| | #1 |
![]() | Esaretin Bedeli (orijinal adı: Shawshank Redemption), 1994 yapımı Frank Darabont filmidir. Stephen King'in bir öyküsünün uyarlaması olan filmin başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman vardır. Dünya çapında geniş hayran kitlesi edinmiş bir filmdir. IMDB sitesinde 300.000'den fazla kişinin oylarıyla 10 üzerinden 9,1 puan almış ve gelmiş geçmiş en iyi 2. film seçilmiştir. Aynı zamanda tüm türler arasında dünyanın en beğenilen ilk 3 filmi arasındadır. ![]() Stephen King'in Rita Hayworth and Shawshank Redemption adlı romanından sinemaya uyarlandı ve gösterildiği ülkelerde büyük ilgiyle karşılandı. 1994'te 7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş olmasına rağmen hiçbirini kazanamadı. Özgün ad The Shawshank Redemption Yönetmen Frank Darabont Yapımcı Niki Marvin Senaryo yazarı Richard Francis-Bruce Oyuncular Tim Robbins Morgan Freeman Bob Gunton Clancy Brown William Sadler Gil Bellows James Whitmore Film müzikleri Thomas Newman Yapım yılı, ülkesi 10 Eylül 1994 İngiltere Dağıtım şirketi Columbia Pictures (sonra Warner Bros. Pictures) Süre 142 dk. Dil İngilizce Bütçe $25.000.000 YORUMUM Yorumsuz Bu nasıl filmdir?Bu nasıl oyunculuktur?Bu filmi izlemeyen kalmamalı bence.Adalet,dostluk,sevgi,insanlık adına hangi sıfatlar aklınıza geliyorsa bu film bunu o kadar güzel anlatmış.Bu filmi izleyin,izlettirin. |
| | |
| Reklam | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | #2 |
![]() | izlenmez mi 2 kere izledim 50 kere izlesem bıkmam harika ötesi bir film herkese şiddetle tavsiye ediyorum ![]()
__________________ gülüşüm fotoğrafım olsun gözlerine |
| | |
| | #3 |
![]() | Gerçekten güsel bir film izlenmesi tavsiye edilir. ![]() |
| | |
| | #4 |
![]() | benim de en sevdiğim filmler arasındadır.. hatırlamıyorum kaç kere izlediğimi.. kapıyı kitleyip de hapishane avlusundaki insanlara müzik dinlettiği sahneyi çok seviyorum ![]()
__________________ İnsana sığabilene kainat, kainata sığamayana insan derim.M.İkbal |
| | |
| | #5 |
![]() | Bu film, bu özel yapım, bu eser, listemin ilk sırasında... Sayısız kere izlemişimdir.. Hayatıma çok şey kattı...( Sevgi, saygı, azim, sabır, ilahi adalet, değer, dostluk, mutluluk vs gibi) soyut değerlerin ne kadar önemli olduğunu bana hissettiren. geleceği düşündüren bir eser... Mesaj Gökhan TEKİN tarafından (14-08-2008 Saat 01:35:22 ) değiştirilmiştir.. Sebep: no bold , no cry |
| | |
| | #6 |
![]() | süper bi filim sabır erdem ve sonuç ... ![]() |
| | |
| | #7 |
![]() | bu akşam alıp izliycem.nasıl kaçırmışımkine |
| | |
| | #8 |
![]() | Esaretin Bedeli ve Kadın Kokusu (Scent of a woman).. İzlemeye doyamadığım 2 film ![]()
__________________ Baka kalırım giden geminin ardından; Atamam kendimi denize, dünya güzel; Serde erkeklik var, ağlayamam. |
| | |
| | #9 |
![]() | Çok başarılı bir film
__________________ Bilmediklerimi ayaklarımın altına alsaydım başım göğe değerdi |
| | |
| | #10 |
![]() | evet 2 kez izledim 200 defada izlerim mükemmel bi film izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum
__________________ Ne Oldum Demiceksin NE olucamda Demiceksin Noluyoo LEANnn Diceksin |
| | |
![]() |
| Tags |
| bedeli, budur, esaretin, film |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |