| | #1 |
![]() | ILLUSTRATOR'DA "LIVE TRACE": RESMİ VEKTÖRE ÇEVİRME Fotoğraf, taranmış resim veya bitmap görsellerini hassas bir şekilde vektör belgesine çevirme işlemine denir. ilk olarak çalıştığımız sayfaya file => place diyerek resmi getiriyoruz. ![]() resim seçili iken, Object => Live Trace => Tracing Options tıklıyoruz. açılacak olan tracing options penceresinde özelliklerini tercih ettiğimiz ayarlara getirerek (siyah-beyaz, renkli, dolgulu, çizgisel...) vektör haline getiriyoruz. ![]() yukarıdaki örnekte, Black and White ve Fills aktifleştirildi. bu şekilde resmimiz siyah beyaza dönüştürüldü. Thereshold ayarı ile siyah değerini azaltıp çoğaltabilirsiniz. Siyah beyaza dönen bu resmi vektör olarak kullanabilmeniz için; ![]() Object => Live Trace => Expand diyerek vektör belgesine dönüştürebilirsiniz. 2 örnek daha verecek olursak; ![]() 1-burada tekrar siyah beyaz uygulama yapıldı ancak yukarıdakinden farklı olarak Fills kutucuğunun seçililiği kaldırılarak, Strokes kutucuğu seçili hale getirildi. böylece resmimizin dış hatları çizim haline geldi. ![]() 2-bu örnekte de Color işaretleyerek resmimizin renkli bir vektör olmasını istedik. Max Color'dan renk sayısını siz belirleyebiliyorsunuz. yukarıdaki resim 4 renk değeri ile vektöre dönüştü. 256 renk değeri verilerek birebir aynı görüntüyü de vektöre dönüştürmek mümkün. ancak şunu hatırlatmalıyım ki: bu kadar rengi vektöre çevirmek makinanızı kasacak ve biraz zamanınızı alacaktır. Mesaj Hande DEMİR tarafından (10-03-2008 Saat 15:24:47 ) değiştirilmiştir.. Sebep: imla |
| | |
| Reklam | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | #2 |
![]() | handemir yine çok güzel bir anlatım teşekkürler |
| | |
| | #3 |
![]() | İllustrator derslerinde takipçinizim Handemir Teşekkürler |
| | |
| | #4 |
![]() | handemir ellerine sağlık. çok güzel anlatım olmuş.. saygılarımla
__________________ ![]() "betonun çatlayan bir kenarında yeşeren, can bulan bir çiçek" |
| | |
| | #5 |
![]() | Çok Güzel ![]() |
| | |
| | #6 |
![]() | Ellerine sağlık çok sağol. |
| | |
| | #7 |
![]() | çok faydalı bir özellik ve güzel bir anlatım . emeğinize sağlık . |
| | |
| | #8 |
![]() | Bayıldım buna sağol |
| | |
| | #9 |
![]() | çok teşekkürler hande
__________________ vişne tadında mutluluk |
| | |
| | #10 |
![]() | eline sağlık Hande DEMİR çok güsel bir anlatım olmuş. |
| | |
![]() |
| Tags |
| donusturme, dönüştürme, expand, illustrator live trace, live trace, resmi, resmi vektore cevirme, tracing options, vektore, vektöre |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |