| | #1 |
![]() | Arkadaşlar konunun yerimi bilmiyorum ama bir sorum olcaktı. Geçenlerde bir ambalaj fabrikasına başvurdum ve bana fabrikada sordukları şu oldu;Renk ayrımı yapabilirmisin ve biliyomusun?belki onlar kendi dilleriyle konuştular bana ama...bu renk ayrımı nedir,corel draw ve photoshop gibi programlarda nasıl uygulanır(nasıl ayrım yapılır)?Biraz netten araştırdım fakat hep sistematik dillerle konuşmuşlar pek bişey kavrayamadım.Açıklayıcı bir metin resimli yada resimsiz olabilir yada ne biliyim bildiğiniz bir site varsa beni bilgilendirmenizi ve yönlendirmenizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürü bir borç bilirim saygılar. |
| | |
| Reklam | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | #2 |
![]() | Dostum renk ayrımını sadece renk ayrım ajansları yani film çıkış cihazları olan ajanslar yapar. Yani sen kalkıp renk ayrım cihazın yokken renk ayrımı yapamazsın. O makinanın cinsine markasına göre renk verileri ve yazdırma ayarları var bunu her ajans kendi cihazına göre ayarlar o yüzden senin renk ayrımı yapıp yollama gibi bir şansın yok. Makina markası ve özellikleri sende var ve biraz zor olan bu bilgiler vakıf isen ancak yapabilirsin ama yine de sağlıklı olmaz. Çünkü renk ayrımı yapıldıktan sonra bir de orjinalinden kontrol edilmesi gerekiyor. Yani Renk Ayrımı Yapan Film çıkış ajanslarından başkasının yapması pek alışılmış bir durum değil. Onların makinası var ve özelliklerini biliyorsan ancak öğrenebilirsin. Ama internetten öğrenebileceğin bir yer yok bildiğim kadarıyla... Benim kendi renk ayrım ajansım var. Ama hiçte sizin bildiğiniz gibi yürüyen bir sistem değil... Tüm Grafik Tasarım programlarıylada yapılabilir, en çok Freehand Corel gibi vektörel proramlar kullanılır. |
| | |
| | #3 |
![]() | Sağolasın üstad verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. ![]() |
| | |
| | #4 | |
![]() | Alıntı:
bi grafiker bir işi filme gönderirken renk ayrımını yapmadanmı gönderir ahmet kardeşim.tabiki ambalaj sektöründe farklı renkler ve metodlar ortaya çıkıyor.bu ambalaj sektörü normal ofsette basılan bi işteki gibi değil. Beyazın bile renk sayıldığı bu sektörde iş yeri sahibinin bunu arkadaşımıza sorması bu yüzdendir.çünkü farklıdır durumlar ona ileride sorunlar yaratacaktır.işyeri sahibi bunun farkındadır.hadi hayırlı traşlar. | |
| | |
| | #5 | |
![]() | Alıntı:
s.a. ilk yazım mesleğim olduğu için size ben cvp vereyim. grafiker eğer basılacak işte özel renkler yoksa yaptığı tasarımı baskıya uygun CMYK göndermekle sorumludur. tabi detaylarıda unutmadan( Rgb olmayacak, varsa traş payları verecek minumum 3mm). bizim ankaradaki sektörde gerçek grafikerleri tenzih ederim grafiker olduğunu sanan onca kişiler varki.. onların yaptığını düzeltmek biz renk ayrımcılarına düşüyor.. | |
| | |
| | #6 |
![]() | Bundan 12-13 sene önce renkayrımcılık çok keyifli ve geliride oldukça yüksek bir meslekti. Fakat ne zaman kurslar açıldı (grafikerlik kursları) mertlik bozuldu. Üç ay kursa giden kendini grafiker zannedip piyasaya girdi. Maaşlar ve işlerdeki kaliteler yarı yarıya farketmeye başladı. Bir grafiker bir işi renkayrımına göndermeyi detaylı olarak pek bilmez ve renkayrımcılarda deli gibi uğraşır. Bence öğrenmenizde fayda var hem renkayrımcıda işinizin zamanını kısaltırsınız hemde bilgi olarak kendinizi geliştirebilirsiniz. |
| | |
| | #7 | |
![]() | Alıntı:
Tsarımcılar genellikle bu renk ayrımlarını üretmezler - bunu yerine matbaaya üretim için sayısal dosyaların tamamını teslim ederler. | |
| | |
| | #8 | |
![]() | Alıntı:
Cyan renk değerleri filmde bu şekilde çıkacaktır ![]() Magenta ![]() Yellow ![]() Black ![]() Alınan 4 adet film çıkışıyla CMYK renkteki boyalarla trigromi baskı tekniğiyle basıldığında bu şekilde çıkması gerekir: ![]() Bunlar CMYK renkler için geçerli, yani bu baskının üzerine bir de altın yaldız baskı yapılacaksa onun için de ayrı bir film alınması gerekir. Spot baskı tekniğinde ise kullanılacak renklerin her biri için ayrı film alınır ve baskı renkleri baskı operatörü tarafından boyalar karıştırılarak ayarlanır. Ama dediğim gibi daha ayrıntılı bilgi isterseniz bir renk ayrımcıya gidip öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin...
__________________ Golden Eye... | |
| | |
| | #9 |
![]() | RENK AYRIMI Nedir? Sevgili arkadaşlar ben bir ambalaj firmasında RENK AYRIM UZMANI olarak görev yapmaktayım. Kısaca anlatmaya çalışayım. Arkadaşımızın sorduğu renk ayrımının film makinalarında yapılan renk ayırma işlemi ile ilgisi yok. Renk Ayrımı ART-PRO adı verilen özel bir program ile yapılır. Her renk bir kanaldır. ART-PRO da (p.shop gibi) CMYK + Ekstra renkler bu sebeple (baskı tekniğine göre) her renge ait bir silindir, klişe veya kalıp vardır. İşte bu renkler arasında baskı esnasında açmalar, yani birleşim yerlerinde küçük kaymalardan dolayı boşluklar oluşur, bunları önlemek ve baskıyı kolaylaştırmak amacıyla renklerin birleşim yerlerine binme/çekme dediğimiz işlemler uygulanır. Gıda ambalajlarını yakından incelediğinizde iki rengin birleştiği yerde koyu kontörler göreceksiniz ( 0.2-0.3 mm arası) işte bu işlemler Renk ayrımı kapsamındadır. O kontör birbiriyle kesişen o 2 rengin birleşimidir. Makarna paketleri, piyasada ki tanınmış içecek etiketleri (ofset baskılar değil ama) inceleyin anlayacaksınız. Ayrıntılı, ayrıcalıklı ve çok zevkli bir iş. Sevgilerimle, Mesaj Neyseney tarafından (11-12-2007 Saat 14:24:32 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #10 |
![]() | konuyla alakasız mesajlar silinmiştir konu dışında mesaj yazmayın
__________________ Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir |
| | |
![]() |
| Tags |
| ayrand#305mand#305, nedir, renk, renk ayrimi nedir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |