![]() |
| 10-03-2008 | #1 |
| | Evet arkadaşlar şimdi bu konuda biraz laflıyalım bakalım. Sizce grafik tasarım nedir ? Grafik tasarım denildiğinde ilk aklınıza gelen cümle yada cümleler nelerdir ? Benim düşüncem. Harfleri, sözcükleri, tümceleri, fotoğrafları, biçimleri, renkleri kağıt üzerinde bir zevk ve oranla yerleştirme sanatına grafik tasarım sanatı denir... |
| |
| Reklam | |
![]() | ![]() |
| 10-03-2008 | #2 |
| | Grafik tasarım bence; kendi hayalinde canlandırdığın bir düşünce veya olguyu; çizgiler,renkler, gölgeler, desenler gibi materyallerle görselleştirip karşındaki insanında hayalinde canlandırmasını sağlamaktır... |
| |
| 10-03-2008 | #3 |
| | Grafik tasarim nedir? Öncelikle gözümüzün görebildigi bir sey olmasi gerekir. Görsel bir sanattir grafik tasarim.Tabi en önemlisi de bu görsel sanat Bilgisayar denen teknolojik alet yardimiyla sunulmalidir. Daha sonra baski olarak yahut internette görüntü amaçli olarak kullanilabilir. Yani grafik tasarim, çikis noktasi bilgisayarla baslayan, belli programlarla islenerek, gözle görülebilir bir hal alan, kullanilabilir görsel tüm olanaklarin kullanildigi dopdolu bir meslektir. Bu meslegi yapan kisiler de grafikerdir. ![]() Bu sanatta (veyahut meslek) herkese basarilar diliyorum. ![]() |
| |
| 10-03-2008 | #4 |
| | Peki bilgisayar olmadan önce bu meslek yokmuydu ? . Mesela İhap Hulusi bu mesleği yapmıyormuydu ? |
| |
| 10-03-2008 | #5 | |
| | Alıntı:
(Öncelikle gözümüzün görebildigi bir sey olmasi gerekir. Görsel bir sanattir grafik tasarim) Demistim yukaridaki açiklamamda. Elbette evvelden de bu meslek degisik yöntemlerle yapiliyordur, fakat ben zamanimiza göre su andaki yorumunu yaptim. ![]() | |
| |
| 10-03-2008 | #6 | |
| | Alıntı:
![]() | |
| |
| 10-03-2008 | #7 | |
| | Alıntı:
Kimseye de saygısızlık etmek amaciyla söylenmedi bu sözler. Ama 2008 yilinda kaç kisi bilgisayar disinda bu meslegi icra ediyor arkadasim! | |
| |
| 10-03-2008 | #8 |
| | Bence Hayal Etmek ve Görsel Hale Getirmek... |
| |
| 10-03-2008 | #9 |
| | Grafik Tasarım Bence Nesneleri Diğer İnsanlar Gibi Görmeyip, Onlar (Nesneler) Üzerinden Çok Değişik Fikirler Üretebilmektir. Saygılarımla... |
| |
| 10-03-2008 | #10 |
| | Sözlük anlamları: Grafik: Biçim, çizge. Tasarım: Zihinde canlandırılan biçim. Bir sanat eserinin, yapının veya teknik ürünün ilk taslağı, desen, tasar çizim, dizayn. Bir araştırma sürecinin çeşitli dönemlerinde izlenecek yol ve işlemleri tasarlayan çerçeve, tasar çizim, dizayn. Daha önce algılanmış olan bir nesne veya olayın bilinçte sonradan ortaya çıkan kopyası. |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| grafik, nedir, tasarim, tasarm |
« önceki Konu
|
sonraki Konu »
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |