|
|
#1 |
![]() |
herkese merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.scan ettiğim bir resmin çıktısını alacağım fakat orjinal haline göre çok uzak oluyor. bu konuda neler yapmamı önerirsiniz. bir de mesela resmin bir yerinde sarı renk var ben bunu turuncu yapmak istiyorum nasıl yapabilirim. hue saturation kısmındaki oynamalarla diğer taraftaki kısımlarında rengi değişiyor. seçim araçlarıylada yapmam çok uzun zaman alıyor çünkü çok karışık ve içiçe bu konuda ne yapmamı önerirsiniz. cevaplarınızı bekliyorum. herkese iyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
|
|
|
|
#3 |
![]() |
ps de layır ını ikizle alttaki layırı rengini isteğin gibi yap üstki o bölgeyi sil..
taradığın zaman renkle rsoluk gibi durur genelde contras ayarları ile oyna ama abartmadan çç |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Kurcala oyna boz
hepsini yapabilirsin xD bi sürü seçenek yöntem var...Mesela çok eski bir siyah beyaz resimi çatlak yırtk bi resmi toparlamıstım renklermiştim.. bunun için bi çok yöntem kullanabilirsin..
Mesaj FRTDESIGN tarafından (22-2008 Saat 03:14 PM ) değiştirilmiştir.. Sebep: + |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. biraz anladım fakat hala kafamda tam oturmayan kısımlar var. mesela sarı rengi turuncu yapmak istesem hangi renkleri azaltmam gerekir. kendim kurcalıyorum. mesela hue kısmında sarı rengi tıklatıp azaltıyorum fakat istediğim rengi elde edemiyorum. her defasında yakaladım mı acaba deyip çıktısını almak çok masraflı oluyor. bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. kurcalarken şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. mesela sarı renk üzerinde oynama yaparken bu sefer diğer renkler değişiyor.ama ben onların değişmesini istemiyorum. seçim araçlarıyla da seçemiyorum çünkü içiçe karmaşıktır. seçmeye çalışmak çok zaman alacak bir şey. cevaplarınızı bekliyorum herkese iyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Image>Adjustments>Selective Colors menüsünden Selective Colors menüsü ile bu istediğinizi belki yapabilirsiniz.
İlgili menüye ulaşmak için: ![]() Selective Colors Menüsü: ![]() Bu işlemle görseldeki sarı bölgeleri istediğiniz gibi değitirebilirsiniz. Not: Görseldeki ilgili renk hangisi ise o renklerin tümü değişecektir. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|