| | | |
![]() | ![]() |
| | #1 |
![]() | iyi akşamlar, ben tarayıcıdan resim almak istiyorum. yeni bir tarayıcı aldım canonscan 4400F özellikli bir tarayıcı olduğu için aldım. tarayıcıda diyelim bir buzdolabı taryacam. bunu 3000 dpi da taramama rağmen görüntü bozuk nokta nokta çıkıyor. şimdi ben bunu 3000 dpi da taramama rağmen. sonuçta matbaada 300 dpi düşmek zorunda. peki o zaman tarayıcıdaki 3000 dpi anlamı ne ve en yüksek te taramam rağmen kötü sonuç almamın nedeni ne olabilir. yardımlarınız için teşekkür ederim. umarım forumda doğru yere yazıyorumdur. |
| | |
| Reklam | |
| You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content.
Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with
Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript
tags. Include a link to bypass the detection if you wish.
|
| | #2 |
![]() | iyi akşamlar, ben tarayıcıdan resim almak istiyorum. yeni bir tarayıcı aldım canonscan 4400F özellikli bir tarayıcı olduğu için aldım. tarayıcıda diyelim bir buzdolabı taryacam. bunu 3000 dpi da taramama rağmen görüntü bozuk nokta nokta çıkıyor. şimdi ben bunu 3000 dpi da taramama rağmen. sonuçta matbaada 300 dpi düşmek zorunda. peki o zaman tarayıcıdaki 3000 dpi anlamı ne ve en yüksek te taramam rağmen kötü sonuç almamın nedeni ne olabilir. photoshopta pixel çoğaltma programlarıyla biraz düzeltiyorum ama. istediğim sonuçç bu değil. yardımlarınız için teşekkür ederim. umarım forumda doğru yere yazıyorumdur. |
| | |
| | #3 |
![]() | 3000 dpi da taramanız biraz mantıksız o daha çok büyük iş baskılarında olur yani ne bilim 50 metrekare falan yaparsınız 3000 tararsınız büyütünce 72 olur o işinize yarar yani matbaa da kullanacağınız resimleri 300 - 600 dpi arası taramanızı tavsiye ederim |
| | |
| | #4 |
| tarayacağnız şey önemlidir eğer dia tararsanız bir sıkıntı çıkmaz ama tarayacağınız resmin kağıdı 1. hamursa istersen 10.000 dpide tara farkeden bişey olmas.... | |
| | |
| | #5 | |||
![]() | Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kullanacağınız görsel taradığınız orjinalden küçükse taradığınız görseli 300 dpi da ve kullanacağınız boyuta getirdikten sonra unsharpmask filtresi uygulayabilirsiniz. Bu filtreyi photoshop gibi raster düzenleme programlarında yapacağınız gibi tarayıcınızın programında tarama anında da yapabilirsiniz. Unsharpmask için LAB color renk modunda L (Lightnes) kanalında yapmanızı tavsiye ederim. Taramanızın kötü gözükmesinin başka bir nedeni de renk ayarlarıdır. Görseli tararken renk ayarlarını tarama anında yapabilirsiniz ya da photoshopta biraz daha vakit harcayarak iyi sonuç elde edebilirsiniz. Özellikle koyu ve açık tonlarda sıkıntı yaşarsınız. Koyu tonlar çok koyu, açık tonlar ise çok açık gelebilir. Bunun için dePhotoshopta Shadow/Highliht diye bir renk düzenleme işlemi olması gerek, bunu kullanabilirsiniz. Ya da kodak'ın digitalgem serisi adında birçok plugini var bunları kurcalayabilirsiniz. Son olarak kullandığınız tarayıcının programı sizi tatmin etmiyorse vuescan programını deneyebilirsiniz. 750 adet tarayıcı destekliyor, kullandığınız tarayıcıyı da desteklemesi yüksek ihtimal. | |||
| | |
| | #6 |
![]() | arkadaşım illaki tarayıcı kullanmak zorundaysanız (foto filan çekmek yada başka materyaller kullanmak gibi) K.Çakır arkadaşımız üşenmeden en ince ayrıntısına kadar anlatmış. bu kadar olur yani. teşekkürler. |
| | |
| | #7 |
![]() | k.çakır kardeşimize teşekkür ederim bu kadar açıklayıcı bir anlatım sağolsun |
| | |
| | #8 |
![]() | verdiği bilgilerden dolayı kadir arkaşımıza çok teşekkür ederim |
| | |
| | #9 |
![]() | |
| | |
| | #10 |
![]() | bu interpolasyonla alakalı bi konu resimlerin cozunurlugunu artırdıgımızda yada azalttıgımızda photoshop kafasına gore pixel ekler veya cıkarır tabi resample imagei secmissek mesela elimizde 5 cm e 7 cm bi resim var biz bunu 1500 dpi tarayıp daha sonra 300 dpi ya dusurdugumuzde resim 300x5=1500 yani 5 katı buyur ve documet sizeda gordugumuz gibi 25x35 cme gelir tarayıcılarda yuksek cozunurluk genelde bu amacla kullanılır ama cok yuksek cozunurlukle taramak için drum tarayıcı kullanmanız gerekir (umarım az cokta olsa acıklayıcı olmustur) |
| | |
![]() | |
| Tags |
| dpi, tarayc, znrlk |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |