| | #1 |
![]() | arkadaşlar merhaba corelle ilgili bir sorunu mesela corelde vectörel bir dosya var çok renkli ben mesela kırmızı renkte olanları grup yapmak istiyorum fakat tek tek seçip grup yapmak bazen nerdeyse saatlerimi alıyor - bazen o kadar karışık dosyalarla uğraşıyorum ki çok zor oluyor bunun bir kısa yolu var mı acaba bu sitede ilk defa konu açıyorum umarım yardımcı olursunuz |
| | |
| Reklam | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | #2 |
![]() | tüm kırmızıların cmyk tonları aynı mı? |
| | |
| | #3 |
![]() | evet aynı |
| | |
| | #4 |
![]() | o halde hocam en kısa olarak şöle bir yol izle edit menüsünden find an replaceyi tıkla oradan replace objects replace a colorı seç ve ileri de üstteki rengi kırmızı yap alttaki rengi çalışma sayfanda olmayan bi renk yap sonra replace all de hepsini ikinci olarak sectiğin renge cevirir ve seçili halde bırakır sonrasında onlar seçili durumdayken grupla ve kırmızını rengini yeniden ver |
| | |
| | #5 |
![]() | yapma sakın replace all yerine find all dicekmişsin untumuşum baakk ![]() |
| | |
| | #6 |
![]() | ben bu yoldan sadece renk ayrımını yapıyordum yani en sonunda replace yapıyordum sadece renk ayyrımını yapıyordum find all ı yeni öğrendim çok sağol yardımın için buarada başka bişey daha sorsam... ![]() tonları aynı mı farklımı diye sordun ya hanii tonları farklı olursa nasıl seçerim hem konuyu geniş anlamda açar mısın |
| | |
| | #7 |
![]() | o üstteki rengi kırmızı yap demiştim ya oradan diğer tonları vererek bulur yaparsın |
| | |
| | #8 |
![]() | ben o dediğini biliyorum - galiba beniim dediğimde olmaz benim demek istediğim şuydu sadece bir rengi değil aynı zamanda o rangin tonlarını da seçmek :/ |
| | |
| | #9 |
![]() | tek tek tonlarını yazamadan yapamassın işte malesef corel bu açığını x3'de kapatamadı |
| | |
| | #10 |
![]() | evet kapatamadı denebilir ama bu farklı mantıklarla bunu bulamayacağımız anlamına gelmez ya.? bir kereye mahsus renkleri paletten sonra kendine yeni bir palet hazırlayıp. ve bunun kısa yolları yedeklediğimiz gibi bunuda yedekleyip kurulumdan sonra yaptığımız ayarlar esnasında bunuda tanıttın mı cmyk ve tonlarını o zaman bu sorunun kalkar istediğin renk ve tonlarını bulup istediğin şekilde kullanabilirsin tşk |
| | |
![]() |
| Tags |
| corel vector |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |