| | #1 |
![]() | Meraba tekrar tekrar aynı konuda soru soruyorum ama anlayamıyorum bi türlü lütfen yardımcı olun. Sorum şu, Bir kuruyemiş ambalajı yapacağım. Ben çalışmamda Pantone renk kullanmazsam çalışma sonucu kötümü olur ya da pantone renk kullanılmadan ambalaj tasarımı hiçmi yapılmaz. Önceden ambalaj tasarlamadım. Pantone renk kullanımıda hiç bilmiorum. Buradan çok şey okudum ama bu defa nasıl kullanılacağını çözemedim. Teşekkürederim. |
| | |
| | #2 |
![]() | İstediğiniz şekilde tasarım yapabilirsiniz tabiki Sadece cmyk kullandığınızda az renkle az maliyetle işinizi bitirmiş olursunuz Pantone kullanırsanızda özellikle gold,silver gibi renkleri daha rahat ve güzel alabilirsiniz Her iki çalışmada da profil ile çalışmanızı öneririm Sonuçta kuruyemiş ambalajlarının malzemeside önemli, sanırım pet veya opp'ye basılıyorlar genelde Bu durumda beyaz kullanmanız gerekecek buda pantone'dur
__________________ Akıl insanın külahında bir çividir.Yumruk yemeden içeri girmez. |
| | |
| | #3 |
![]() | Değerli arkadaşım Plastik ambalajında cmyk renk sistemi sıkıntılı çünkü bu baskı sistemi tamamen klişe baskı tekniğiyle basıldığı için renkle üst üste geldiği zaman matbaa tekniğinde olduğu gibi renkleri karma elde edemiyorsun. Dolayısıyla poşet ambalaj sisteminde renkler olabilidiği kadar üst üstüne basmaması gerekiyor. Bu baskı tekniğinde pantone renkler tercih etmen gerekiyor. Yani karma renk yok spot tek renkler olabilir ayrıca burada phosohpta çalışıyorsan kanallar yardımıyla renk geçişi yapabilirsin. Ancak renkler spot ve tramlı geçişler uyglayabilirsin. |
| | |
| | #4 | |
![]() | Alıntı:
Bu durumda herbir renk için (cmyk) her kalıba ayrı açı verilmesi gerekiyor ki sorun olmaktan çıksın cmyk 4 renk üstüste bastığında çiçek görünümünde olmalı noktalarımız Buda doğru görünümdür.
__________________ Akıl insanın külahında bir çividir.Yumruk yemeden içeri girmez. | |
| | |
![]() |
| Tags |
| ambalaj, kullanımı, pantone, renk |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |