Suna Pekuysal .....

Sinema & Tiyatro - Suna Pekuysal ..... ...

Cevapla
Suna Pekuysal .....
grafipapatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır

grafipapatya(29)

Arı Üye

Grafiker / İstanbul

Standart

Suna Pekuysal .....

Alt 25-07-2008 #1
Sponsorlu Bağlantılar

Suna Pekuysal .....


Asıl adı Suna Belener'dir.

Rol aldığı bazı tiyatro oyunları
Sultan Gelin
Hasır Şapka
Ahududu
Keşanlı Ali Destanı
Lüküs Hayat
Tırpan
Bir Neşei Muhabbet
Kozalar
Artist Aranıyor

Filmografisi
Can Yoldaşı (1952)
Halıcı Kız (1953)
Yaprak Dökümü (195Suna Pekuysal .....
Allı Yemeni (195Suna Pekuysal .....
Sevdalı Gelin (1959)
Samanyolu (1959)
Garipler Sokağı (1959)
Aşk rüzgarı (1960)
Mahallenin Sevgilisi (1960)
Bir bahar Aksamı (1961)
Otobüs Yolcuları (1961)
Zavalli Necdet (1961)
Unutamadığım kadın (1961)
Cilali Ibo Zoraki Baba (1961)
Minnoş (1961)
Derbeder (1961)
Hayat Bazen Tatlıdır (1962)
Esir Kuş (1962)
Küçük Hanımın Kısmeti (1962)
Damat Beyefendi (1962)
Küçük Hanım Avrupa'da (1962)
Bir Gecelik Gelin (1962)
Şeytan bunun neresinde (1962)
Küçük Hanımın Şoförü (1962)
Aşk Güzeldir (1962)
Neşemizi Bulalım (1962)
Yedi Günlük Aşk (1962)
Yalnızlar İçin (1962)
Çam Sakızı (1962)
Yedi Kocalı Hürmüz (1963)
İlk Gözağrısı (1963)
Aşka Vakit Yok (1963)
Cici Can (1963)
Erkek Fatma Evleniyor (1963)
Aşk Tomurcukları (1963)
Adanalı Tayfur (1963)
Kötü Tohum (1963)
Kiralık Koca (1963)
Akasyalar Açarken (1963)
Kızgın Delikanlı (1964)
Afilli Delikanlılar (1964)
Kadın Berberi (1964)
Yalnız Değiliz (1964)
Yiğitler Yatağı (1964)
Kral Arkadaşım (1964)
Şoförler Kralı (1964)
Yalancının Mumu (1965)
Dört Deli Bir Aptal (1965)
Bir Koltukta İki Karpuz (1965)
Kıskanç Kadın (1966)
Çalıkuşu (1966)
Akşam Güneşi (1966)
Fabrikanın Şoförü (1966)
Sevgilim Artist Olunca (1966)
Trafik Belma (1967)
Nemli Gözler (1967)
Sen Benimsin (1967)
Üç Sevdalı Kız (1967)
Yıkılan Gurur (1967)
Paydos (196Suna Pekuysal .....
Katip (196Suna Pekuysal .....
Kadın Değil, Baş Belası (196Suna Pekuysal .....
Atlı Karınca Dönüyor (196Suna Pekuysal .....
İncili Çavuş (196Suna Pekuysal .....
Kanlı Nigar (196Suna Pekuysal .....
Sazlı Damın Kahpesi (1969)
Kınalı Keklik (1969)
Sevdalı Gelin (1969)
Esmerin Tadı Sarışının Adı (1969)
Ayşecik - Yuvanın Bekçileri (1969)
Küçük Hanımın Şoförü (1970)
İç Güveysi (1970)
Allı Yemeni (1970)
Ham Meyva (1970)
Kezban Roma'da (1970)
Kanunsuz Yaşayanlar (1971)
Keloğlan Aramızda (1971)
Bir Varmış Bir Yokmuş (1971)
Hasret (1971)
Yalnız Değiliz (1971)
Şehzade Sinbad Kaf Dağında (1971)
Hüdaverdi - Pırtık (1971)
Tophaneli Murat (1971)
Hayat Sevince Güzel (1971)
Bizimkiler (1971)
Kadifeden Kesesi (1971)
Keloğlan (1971)
Keloğlan ve Can Kız (1972)
Ben Bir Garip Keloğlanım (1976)
İnşaat (2003)
Teberik Şanssiz (2004)
Hırsız Var! (2005)

Sanatçının emeklisi olmaz” ve ”Sahnede ölmek istiyorum!” sözleriyle tiyatroya ve sanata olan sevgisini belirten sanatçı, 22 Temmuz 2008 tarihinde kalp yetmezliği sonucu saat 10.30’da hayatını kaybetti.":crying::crying:

Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır.:angel:

Bu mesajdan alıntı yap
Sponsor Links

Grafikerler.net Reklamları

aLcaK isimli Üye şimdilik offline konumundadır

aLcaK

Öğrenci (Diğer) / İstanbul

Standart
Alt 25-07-2008 #2
                             Sponsorlu Bağlantılar
Vefat ettiğini duyduğumda çok üzüldüm. Biz onunla (onun gibilerle) büyüdük...

Mekanın cennet olsun Suna Pekuysal...
Bu mesajdan alıntı yap
Hepyek isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Hepyek

Hiç Biri / İstanbul

Standart
Alt 25-07-2008 #3
Ben kendimi bildim bileli vardı bu teyzemiz, başarısına diyecek yok.

Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
Bu mesajdan alıntı yap
grafikerkartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır

grafikerkartal

The Legend ;)

Grafiker / İstanbul

Standart
Alt 25-07-2008 #4
Allah rahmet eylesin nadir sanatçılarımızdandı yeri doldurulamayacaktır...
Bu mesajdan alıntı yap
Ali Emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Ali Emre(27)

Webmaster / İzmir

Standart
Alt 25-07-2008 #5
Kendisine Allahtan rahmet ,yakınlarınada sabır dileyelim.
Bu mesajdan alıntı yap
ufukdural isimli Üye şimdilik offline konumundadır

ufukdural(52)

Hiç Biri

Standart
Alt 25-07-2008 #6
nur içinde yatsın, allahtan rahmet diliyorum.
Bu mesajdan alıntı yap
photoshop_Ö_F isimli Üye şimdilik offline konumundadır

photoshop_Ö_F

Grafiker / Kocaeli

Standart
Alt 25-07-2008 #7
Bende çok severdim, onun filmleriyle büyüdüm nerdeyse Allah Rahmet eylesin, Mekanı Cennet olsun İNŞALLAH!!!
Bu mesajdan alıntı yap
Rüveyda SALIK isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Rüveyda SALIK

MissGraphic

Grafiker / Bursa

Standart
Alt 25-07-2008 #8
Bir üstadımızı daha kaybettik...

Allah rahmet eylesin, yakınlarına Allah sabır versin...
Bu mesajdan alıntı yap
el_chancho isimli Üye şimdilik offline konumundadır

el_chancho(29)

Hiç Biri / Kocaeli

Standart
Alt 25-07-2008 #9
Mekanı cennet olsun,Nur içinde yatsın...
Bu mesajdan alıntı yap
:::AmbrosiA::: isimli Üye şimdilik offline konumundadır

:::AmbrosiA:::(41)

Grafiker / İstanbul

Standart
Alt 25-07-2008 #10
büyük bir sanatçıydı... nur içinde yatsın...
Bu mesajdan alıntı yap
Sponsor Links

Grafikerler.net Reklamları

Cevapla

Tags
pekuysal, suna

Kapat
Şifremi Unuttum?