| | #1 |
![]() | arkadaşlar elime bazen işler geliyor wordde arapça olarak yazılmış metni aynı şekilde arapça olarak freehand a kopyalamam gerekiyor. Ancak bunu nasıl yapabilirim bir fikrim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. |
| | |
| Reklam | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | #2 |
![]() | sanırım aynı konu daha önce de burada yazımıştı.. yine de cevap vereyim: freehand'de font problemi sıkça yaşanıyor. özellikle de diğer dillerden (arapça rusça gibi) ben de bir kez arapça metni almak istedim, ama freehand 'de bunu bir türlü başaramadım.. son çare, yapabildiğim kadar zoom yapıp, Print Screen tuşu ile (PC'de) ekran resmini çektim ve photoshopta birleştirdim... uğraştırıyo ama başka bir yol aklıma gelmiyor. Illustrator'de sanırım sorunsunzca Word'den metni alabiliyorsunuz.. eğer elinde illustrator varsa bir dene bence, oradan da freehand'e aktarabilirsin ![]()
__________________ ![]() imza atmayı bilmem, parmak bassam olur mu |
| | |
| | #3 |
![]() | fontu bulup yüklemen iyi bir çözüm sanırım.
__________________ . Fikrin varsa yorumunda vardir. yorumun varsa orjinal bir eserinde vardir. . |
| | |
| | #4 |
![]() | Yeliz Gökçen'e katılıyorum.arapça font bulup bilgisayarına yüklemen lazım.word de ve freehand de aynı fontu kullanmalısın.kopyala yapıştırla sorunsuz olarak aktarabilirsin. |
| | |
| | #5 |
![]() | ben arapça font buldum ama işe yaramadı ![]()
__________________ ![]() imza atmayı bilmem, parmak bassam olur mu |
| | |
| | #6 |
![]() | ben önce wordde arapça olarak yazıyı hazırlayıp,sonra freehande kopyala yapıştır yaparak denedim.freehand ve word de aynı font kullanılabildiği için sorunsuz bir şekilde açtı.bu arad bu işlemi freehand 10 da yaptım mx te denemedim.kullandığın fontu freehand görmüyor olabilir.malum her sürümü her fontu desteklemiyor. şimdi mx te denedim.worden arapça kopyaladım mx'e normal font olarak yapıştırdı.sanırım sorun mx'in her fontu desteklememesinden kaynaklanıyor arkadaşlar. anlaşılan böyle bir durumda işinizi freehand 10 da halledeceksiniz.Mesaj elkor84 tarafından (23-07-2008 Saat 19:09:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ekleme yapıldı. |
| | |
| | #7 |
![]() | Word den kopyaladığınızı, MX te edit/special/paste special olarak yapıştırmayı deneyin... belki olur...
__________________ ... |
| | |
| | #8 | |
![]() | Alıntı:
ben MAC'te ne yapt›m ne ettiysem arapça yada rusça yaz›y› copy-paste ile freehand'e alamad›m Mac'te bu ifli çözebilen varsa yard›mc› olsun lütfen... | |
| | |
| | #9 |
![]() | Arkadaşlar, arapça metni freehande çizim olarak almak istiyorsanız.. Word'den direk pdf kayıt yapın, illustratorde yeni bir belge açıp file-place deyin. Daha sonra object-transparency a girilip, convert all seçeneğini işaretleyin. Oradanda kopyala yapıştır ile freehande arapça metni çizim olarak alabilirsiniz.. |
| | |
| | #10 |
![]() | arkadaşlar aynı işlemi bende dün yaptım.arapça metin vardı word belgesini önce pdf e cevirdim daha sonra corel draw da convert yaptım ve convert yaptıgım belgeyi ai olarak kaydettim frehandde sorunsuz actım kullandım tavsiye ederim.kolay gelsin... |
| | |
![]() |
| Tags |
| arapça, ekleme, freehand, metin, wordden |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |