| | #1 |
![]() | En sewdiğim şiir sizinle paylaşmak istedim sizde seweceksinizdir umarım. MAVİ GÖZLÜ DEV, MİNNACIK KADIN VE HANIMELLERİ O mavi gözlü bir devdi, Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev. Bir dev gibi seviyordu dev, Ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, çalamazdı kapısını bahçesinde ebruliiii hanımeli açan evin. O mavi gözlü bir devdi, Minnacık bir kadın sevdi. Mini minnacıktı kadın. Rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda. Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanımeli açan eve. Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev, Dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliii hanımeli açan ev... NAZIM HİKMET |
| | |
| Reklam | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | #2 |
| | "Bir dev gibi seviyordu dev" güzel gerçekten... Kocaman seviyormuş kendisi gibi... iyi yakalamış şair |
| | |
| | #3 |
![]() | Ewt gerçekten iyi yakalamış şair. İmkansız sevgileri ele almış aslında o kocaman devin hayatında..Gerçek hayattada böyle değilmidir zaten biri kaçar diğeri kovalar,bazen yakalarsın bazen kaçar.. |
| | |
| | #4 |
![]() | nazım hikmet....nazım hikmet ran...NAZIM HİKMET RAN...O ki şiirin efendisi o ki halkın şairi o ki pirayeye aşık adam.Ama benim sevdiğim şiiri ben içeri düştüğümden beri şiiri |
| | |
| | #5 |
![]() | Şair çok güzel bir şekilde anlatmış.Paylaştığın için sağol. |
| | |
| | #6 |
![]() | Bu da benim en sevdigim şiiri... Ayrılık Hikayesi Erkek kadına dedi ki: - Seni seviyorum, ama nasıl? avuçlarımda camdan bir parça gibi kalbimi sıkıp parmaklarımı kanatarak kırasıya, çıldırasıya... Erkek kadına dedi ki: - Seni seviyorum, ama nasıl? kilometrelerce derin, kilometrelerce dümdüz, yüzde yüz, yüzde bin beş yüz yüzde hudutsuz kere yüz... Kadın erkeğe dedi ki: - Baktım dudağımla, yüreğimle, kafamla; severek, korkarak, eğilerek, dudağına, yüreğine, kafana. Şimdi ne söylüyorsam karanlıkta bir fısıltı gibi sen öğrettin bana... Ve artık biliyorum: Toprağın Yüzü güneşli bir ana gibi En son, en güzel çocuğunu emzirdiğini... Fakat neyleyim saçlarım dolanmış ölmekte olanın parmaklarına başımı kurtarmam kâbil değil! Sen yürümelisin, yeni doğan çocuğun gözlerine bakarak... Sen yürümelisin, beni bırakarak... Kadın sustu. SARILDILAR Bir kitap düştü yere... Kapandı bir pencere... AYRILDILAR............. Nazım HİKMET ve tavsiye ederim..Mavi gözlü dev filmini de izleyin... ![]()
__________________ ---->>theöz<<---- |
| | |
| | #7 |
![]() | denizcm harika bir şiir ya paylaştığın için saol |
| | |
| | #8 |
![]() | "mesele esir düşmek değil mesele, mesele teslim olmamak.." diyor .. bende en çok bunu sevdim(:
__________________ "you never walk alone..." |
| | |
| | #9 | |
![]() | Kusura bakmayın yeni gördüm, rica ederim ![]() Alıntı:
"MESELE ESİR DÜŞMEK DE DEĞİL TESLİM OLMAMAK DA..." ![]() Teşekkürler yorumunuz için.
__________________ "Türkçemiz, parmak izimiz..." Mesaj blueden tarafından (1 Hafta önce Saat 12:33:32 ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| | #10 |
![]() | O gerçekten Mavi gözlü bir Dev_paylaşım için teşekkürler_
__________________ °o.O Sonsuza kadar yaşayana zaman herşeyi öğretir! O.o° |
| | |
![]() |
| Tags |
| dev, gozlu, gözlü, mavi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |