Cahit Irgat

Biyografiler - Cahit Irgat Sponsorlu Bağlantılar [FONT="Comic Sans MS"] [COLOR="DarkRed"] Cahit Irgat (d. 1915 - Lüleburgaz, ö. 5 Haziran 1971 - İstanbul) Tiyatro ve sinema sanatçısı, şair. Son sınıftayken Edirne Öğretmen Okulu'ndan ayrılan Irgat, ...

Cevapla
Cahit Irgat
Sonay Görkem isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Sonay Görkem

ℂ⋆

Yrd. Grafiker / İzmir

Standart

Cahit Irgat

Alt 23-02-2009 #1
Sponsorlu Bağlantılar

[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkRed"]
Cahit Irgat (d. 1915 - Lüleburgaz, ö. 5 Haziran 1971 - İstanbul) Tiyatro ve sinema sanatçısı, şair.

Son sınıftayken Edirne Öğretmen Okulu'ndan ayrılan Irgat, birçok tiyatroda oyunculuk yaptı. 1932 yılında girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı'nı, 1936'da bıraktı. İstanbul Şehir Tiyatroları, Küçük Sahne, Devlet Tiyatrosu, Adana Şehir Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Oda Tiyatrosu ve Cahide Sonku ile kurduklari Cahitler Tiyatrosu’nda çalıştı, birçok sinema filminde de rol aldı. Sanatçı şiirleriyle de tanınmaktadır. Sanatçı, bir film yönetmiş ve şiirlerinin dışında bir de roman yazmıştır. Mina Urgan'la bir dönem evli kalmış olan sanatçı, bu evlilikten dünyaya gelen şair Mustafa Irgat ve oyuncu Zeynep Irgat'ın babasıdır.

• Eserleri •

Şiir
Bu Şehrin Çocukları 1945
Rüzgarlarım Konuşuyor 1947
Ortalık 1952
Irgatın Türküsü 1969
Roman
Geri Dönemezsin (1947)

Cahit Irgat

• Filmografisi •

Casus Kıran / Yedi Canlı Adam 1970
İntikam Yemini 1969
Ana Mezarı 1969
Anadolu Soygunu 1969
Boğaziçi Soygunu 1969
Seninle Ölmek İstiyorum 1969
Fakir Kızı Leyla 1969
Lekeli Melek 1969
Casus Kıran 1968
Dağları Bekleyen Kız 1968
Beşikteki Miras 1968
Sevemez Kimse Seni 1968
Leylaklar Altında 1968
Eşkiya Kanı (Hakimo) 1968
Ana Hakkı Ödenmez 1968
İftira 1968
Erikler Çiçek Açtı 1968
Şeyh Ahmet 1968
Baharda Solan Çiçek 1968
Son Vurgun 1968
Urfa İstanbul 1968
Sabahsız Geceler 1968
Kader 1968
Kara Duvaklı Gelin 1967
Killing Canilere Karşı 1967
Soy Ve Öldür 1967
Kelepçeli Melek 1967
Çelik Bilek 1967
Kurbanlık Katil 1967
Krallar Ölmez 1967
Düşman Aşıklar 1967
Killing İstanbul'da 1967
Killing Uçan Adam'a Karşı 1967
Caniler Kralı Killing 1967
Ölüm Saati 1967
Acı Günler 1967
Son Gece 1967
Kozanoğlu 1967
Çalıkuşu 1966
Yedi Dağın Aslanı 1966
Kanlı Mezar 1966
İhtiras Kurbanları 1966
Bar Kızı 1966
Aslanların Dönüşü 1966
İntikam Ateşi 1966
Fatih'in Fedaisi 1966
Kıran Kırana 1966
Meydan Köpeği 1966
Para Kadın Ve Silah 1966
Sana Layık Değilim 1966
Aşk Mücadelesi 1966
Altın Küpeler 1966
Kasımpaşalı 1965
Siyah Gözler 1965
Hırsız 1965
Dünkü Çocuk 1965
Çapkınlar Kralı 1965
Dört Deli Bir Aptal 1965
Severek Ölenler / Kartalların Öcü 1965
Tehlikeli Adam 1965
Ekmekçi Kadın 1965
Şeytanın Uşakları 1964
Mor Defter 1964
Dullar Tercih Edilir 1964
Yasak Aşk 1961
Sığıntı 1960
Kıtipiyoz'a Tuzak / Fosforlu'nun Oyunu 1959
Karasu 1958
Büyük Sır 1956
Kara Çalı 1956
Günah Bizimdir 1956
Sevdiğim Sendin 1955
Safiye Sultan 1955
Sahildeki Kadın 1954
Drakula İstanbul'da 1953
Altı Ölü Var / İpsala Cinayeti 1953
Aşk Izdırabtır 1953
Cinci Hoca 1953
Kezban 1953
Mahallenin Namusu 1953
Kızıltuğ 1952
Can Yoldaşı 1952
Deli 1952
Göçmen Çocuğu 1952
İmralı'dan Doğan Güneş 1952
Kan Kardeşler 1952
Kubilay 1952
Sabahsız Geceler 1952
Yavuz Sultan Selim Ağlıyor 1952
Yıldırım Beyazıt Ve Timurlenk 1952
Dudaktan Kalbe 1951
Vatan ve Namık Kemal 1951
Vatan İçin 1951
İstanbul'un Fethi 1951
Barbaros Hayrettin Paşa 1951
Lale Devri 1951
Hayat Acıları / Gülnaz 1951
Bırakılan Çocuk 1950
Estergon Kalesi 1950
Kapanan Gözler 1950
Onu Affettim 1950
Parmaksız Salih 1950
Soysuz 1950
Üçüncü Selim'ın Gözdesi 1950
Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm 1949
İstiklal Madalyası 1948
Gençlik Günahı 1947
Seven Ne Yapmaz 1947
Büyük İtiraf 1947
Toros Çocuğu 1946
Senede Bir Gün 1946
Onüç Kahraman 1943
Kahveci Güzeli 1941
Yılmaz Ali 1940
Şehvet Kurbanı 1940
[/COLOR]
[/FONT]

[COLOR="Gray"]Alıntıdır. wikipedia[/COLOR]
Bu mesajdan alıntı yap
Sponsor Links

Grafikerler.net Reklamları

Cevapla

Kapat
Şifremi Unuttum?