Savaş BAŞAR

Biyografiler - Savaş BAŞAR ...

Cevapla
Savaş BAŞAR
Sonay Görkem isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Sonay Görkem

ℂ⋆

Yrd. Grafiker / İzmir

Standart

Savaş BAŞAR

Alt 24-02-2009 #1
Sponsorlu Bağlantılar

[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkRed"]Savaş Başar (d. 1938 - Tarsus, ö. 21 Ekim 1985 - Ankara) Tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, yönetmen, senarist.

Konservatuvar viyolonsel bölümündeki ağabeyi ve aynı mahallede oturduğu Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İlyas Avcı'nın teşvikiyle 1957'de girdiği konservatuvardan bir yıl sonra disiplinsiz bulunduğu için çıkarıldı. Amatör olarak çocuk tiyatrosu çalışmaları yaparken, Muhsin Ertuğrul'un kendisi ve arkadaşlarını farketmesiyle, 1959 yılında Devlet Tiyatrosu kadrolarına alındılar. Türkiye'nin her ilinde oyun oynayan Savaş Başar, geniş topluluklarca tanınan, bilinen, sevilen bir yapıya sahipti. Tiyatronun dışında beyazperde de rol almış olan, ayrıca senaryo ve yönetmenlik deneyimlerine sahip olan sanatçı, seslendirme mesleğinde de oldukça başarılıydı. Özellikle döneminin popüler dizilerinden Komiser Colombo`yu seslendirmekte çok başarılı olmuştur.

Savaş BAŞAR

• Filmografisi (Devlet Tiyatrosu'nda rol aldığı oyunlar) •

1959 Küçük Mozart, Leylek Sultan, Üç Çuval Yalan, Hürrem Sultan
1960 Klinik Bir Vaka, Aşk ve Barış
1961 Suavi Efendi, Kocaoğlan, Ocak
1962 Rosebernd, Andorra
1963 Mor Defter, Robenson Ölmemeli, Don Juan, Kiss Me Kate, *Dereye Vuran Gölge, Tohum ve Toprak, Ağaçlar Ayakta Ölür
1964 Topuzlu, Doğumgünü Partisi, Jül Sezar
1965 Yaşlı Bayanın Ziyareti, Palto, Eduardo ile Agripinne, Rüya Oyunu, Uçurtmanın Zinciri
1966 İki Kova Su, Philip Hotz'un Büyük Öfkesi, Faust ile Yorick, *Kaktüs Çiçeği
1967 Ayakbağı, Anahtar Deliği, My Fair Lady
1968 Meçhul Asker ve Karısı, Bir Bardak Su
1969 Vur Emri, Ezik Otlar, Kaktüs Çiçeği
1970 4. Murat, Kör Kadı
1971 Mançalı Don Kişot
1972 Andorra
1973 Mete
1974 Susuz Yaz, Ceza Kanunu
1975 Dirlik Düzenlik
1976 Kedi Oyunu
1977 3. Selim
1978 Güneşin Çocuklar
1979 Öykülerden Oyunlar
1983 İmparatorun İki Oğlu
1984 Dolap Beygiri

• Filmografisi (Sinema) •

Çalıkuşu - 1986
Güneş Doğarken - 1984
Aile Kadını - 1983
İffet - 1982
Seninle Son Defa - 1978
Devlerin Aşkı - 1976
Sevimli Frankenstein - 1975
Çirkin Dünya - 1974[/COLOR]
[/FONT]

[COLOR="Gray"]Alıntıdır : wikipedia.[/COLOR]
Bu mesajdan alıntı yap
Sponsor Links

Grafikerler.net Reklamları

FlameDance isimli Üye şimdilik offline konumundadır

FlameDance

Hiç Biri / Bursa

Standart
Alt 05-06-2009 #2
                             Sponsorlu Bağlantılar
paylaşım için teşekkür ederim...
Bu mesajdan alıntı yap
Cevapla

Benzer Konular
Konu Konu Bilgileri Forum Cevaplar Son Mesaj
Savaş yılmaz06 Gazze Matemi 9 07-11-2009 01:56:57
Savaş DİNÇEL donie Biyografiler 1 08-01-2009 11:03:08
Yavaş savaş maxonesis Afiş Tasarımı 12 01-12-2008 12:55:56
Başar Ana Okulu Afiş Çalışmam SanaLisyan Afiş Tasarımı 2 08-08-2008 18:11:50
savaş pskhe Afiş Tasarımı 19 31-07-2008 21:35:39

Kapat
Şifremi Unuttum?