Bütün yazılanları okumadım konuyla alakalı ilk yazanın yazısını okudum

bu iş bulma yada bulamama ile ilgili tek sorun bence işverenler....
Çünkü sürekli az paraya çok iş isterler. Bazı kişiler sırf kursa gider ve grafikerim diye ortalıkta gezinirya işte işvverenlerde onlara iş verir ucuz diye

Gel görki istediği verimi alamaz.Defalarca dener ama olumsuz. Hiçbizamanda akıllanmazlar. 6 Yıldır grafik hayatındayım. Ofset - flekso - dijital - kumaş - emprime - serigraf - web grafikerliği - kumaş bez etiket - vs. çok sektör gezdim hepsini denedim ve öğrendim. Çok şükür hiç kovulmadım. Ve hepsinden fazlasıyla çok şey öğrendim.Bu bilgim dahilinde işsiz kalmıyorum ve iş seçiyorum. Heryere girmiyorum görüşmeye bile gitmiyorum. Telde adres alırken karşı tarafın ne nasıl biyer olduğunu anlayıp gitmiyorum. İş çok işini layıkıyla grafiker yok.Artık işverenler ilan vermiyorlar. Tavsiye üzerine grafiker alıyorlar.Bu yüzden herkeze tavsiyem FAZLASIYLA REFERANS VE ÇEVRE YAPIN. İş bulamıyorum demeyeceksiniz bırakın iş sizi bulsun. Eğe iş sizi bulmuyorsa, biraz daha emek sarfedeceksiniz ve o konuma geleceksiniz.Buradaki ilanlara bakıyorum ve bildiklerini yazan arkadaşlara bakıyorum inanın hepsi o işe girebilecek insanlar. O işide layıkıyla yaparlar eminim. Ama işveren bunu bilemez. Çünkü birkaç kişi işe almıştır. Photo free corel biliyorum diyenlerin fosss çıktığını biliyodur. Çok darbe yemiştir biliyorum iyiyim diyenlerden oyüzden korkulu temkinli yaklaşır. ama bi arkadaşı çevresinden biri filanca bu işi biliyo derse tereddütsüz işe alır güvenim bana herşeyden önce 1. ÇEVRE EDİNMEK 3. REFERANS gerisini unutun. Çünkü herşey bunların içinde. Örneğin referans alabilmek için iyi gir grafiker iyi bir iş yapabilirliliğiniz olması lazım. Çevre edinmek için ise sağlam bir grafiker ve her yaptığınız işten yüzünüzün akıyla çıkmanız lazım. Tam 3 yıl çok az parayla gerektiğinde bedavaya çok insana çok iş yaptım. ama yıllar geçmesine rağmen hala beni insanlara tavsiye eidyorlar.Ben kendimi hala yetersiz bulmama rağmen benim hakkımda söylenenlerden biri şu 10 NUMARA GRAFİKER SENİN İŞLERİNİ GÖZÜ KAPALI BİKAÇ SAATTE YAPAR. Arayanlar Ahmet beylemi görüşüyorum sizi filanca bey - bayan önerdi falan filan. Bunu duymak nekadar güzel bişeydir değilmi? Siz siz olun bu iki kelimeyi kavrayın. 1. ÇEVRE 2. REFERANS. Zamanında bu çevremden birileri GRAFİKERLER.NET'e beni üye yaptı ve moderatör olmamı istedi. Keşke olsaydım. Bukadar hevesli istekli grafikerliği gerçekten isteyen insanların olabileceğini hiç tahmin etmiyorum.
Herkese iyi çalışmalar, saygılar , sevgiler.
HİÇBİRZAMAN HİÇBİRŞEYDEN VAZGEÇMEYİN.
ELDE EDEBİLMEK İÇİN ÖLENE KADAR SAVAŞIN.
ÖNCE İSTEK SONRA PLAN SONRA UYGULAMA EN SON BAŞARI.
HERZAMAN GÜZEL ŞEYLERİ BAŞARABİLMEK İÇİN UĞRAŞMAK VE ŞÜKRETMEK GEREKLİDİR.
KENDİMİZE, yeterince çabalıyomuyum, yeterince uğraşıyomuyum, yeterince araştırıyormuyum. sorularını soralım ve işimize bakalım.