Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik ve Reklamcılık Bölümü

kargakarga

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ygs -3 puanıyla öğrenci alana grafik ve reklamcılık bölümü hangi üniversitelerde var bilgisi olan var mı ? fatih üniversitesinde birde istanbul kültür üniversitesinde var bildiğim kadarıyla ama bu üniversiteler özel malesef .S bu bölüm sadece özel üniversitelerde mi var yani .(

mehmetmetin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Çoğu üniversitede Grafik bölümü var..Ve sanırsam %100 ü grafik bölümüne ygs-3 ve yetenek sınavıyla ögrenci kabul ediyor...Tabi üniversiteden üniversiteye değişir...Ama grafik bölümü istiyorsanız yetenek sınavı şart...

kargakarga

🌱Yeni Üye🌱
Meslek lisesi matbaa bölümünde okuyorum ancak hedefim grafik yada basın yayın okumak..yetenek sınavları için en kısa zamanda resim kursuna gitmeyi düşünüyorum. Sizce sıfırdan başlamak için çok mu geç kaldım?

mehmetmetin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Basın Yayın bölümü hakkında pek bir bilgim yok...Ama grafik bölümü için iyi çizmek şart...Son sınıfta okuyorsunuz sanırım...Yani yetenek sınavları yazın ağustos eylül aylarında olur..Ki böyle düşünürsek vaktiniz fazla yok..

Hemen bir kursa başlarsanız tabi ki en iyisi olur..Sürekli çizim yapmak gerek...Eğer yeteneğinizde varsa biraz büyük üniversiteler olmasada bir üniversiteye girersiniz..Hı unutmadan YGS'de 250 nin altına düşmemelisiniz..Yoksa puanı düşük olup iyi çizenler sizin önünüze geçecektir...

Ama bana sorarsanız..Yani sizin yerinizde olsam istediğim bölüm olmazsa bir sonra ki seneye daha iyi hazırlanır öyle girerim sınavlara... :) Başarılar

Angollowsraven

🌱Yeni Üye🌱
ben grafik öğrencisiyim.eğer garifkle ilgili bi bölüm istiyosan yetenek sınavı şart.bu senen bildiğim kadarıyla yetenek sınavalrı erken tarihlere alındı yani 3 4 ay gibi kısa bi sürede hazırlanman biraz zor.geçen seneden beri desen kursuna gidiyorum ve benim bile kazanabilme konusunda şüphelerim var.yeteneğin varsa ve geliştirebilirim diyosan önümüzdeki sene için hazırlan

brsspr

🌱Yeni Üye🌱
Bende meslek lisesi grafik ve foto. bölümü 3.sınıftayım ama ünide hangi bölüme gdiceğime bir türlü karar veremiyorum((bu bölüme göre okuyabileceğim bölümü seçeceğim kesin)) iç mimar ve grafikerlk arsında kararsızım üniyi bitirince iş bulma olanağı nekadar, hiç bi fikrim yok bilgisi olanlar yardım ederlerse sevinirim :D
**üniversiteler hakkında görüşlerinizide beklerim.. şimdiden teşekkürler..

mehmetmetin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
brsspr grafik ve fotoğraf bölümü öğrencisiyim demişsin. Üniversitede eğer GSF seçeceksen söylenildiği gibi yetenek şart. Çünkü grafik bölümü istiyorsan yetenek sınavına girmen gerek.

İç mimarlık bölümünden bahsedecek olursak iyi bir yeteneğe sahip olmak gerek. İyi çizim ve geniş hayal gücü gerektirir. Bu bölümde diğerleri gibi yetenekle alıyor. Bazı üniversiteler ise Say-2 den öğrenci alımı yapıyor.

Fotoğraf bölümü dersen eğer her üniversitenin farklı sınav sistemleri var. Ama çoğunda yetenek gerektirmiyor. Yani en azından çizim gerektirmiyor. Fotoğrafçılık hakkında bilgili,teknik anlamda iyi ve genel kültür anlamında çok iyi olmalısın. Bu sayede fotoğraf bölümü okuyabilrisin. Tabi sen İç mimarlık ve Grafik bölümlerinde iş sıkıntısı var diyorsan fotoğraf bölümü için daha karamsar olursun. :D

Aslında hangi bölüm okursan oku,eğer üniversitede sadece üniversiteyi bitirmek için okursan iş bulman imkansız hâle gelir. Üniversitede kendini geliştirmen gerekir. Güncel yaşamı takip etmek,ve bence en azından 1 yıl çalışmak gerekir. Ücret için değilde daha çok deneyim için. Çünkü mezun olduktan sonra iş başvurularında öncelik deneyimdir.(Yanlışım varsa affola) :) Uzun lafın kısası çalışmak çalışmak çalışmak.

brsspr

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle teşekkürler..Yok fotoğrafçılık okumayı düşünmüyorum :D.. GSF istiyorum aslında ama yetenek sınavların da başarılı olablmem için kursa gtsem sanırım daha iyi olucak sonuçta okadar kişinin arasından seçicekler..
Emin olmak için birşey sorucam iç mimarlık bölümü gsfdemi mühendislik mimarlık da flanmı bilmedğimden soruyorum nette araştrma yabmya çalıştım ama pek faydalı olmadı :/

**meslek lisesi grafik ve foto bölümünden mezun olmam üni.de sadece 2 yıllık seçersemmi bana yararı olur?? Dipnot:bn 4 yıllık istiyorum :)

mehmetmetin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
GSF okumak istiyorsanız çok çalışmanız gerek. Biliyorsunuz yetenekle,çizimle gireceksiniz. Bunu için kurs şart. Sadece kurs da değil,sürekli olarak çizim yapmanız gerek.

İç mimarlık bölümü sorunuza gelecek olursak,çoğu üniversitede GSF kapsamında. Yani yetenekle girebilirsiniz. Ama bazı üniversitelerde ise GSF içinde değil de Mimarlık fakültesi içinde. Örneğin Mimar Sinan, Marmara, Yeditepe, Anadolu vs. bunlarda iç mimarlığa yetenekle alınıyor. :)

Son sorunuza ne yazık ki yanıt veremeyeceğim. :( Bu konuda bilgim yok. Bende Güzel Sanatlar Lisesi son sınıftayım. Ama Güzel Sanatlar Lisesi olmam üniversitede bir işe yaramıyor. Sizde ne gibi yarar sağlar hiç bilemiyorum. Ama şunu söyleyebilrim ki 4 sene eğitim almak en iyisi. 2 sene grafik okumuş biri ve 4 sene grafik okumuş biri sizce aynı mı? :) Umarım yardımcı olabilmişimdir.

brsspr

🌱Yeni Üye🌱
Tabikide 2 yıllık ile 4 yıllık okumak aynı şey değil bunun için 4 yıllık istiyorum zaten.Hmm güzel sanatlar lisesindesin üni.de pki hangi bölümü düşünüyosun..bu arada teşkkür edrim çok okadar üşenmeyip sorularıma cevap verdin tekrar saolasın :)

mehmetmetin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Evet 4 yıllık en iyisi. :)
Rica ederim ne demek,elimden geldiğince birilerine bir katkım olabiliyorsa ne mutlu... :)

Bende Mimar Sinan Endüstri Ürünleri Tasarımı istiyorum. :) Bakalım artık,önümde 1 sene var daha...