|
|
#1 |
![]() |
Arkadaşlar konuyu açacak başka uygun bir yer bulamadım sormak istediğim
freelance çalışmak yasal olarak serbest mi.. ben freelance çalışacağım artık bunun içinde kartvizitime freelance grafik tasarımcı koyacağım ama emin olamadım sonra benim için bir sorun çıkmasın.. Bilen arkadaşlar bu konuda yardım ederlerse sevinirim..
YORUM YAPMAK ELEŞTİRMEK ÇOK KOLAY, KOLAYSA İŞ GÖSTERİN.. 1. Eserlerimizi grafikerler.net de yayınlamaktan çekinmeyin. 2. Yapılan eleştiriler kişisel duygular içerisinde değil tasarım ve mantık çerçevesinde değerlendirilsin 3. Yorum yapan arkadaşlar lütfen saygı ve sevgi çerçevesinde yorumlar yapsınlar. 4. Lütfen hiç kimse arkadaşlarımızın, işi dışında anlamsız ve alakası olmayan davranışlarda bulunmasın, saygınlığını yitiripde boş konuşmasın. 5. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
ne şekilde çalıştığına bakar. eğer yaptığın işi faturalandırman gerekirse(ki gerekecek) oz aman sıkıntıya girersin. farklı bir şekilde halledersin ama o zaman yasadışı olur işte
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
bildiğim kadarıyla
vergi ödemediğin için haksız kazanca girer ama bi şekilde faturalandırırsın vergisini ödemiş olursun (bu da az buçuk sahtekarlığa girer)
|
|
|
#4 |
![]() |
Freelance çalışmak şu şekilde yasal, sen sana gelen her müşterinin elemanı şeklinde oluyorsun. Eğer bir fatura kesilecekse, bu faturayı senin adına senin öüşterin kesiyor fakat bunun adı fatura değil gider pusulasıdır. Dolayısıyla zaten vergin verilmiş oluyor fakat müşterin tarafından. Sen de bundan dolayı hiçbir zaman müşteriden KDV talep edemezsin. Ama sana tavsiyem kartvizit çıkarmaman. Çünkü herhangi bir şikayette izini kolayca buldurabilirsin. Biliyorsun ki, devlet herzaman vergi almanın yolunu bulur, hem de eşşek gibi çok çalışan adamdan... Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Freelance çalışmak değil ama bir yere bağlı olmadan iş yapmanın ve kendi kazancını elde etmenin diğer bir yolu şahıs firması kurmak.
Kuruluş masrafı (noter vb.) maksimum 100 YTL civarında olur. Bir o kadar da fatura bastırmak için gidiyor. Aylık ise 1-hiç fatura kesmesen bile 15 YTL damga vergisi, 2- muhasebeciye 50-60 YTL. Bir yer göstermen gerekiyor ayrıca vergi dairesine. Kendi oturduğun konutun bir odasını gösterebilirsin. 3- Bu yerin aylık kirasının 3'te birini de stopaj vergisi adı altında alıyor devlet senden her ay. Bir evin bir odasını iş yaptığın yer olarak gösterirsen ev kirasının tamamı değil ama metrekare oranına göre sadece o odaya düşen miktar baz alınıyor stopaj vergisinde. Bu şekilde aylık ortalama masrafı 200-300 YTL arasında tutabilirsin. Son olarak 3 ayda bir net gelirinin (faturalandırılmış gelir) %15'ini de devlete veriyorsun. Eğer iş yaptığın kimseler sana gider pusulası kesme konusunda sıkıntı yaratıyorsa; fatura istendiğinde sıkıntı yaşamak vb. istemiyorsan ve de yukarıdaki masraflar senin için sorun olmayacaksa bu şekilde kartvizit dağıtabilirsin rahatça ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
bence sen kartvizite Freelance yazma Grafik/Tasarımcı yaz ve dağıt..yaptığın işlere riyaben fatura isteyen olursa tanıdığın normal (esnaf) bir matbaadan fatura kesersin KDV sinide verirsin böylece sorun olmaz..bu işi çok yapan insanlar tanıyorum özellikle 25 yıldır çok büyük firmalara evinden iş yapıp tanıdığı matbalardan fatura kesipte işini yürütenler....kolay gelsin başarılar..
|
|
|
#7 |
![]() |
Gider pusulası en ekonomik çözüm ,
şahıs şirketi kurduğunda her ay ödemen gereken ücretler az gibi görünsede, o kadar hızlı geçiyorki , anlamıyor insan, bir bakmışsın muhasebeci kapına dayanmış, o parası bu parası , bitmiyor istekler
|
![]() |
| Tags |
| çalışmak, freelance, yasal |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|