![]() | ![]() | |
![]() | ![]() |
| 16-03-2008 | #1 |
| | serigrafi de lak basımıyla ilgili bilgisi olan varsa anlatabilirmi -nasıl basılıyor -sadece uv boyaylamı basılabiliyor -nasıl bir ipek kullanılması gerekiyor şimdiden teşekkür ederim saygılarımla... |
| |
| Reklam | |
![]() | |
| 16-03-2008 | #2 |
| | en az 400 gr mat kuşe üzerine basılıyor |
| |
| 16-03-2008 | #3 | |
| | Alıntı:
Merhaba arkadaşım, lak ofset makinalarda ve serigrafide atılır. Çoğu ofset makinarda kurutma sistemi mevcut olmadığından makinaya ilave bir makina eklenerek kullanılabilir. Ofset baskıda normal baskı şeklinde yapılır. Boya yerine Lak bırakılır. Serigrafide de aynı onda da normal baskı yapıp kurutucudan geçiriyorsun. İşi kurutucu bitiriyor zaten. İpek konusunda pek bilgim yok. Ama Offsette daha fazla bilgi istersen yardımcı olabilirim. Saygılarımla. | |
| |
| 16-03-2008 | #4 |
| | yanlışım varsa düzeltin ama burda uv olan boya değil lak olması gerekiyor. Uv lak son kat olarak atılıyor ve lak uv ışığını gördüğü anda çok kısa bir sürede donarak boyanın çıkmasını engelliyor. |
| |
| 17-03-2008 | #5 | |
| | Alıntı:
ofset de ne şekilde yapıldığı hakkında daha fazla bilgi verebilirsen senivirim cevab yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim... | |
| |
| 17-03-2008 | #6 |
| | lakın ofset makinalarında atıldığını bende ilk defa duyuyorum demek öğreneceğimiz çok şey var daha desenize gerçekten bende çok merak ediyorum lak nasıl kuruyor ofsette vernik olmasın sakın o ![]() |
| |
| 17-03-2008 | #7 |
| | Konu LAK. Ama yazılan mesajlar anlaşılmıyor. Selefon (Laminasyon): Basılı broşür, dosya, kitap kapağı gibi çok kullanılan basılı materyallerin dış etkenlerden korunması (güneş, nem,yağ vb.) için baskı yüzeyine sıvama yoluyla kaplanan ince bir jelatindir. Matlık veya parlaklık etkisi yaratabilir. Lak: Broşür, kitap kapağı, katalog, dosya, davetiye gibi işlerde baskıyı dış etkenlere karşı korumak ve ürüne parlaklık kazandırmak için baskı yüzeyine mürekkep gibi uygulanan bir madde. Kanserojen etkisi nedeniyle gelişmiş ülkelerde kullanımı giderek azalmaktadır. Vernik : Baskı yüzeyine uygulanan koruma işlemlerinden biri olup dayanıklılık ve parlaklığı lak kadar olmasa da yüzeye uygulanması kolay bir madde LAK : Ofset yada TİPO denilen makinalara ek olarak takılan aparatlarla yapılabilen işlemdir. Sadece çıplak ofset makinada yapılamaz. KISMI LAK : Bu ise basılan bir işin sadece bir bölgesine yapılan bir iştir. |
| |
| 17-03-2008 | #8 |
| | burhanhora saol teşekkür ederimde ben nasıl yapıdığını sordum konu başlığı kısmi lak ama sorduğum tercümesinden çok pratkte nasıl yapıldığı.... gene de teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... |
| |
| 06-04-2008 | #9 |
| | arkadaşım kısmi lak bi işin üzerinde olmasını istediğin bir yerine lak yapılmasıdır.mesela bi resim veya bir yazının üzeri.buda günümüz ofset makinalarında yapılabilir hatta pompalı makinelerde de yapılabiliyor. bunun için sadece klişe gerekli. yani atıyorum grafiker diye bi yazı var mesela işte.bu yazının aynısından yani font olsun büyüklük olsun aynı olacak şekilde klişe yapılacak. artık geriye kalanı makinenin ustası yapacak. |
| |
| 22-04-2008 | #10 |
| | Kismi Lac Baski Sonrasi Özel Efek Uygulamari Olarak Adlandirlir Ancak Serİgrafİ Baski Sİstemİyle Basilir. Aslinda Zor Bİr Olayi Yok Normal Bİr SerİgrafÇinin İkİ GÜnde KivirabİlceĞİ Bİr İŞdİr. Detalari Burada Yazmaya Kalksam Çok Uzun SÜrer Dİye DÜŞÜnÜyorum. İlgİlenen ArkadaŞlara Şİmdİden TeŞkkÜr Ederİm. Mesaj N/A3 tarafından (22-04-2008 Saat 23:15:25 ) değiştirilmiştir.. Sebep: mail adresi vermek yasak , kurallara uyunuz. |
| |
![]() | |
| Bookmarks |
| Tags |
| ksmi lak nedir |
« önceki Konu
|
sonraki Konu »
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |