standart
Alt 10-08-2009 #8
bence 3d max a para kazanma olarak bakan basta kaybeder.bilgine
Bu mesajdan alıntı yap
ANIL YÜNCÜ isimli Üye şimdilik offline konumundadır

ANIL YÜNCÜ(28)

Öğrenci (Diğer) / Nevşehir

Standart
Alt 10-08-2009 #9
bence 3d max a para kazanma olarak bakan basta kaybeder.bilgine
şahsen ben eğitim cdleri aldım ticari anlamda değil sacece merak...3dmax hakkında bilgim yok ama bu tarz olumsuz yazılardan dolayı soğuyorum3ds Max Sorular-cevaplar
Bu mesajdan alıntı yap
namasteeee isimli Üye şimdilik offline konumundadır

namasteeee

Hiç Biri / İstanbul

Standart
Alt 10-08-2009 #10
şahsen ben eğitim cdleri aldım ticari anlamda değil sacece merak...3dmax hakkında bilgim yok ama bu tarz olumsuz yazılardan dolayı soğuyorum3ds Max Sorular-cevaplar
CD lerle 3DSMAX içine bir girerseniz bence,
Kendinizi 3. boyutta müptela halde bulursunuz...
Bu mesajdan alıntı yap
Sponsor Links

Grafikerler.net Reklamları

Cevapla

Tags
3dmax cevaplar, 3ds max sorular

Benzer Konular
Konu Konu Bilgileri Forum Cevaplar Son Mesaj
İlginç Sorular... afacan_4207 Graficafe 8 13-10-2009 10:34:51
Yarışma Hakkında Sorularınız ? Cahit GÜLDEN 2050 Yılında Bir Balık 82 12-02-2008 13:07:15
Eski Sevgilinin Mesajlarına Süper Cevaplar :) koserim Graficafe 2 01-02-2008 13:01:10
Hazır Cevaplar :) koserim Graficafe 1 13-11-2007 12:39:37
USB Aygıtları İle İlgili Soru & Cevaplar N/A5 Yazılım Rehberi 0 13-08-2007 07:16:58

Kapat
Şifremi Unuttum?