![]() | ![]() | |
![]() | ![]() |
| | #1 |
| | 1. Type Tool ile istenilen büyüklükte çerçeve oluşturuyoruz, 1 ay için. 2. Selection Tool aldıktan sonra menüye giriyoruz Type – Area Type Options ![]() 3. Çıkan menü de rakamları giriyoruz. Bu menüde Options Text takvim rakam yönü bildiriyoruz. Haftalar horizontal ve vertical olabilir.. ![]() 4. Type Tool ile resimdeki gösterilen yere tıklıyoruz. (A – doğru işlem yapıyorsunuz; B – yanlış, dikkatli olun) ![]() 5. ‘1’ yazıp Enter tuşuna basıyoruz, işaret yanındaki kutuya geçiyor. Not: eğer yazı puntonuz küçükse işaret yanındaki kutuya değil aşadaki satıra atlar. Bunun için fontunuzu kutuya göre ayarlayın. ![]() 6. Bütün rakamlar hazır olduğu zaman. Bir püf noktası: ‘1’ rakamı Type Tool ile önüne tıkladıktan sonra Enter Tuşuna basın. Öylece birkaç kez yaparak lazım olduğu yere rakamları kaydırabilirsiniz. ![]() 7. Takvimizi süslenmek için iki yolu size göstereceğim: Bir dörtgen çiziyorum. Daha sonra Seliction Tool araç üzerine tıklıyorum, Object – Path - Split İnto Grid çıkan menüde kendi zevkinize göre ayarları yapabilirsiniz… benim ayarlarım şu: ![]() ![]() ve en son alta gönderiyorum Object – Arrange – Send to Back . ![]() 2) Bir oval çiziyorum rakam dan bira daha büyük. Yaklaşık 30 dereceye kadar Rotate ediyorum, dolgu rengi verip en alta gönderiyorum. Gölge verdım Filter – Stylize – Drop Shadow. ![]() Daha sonra üzerine copy aldıktan sonra (CTRL+ C (copy almak) Ctrl + F(üstüne yapıştır)) Transform menüye geliyorum. Window – Transform. : Daha sonra Ctrl + C Ctrl + F Ctrl + D yapıp öyle horizontal olarak gidiyoruz. ![]() Vertical olarak objeleri gitirmesi için horizontal olan objeleri Selection Tool ile seçiyorum. Ctrl + C, Ctrl + F. Transform paletinde bu sefer ‘X’ değil ‘Y’ ye. ![]() Rakamları oturtmak için Window – Type – Paragraph kullanıyorum, ![]() ya da Type – Area Type Options paletinde rakam arasında mesafe açıyorum. Gerisi sizin zevkinize göre. ![]() |
| |
| Reklam | |
![]() | ![]() |
| | #2 |
| | güzel anlatım. ellerine sağlık! |
| |
| | #3 |
| | teşekkür ederim Yeliz |
| |
| | #4 |
| | Yılbaşları yaklaşırken bu bayaa zaman alıyordu. ![]() Teşekkürler |
| |
| | #5 |
| | |
| |
| | #6 |
| | Çok güzel anlatmışsınız bilmediğimi şeyler var bu sayeninde öğreniyorum teşekkürler |
| |
| | #7 |
| | |
| |
| | #8 |
| | nasıl kolayca takvim yapılır diye düşünüyordum . çok tşkler ![]() |
| |
| | #9 |
| | Teşekkür ederim. |
| |
| | #10 |
| | Emeğine Sağlık Mesaj Hande DEMİR tarafından (29-07-2008 Saat 08:39:47 ) değiştirilmiştir.. Sebep: bold ve renkli yazı yasak |
| |
![]() | |
| Tags |
| adobe, dersleri, illustrator, takvim, yapimi, yapımı, İllustrator |
« önceki Konu
|
sonraki Konu »
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |