Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

pdf dosyasını coreldrawda açma

saldalı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
mrb
pdf dosyasını corel draw import edince karekterler olmasına rağmen herşey birbirine karışmış olarak geliyor
pdf dosyalarını sorunsuz olarak nasıl açabilirim
corelde açmadan önce pdf çevireceğim başka bir programmı gerekiyor
lütfen yardımcı olurmusunuz
 

Benzer konular

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
2,448
Tepkime puanı
58
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Corel programını bilmiyorum fakat .pdf formatları genelde Illustrator ile kolayca ve düzgün bir biçimde açılmaktadır. Illustrator ve Corel arasında senkrone olduğunu biliyorum. Yani Illustrator programı ile açtıktan sonra oradan Corel'e almayı deneseniz? Belki soruna yardımcı olabilir. Saygılar.
 
Son düzenleme:

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
20 May 2008
Mesajlar
221
Tepkime puanı
5
Web sitesi
www.mshekim.com
pdf dosyaları

pdf dosyasını illustrator'de açtığımızda genelde font sormaktadır. Ama Photoshopta açtığımızda font sormuyor ve dosyayı açtıktan sonra tif veya jpg olarak kaydedersek corelde açabiliriz.

İyi çalışmalar...
 

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
1,136
Tepkime puanı
15
PDF dosyasını Corel'e import ettiğinizde size iki seçenek sunar, Text - Curves.. Text'i seçerseniz, Pdf dosyasının içindeki yazıları convertlemeden Corel'e alabilirsiniz (fontların sizdede olması şartı ile).. Eğer yazılarda bir değişiklik yapmayı düşünmüyorsanız, Curves'i seçebilirsiniz ve Pdf dosyasındaki yazılar convertli bir şekilde gelir Corel'e.. Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta ise, Pdf dosyanın çoklu sayfadan oluşuyorsa her sayfayi ayrı ayrı import etmelisiniz, hepsini birden import etmeye kalkarsaniz dediğiniz gibi bir karmaşa yaşabilirsiniz.. Son çağre olarak da, Yunus arkadaşimizin söylemiş olduğunu deniyebilirsiniz.. Kolay gelsin.
 

Elipsis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
12 Şub 2009
Mesajlar
87
Tepkime puanı
1
Eğer font üzerinde değişiklik yapmak istiyorsan illüstator programında açabilirsin ama fontların aynısı senin bilgisyarında da olması gerek. Yok eğer sadece açmak istiyorsan bence en güzeli photoshop da açman ve sonra tif formatına dönüştürmen. Ondan sonra tekrar pdf yapmak istersende çok daha rahat dönüştürebiliyorsun.. (adobe Acrobat Professionel 6.0 ve üstü versiyonlarda)
 

saldalı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
çok teşekkür ederim cevaplarınız için ıllustrator kullanmıyorum ama yükleyip denemeyi düşünüyorum
 

cebecii_mc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
13 Ocak 2009
Mesajlar
97
Tepkime puanı
0
bende hiç açmıyor ne phptpshopta ne de cerel drawda acaba ne yapmalıyım
 

RabiaE

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
20 Nis 2016
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Merhaba, konu başlığı uygun olduğu için buraya yazıyorum.
Bir harf kesim makinesi aldık yakın zamanda ve bu makine Corel Draw ile çalışıyor. Corel hazırladığım işe Cross attığı için işi bu programda açmamız gerekiyor. Bütün sorun da burda başlıyor, Illustrator da hazırlanmış renkli vektörelleri açarken sorun yaşıyorum. Paste inside yapılmış alanların hepsini içine koyulmuş alanlardan çıkararak açıyor program. Illustrator da kaydederken yapılabilen bütün formatları denedik ama bir sonuç alamadık.
Yıllar evvel bu işe ilk başladığım zamanlarda illustrasyon olarak hazırlanmış vektörel çizimleri açmam gerekmişti Corel'de, o zamanlar import dışında bir başka sayfaya çağırma yöntemi göstermişlerdi bana ama şuanda hatırlayamıyorum ve bulamıyorum.
Bu sorunumla ilgili yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum.
kolay gelsin herkese
 
Üst