Zaten arkadaşın maddi beklentisi şu an için değil uzmanlaştıktan sonra anladığım kadarıyla. Birşeyler öğrenmek isteyen insanların şevklerinin ne amaçla kırıldığını anlamıyorum, hiç hoş da karşılamıyorum zaten. Kardeşim benim sana nacizane önerim, eğer bu işi severek yapabileceğine inanıyorsan ve de üretgen, azimli olduğunu düşünüyorsan bu işin peşini bırakma. Çok iyi kurslar var onlara gidebilirsin. Eğer maddi açıdan sorun teşkil ediyorsa devletin kursları da gayet iyi, programların temelini öğretiyorlar. Temelini öğrendikten sonra da gerisi sana kalmış devir teknoloji devri internet, kitaplar çok faydalı bilgilerle dolu. Bu işin maddi anlamda geleceğinin iyi olduğunu düşünüyorum, hemde çok iyi. Tabiki işini "profesyonel" yapabilen "özgün" tasarımlar yapabilen kişiler için. Birde grafik tasarım kanımca en iyi iş yerinde öğrenilir. İlk başlarda maddiyata değilde öğrenmeye yönelik iş ararsan senin içinde çok faydalı olur. Son olarak en önemlisi de gerçekten bu işi severek yapmak. Ve bu meslek öyle bir meslek ki zaten bir sanat, işinde ne kadar iyi olursan ol asla öğreneceklerin bitmez. Kolay gelsin.