| | #1 |
| | arkadaşlar bir siteden Lagdo isimli bir üyeden alıntı: Selam herkese. Bende mac almak isteyen ama kararsız kalan ve Türkiyeden alıpta kazık yemek istemeyen biriyim. Amerikada 1000dolar olan macbook bile türkiyede niye 2300ytl? Yani amerika fiyatı 1200ytl oluyor. üstüne hadi vergi eklesinler diyelim bu aletlere devlet macintoshlara %100 mü vergi alıyorki bunlar 2300ytlye satıyolar? Ne hakla bu kadar fazla fiyat koyabiliyorlar. IMC neye dayanaraktan veriyor bu fiyatları? ayrıca ne gibi bi destek sağlıyorda bu kadar parayı hakediyor... Adamlar resmen mac az satıyor diye 2 katın satıyolar kar etmek için. aslında bu mesajı imc ye atmak istedim ama yetkili şikayet edebileceğim bir email adresi bulamadım...."diyor benimde merak ettiğim bir konu... değerli yorumlarınızı bekliyorum. |
| | |
| Reklam | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | #2 |
| | Türkiyede Mac'i Bir Tek Bilkom Satıyor, Mac Pcler Gibide toplanmıyor ve kullanıcısı az olduğunundan dolayı pahalı satılıyor... |
| | |
| | #3 |
![]() | 900 - 950 euro civarinda burdada |
| | |
| | #4 |
![]() | orası neresi kardeş ? |
| | |
| | #5 |
![]() | macler burda gerçektende pahalı, bende şahsen yurtdışından getirmeyi tercih ederim. nasılsa işletim sis temine kadar ingilizce.. buradan bi klavye aldım mı o bile yeterli olur.. |
| | |
| | #6 |
![]() | biz yurtdışından getirdiğimiz herşeye yüzde yüz vergiyi koyarsak herşey bu kadar pahalı olur. çin arabaları avrupada 10 bin ytl. bizde 20 bin ytl. avrupalılaşıyoruz bi de... avrupa mallarında vergi kazığı yiyoruz. o yüzden de mac pahalı geldiği için pc ye rağbet ediyorpiyasa... ben şanslıyım.. çalıştığım yerde hep mac oldu. pc yan ürün gibi )))) |
| | |
| | #7 | |
![]() | Alıntı:
Neden Pc ve Mac e aynı vergiler uygulanmıyor mu diye bir soru sorarım size. Bir de Pc yan ürünse Mac lar da kaba tabirle KAZIK ürün mü oluyor? ![]() | |
| | |
| | #8 |
![]() | Benimde merak ettiğim bu heriflere dur diyecek biri yokmudur.Yahu bir firma malını niye üretir niye pazarlamaya çalışır.satılsınki firmada kar etsin diye değilmi.steve jobs abimiz napıyor.satılırsa satılır satılmazsa koy ****** e der gibi tavır takınmaktan vaz geçmiyor.tamam mac muhteşem denecek kadar güzel ürün.ama bana bu yaklaşımla davranan üreticinin bende koy ***** derim pcmi kulanmaya devam ederim. macbookum vardı severekte kullanıyordum.şarjı arıza yaptı.bilkom paşalar 200 küsür euro istedi.mecidiyeköyde ara sokakta bir firmadan 165 ytl gibi bir rakama aldım.ve bu olay o kadar canımı sıktıki macimi yok pahasına satıp pc ye geçtim.en azından kafam rahat.macimi özlemiyormuyum elbetteki.birnde gördüğümde ah uleyn ah diyorum.ama bu adamlar göz göre göre karşısındakileri aptal yerine koymaya devam ettiği müddetçede ben bu maci kullanmıycam kardeşim
__________________ büyükdükçe küçülüyor hayaller... Mesaj VolkanTEKiN tarafından (16-07-2008 Saat 15:23:50 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Argo |
| | |
| | #9 |
| | Benimde anlamadığım nokta şu hani bir kıyas yapılırsa yüzde 80 pc yüzde 20mac kullanıcısı vardır belki pc oranı daha fazladır ama amerikan filmlerinde hep mac kullanılır pc yok denecek kadar azdır geçen bir film izledim orda bile mac görmeyi beklerken bu sefer şaşırdır (öldür.) pc kullanıyolardı çok ilginç bir nokta paylaşmak istedim. |
| | |
| | #10 |
![]() | evet bir çok amerikan filminde mac bir şekilde araya konur.bende en son ''ben efsaneyim'' filminde dikkat etmiştim bu olaya .yine mac başroldeydi
__________________ büyükdükçe küçülüyor hayaller... |
| | |
![]() |
| Tags |
| kadar, mac, neden, pahalı, türkiyede |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |