Mustafa ARSLAN

Biyografiler - Mustafa ARSLAN Sponsorlu Bağlantılar Mustafa Arslan, (d. 1955, Reşadiye, Tokat - ö. 13 Temmuz 2006, Ürgüp), Tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar, yönetmen. 1966 yılında Şehir Tiyatroları’na girdi. Birçok oyunda görev aldı. Ağustos ...

Cevapla
Mustafa ARSLAN
Sonay Görkem isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Sonay Görkem

ℂ⋆

Yrd. Grafiker / İzmir

Standart

Mustafa ARSLAN

Alt 24-02-2009 #1
Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa Arslan, (d. 1955, Reşadiye, Tokat - ö. 13 Temmuz 2006, Ürgüp),

Tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar, yönetmen.

1966 yılında Şehir Tiyatroları’na girdi. Birçok oyunda görev aldı. Ağustos Böceği İle Karınca (1992 Akademi Kitabevi En İyi Çocuk Yazını Ödülü), Kuş Cenneti, Kargadan Çıktık Yola, Akıllı Köse, Oyuncağım Sevgi Olsun, Keloğlan’ın Fendi, Yuvasını Kaybeden Ayı ve Hoca Nasreddin isimli çocuk oyunlarının da yazarı olan sanatçı, televizyon için çok sayıda projede çalıştı. Şehir Tiyatroları’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulunup, Genel Sanat Yönetmen yardımcılığı yaptı.

Mustafa  ARSLAN

• Yönettiği bazı oyunlar •

İsmail Kaygusuz, Silvan'lı Kadınlar
Ali Göçer, Bir Gece Bekçisi Daha
Cengiz Aytmatov, Gün Uzar Yüzyıl Olur
Cahit Atay, Sultan Gelin
Nurhan Karadağ, Tembel Memiş

• Rol aldığı bazı oyunlar •

Ağrı Dağı Efsanesi
Aslolan Hayattır
Özgürlüğün Bedeli
İbiş’in Rüyası
Yedi Kocalı Hürmüz
Sarıpınar 1914
Gelin İle Kaynana

• Filmografisi •

Ayva Sarı Nar Kırmızı - 2004
Kimse Beni Sevmiyor - 2001
Kuzgun - 1999
Otostop - 1996
Bana Sevgiyi Anlat - 1996
Yarasa - 1994
Kaygısızlar - 1994
Kızılırmak Karakoyun - 1993

Alıntıdır : wikipedia
Bu mesajdan alıntı yap
Sponsor Links

Grafikerler.net Reklamları

Cevapla

Benzer Konular
Konu Konu Bilgileri Forum Cevaplar Son Mesaj
hakan arslan seramik çalışmaları hakkan Seramik 43 28-11-2010 22:56:41
Mustafa sedef akyol Sinema & Tiyatro 9 06-11-2008 23:35:32
Timotei Styling Mousse: Lion / Arslan VolkanTEKiN Afiş Tasarımı 0 11-10-2008 14:39:10
hakan arslan-çalışmalar hakkan İllüstrasyon Çalışmaları 193 21-09-2008 13:12:14

Kapat
Şifremi Unuttum?