|
|
#1 |
![]() ![]() |
1. Type Tool ile istenilen büyüklükte çerçeve oluşturuyoruz, 1 ay için.
2. Selection Tool aldıktan sonra menüye giriyoruz Type – Area Type Options ![]() 3. Çıkan menü de rakamları giriyoruz. Bu menüde Options Text takvim rakam yönü bildiriyoruz. Haftalar horizontal ve vertical olabilir.. ![]() 4. Type Tool ile resimdeki gösterilen yere tıklıyoruz. (A – doğru işlem yapıyorsunuz; B – yanlış, dikkatli olun) ![]() 5. ‘1’ yazıp Enter tuşuna basıyoruz, işaret yanındaki kutuya geçiyor. Not: eğer yazı puntonuz küçükse işaret yanındaki kutuya değil aşadaki satıra atlar. Bunun için fontunuzu kutuya göre ayarlayın. ![]() 6. Bütün rakamlar hazır olduğu zaman. Bir püf noktası: ‘1’ rakamı Type Tool ile önüne tıkladıktan sonra Enter Tuşuna basın. Öylece birkaç kez yaparak lazım olduğu yere rakamları kaydırabilirsiniz. ![]() 7. Takvimizi süslenmek için iki yolu size göstereceğim: Bir dörtgen çiziyorum. Daha sonra Seliction Tool araç üzerine tıklıyorum, Object – Path - Split İnto Grid çıkan menüde kendi zevkinize göre ayarları yapabilirsiniz… benim ayarlarım şu: ![]() ![]() ve en son alta gönderiyorum Object – Arrange – Send to Back . ![]() 2) Bir oval çiziyorum rakam dan bira daha büyük. Yaklaşık 30 dereceye kadar Rotate ediyorum, dolgu rengi verip en alta gönderiyorum. Gölge verdım Filter – Stylize – Drop Shadow. ![]() Daha sonra üzerine copy aldıktan sonra (CTRL+ C (copy almak) Ctrl + F(üstüne yapıştır)) Transform menüye geliyorum. Window – Transform. : Daha sonra Ctrl + C Ctrl + F Ctrl + D yapıp öyle horizontal olarak gidiyoruz. ![]() Vertical olarak objeleri gitirmesi için horizontal olan objeleri Selection Tool ile seçiyorum. Ctrl + C, Ctrl + F. Transform paletinde bu sefer ‘X’ değil ‘Y’ ye. ![]() Rakamları oturtmak için Window – Type – Paragraph kullanıyorum, ![]() ya da Type – Area Type Options paletinde rakam arasında mesafe açıyorum. Gerisi sizin zevkinize göre. ![]()
|
|
|
#2 |
![]() |
güzel anlatım. ellerine sağlık!
|
|
|
#3 |
![]() ![]() |
teşekkür ederim Yeliz
|
|
|
#4 |
![]() |
Yılbaşları yaklaşırken bu bayaa zaman alıyordu.
![]() Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() ![]() |
|
|
|
#6 |
![]() |
Çok güzel anlatmışsınız bilmediğimi şeyler var bu sayeninde öğreniyorum teşekkürler
|
|
|
|
#7 |
![]() ![]() |
|
|
|
#8 |
![]() |
nasıl kolayca takvim yapılır diye düşünüyordum . çok tşkler
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Teşekkür ederim.
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Emeğine Sağlık
FAILED MAN BROWSER GAME COMING SOON Mesaj Hande DEMİR tarafından (29-2008 Saat 10:39 AM ) değiştirilmiştir.. Sebep: bold ve renkli yazı yasak |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| adobe, dersleri, illustrator, takvim, yapımı, İllustrator |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|