| | #1 |
![]() | arkadaşlar aranıza yeni katıldım. grafik bölümünden mezunum acemiyim. sizin sayenizde öğrenmiş olacağım. öncellikle rahatsızlık için kusuruma bakmayın duyduğuma göre freehand ile animasyon yapılıyormuş doğru mu? |
| | |
| | #2 |
![]() | evet arkadaşım freehand de animasyon yapılıyor çok profesyonelce değil fakat hayal gücüne göre güzel anismasyonlar yapabilirsin. örnek koymaya çalışayım [/url][/IMG] [/url][/IMG]Mesaj by_grafiker tarafından (29-07-2008 Saat 17:22:30 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #3 |
![]() | öğrenmek isterim ![]() |
| | |
| | #4 |
![]() | elimden geldiğince yardım ederim tabiki. bu iki animasyonuda freehand de yaptım yunusların çizimide bana ait ![]() |
| | |
| | #5 | |
![]() | Alıntı:
teşekkürler. Mesaj elkor84 tarafından (29-07-2008 Saat 17:48:56 ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| | #6 |
![]() | |
| | |
| | #7 |
![]() | İlk olarak freehand de boş bir sayfa açıyoruz bu sayfa istediğiniz ölçüde olabilir. Açtığımız sayfada bir arka plan oluşturuyoruz şirinlerin arka planı diyelim yeşillik olan kısımlar sonra animasyon yapmak istediğimiz bir şeyi yada çizdiğiniz bir şekil yazdığınız bir yazı. Ben şirinleri örnek gösteriyorum .şirinleri sayfada yerleşmesini istediğimiz yere koyuyoruz ve grupluyoruz hepsini bir olacak şekilde ikinci aşama olarak xtras menüsünden animate ve release to layers seçeneğine tıklıyoruz. Açılan menüden sequence olacak şekilde seçiyoruz ve ok diyoruz. Sağ tarafta bulunan layers menüsünde şirinlerimizin parçalandığını görüyoruz şimdi şirinlerimizi tekrar seçip hepsini bir yada iki kere kopya yaparak çoğaltıyoruz sanki hareket edermiş gibi kopyalarını uygun yerlere yerleştiriyoruz ctrl + shift + enter yaparak animasyonumuzun hızını frame rate den belirleyebiliriz. Animasyonumuzun gerekli ayarları bittikten sonra shift + enter ile izleyebiliriz elimden geldiğince anlantmaya çalıştım kusura bakmazsınız umarım |
| | |
| | #8 | |
![]() | Alıntı:
çok iyi anlattınız çok tşk ederim. çok saol ![]() | |
| | |
| | #9 |
![]() | Bilgi için teşekkürler, bilmiyordum bu konuyu öğrenmiş oldum. ![]() |
| | |
| | #10 |
![]() | |
| | |
![]() |