Temel Tasarım İlkeleri - Hareketli karakter çizimi konusunda yardım arıyorum ...
![]() |
Hareketli karakter çizimi konusunda yardım arıyorum
|
Sponsor Links |
Ardakaşlar merhaba,
Ben bir grafiker değilim, oyun tasarımcısıyım.
Oyunlarımda istediğim karakterlerin aynı hayal ettiğim gibi olmasını istiyorum. Bu yüzden tüm çizimleri kendim yapabilmek için bu konuda alıştırmalar yapmaya başladım. Fakat hareketli çizimler konusunda çok zorlanıyorum. Çizdiğim 2 adım birbirini tutmuyor. Hareketli çizimden kastım, en basitinden yürümek mesela. Ve karakterler sadece insan formunda değil. Ağırlıklı olarak hayalimde canlandırdığım yaratıkları çizmeye çalışıyorum ki işim gereği bu zorunlu.
Bu konuda uymam gereken, işimi kolaylaştıracak bir sistem, bir öğreti var mı ? Kaynak gösterebilir veya kendiniz açıklayabilir misiniz?
Çok aradım fakat istediğim tarzda bir kaynak bulamadım, bu sebepten ötürü sizlerden rica ediyorum.
Teşekkür eder, iyi günler dilerim.
-Ozan
Not: Konumuza bir faydası olur mu bilmiyorum ama çizimlerimi illustrator'da, renklendirmeyi ise photoshop'ta yapıyorum.
Adobe Flash'ta "bone tool"u kullanarak daha rahat hareket ettirebilirsiniz.Teşekkür ederim, incelerim yalnız çizim tekniğini de öğrenmek istiyorum. Bone tool'a bağlı kalmazsam daha iyi olur.
Teşekkür ederim, incelerim yalnız çizim tekniğini de öğrenmek istiyorum. Bone tool'a bağlı kalmazsam daha iyi olur.Kare kare çizmek istiyorsanız. Timeline altındaki karelerden en baştakine tıklarsanız. Önce ki frameyi opacitysi düşük bi şekilde gösterir. Yani böyle :
Sponsor Links |
![]() |
![]() |
||||
Konu | Konu Bilgileri | Forum | Cevaplar | Son mesajlar |
2D karakter çizimi Fiyat hakkında acil yardım | ozgsun | Deneme Çalışmalar | 3 | 15 Temmuz 2013 16:19 |
Karakter Çizimi Çalışmam | brkbr17 | Deneme Çalışmalar | 7 | 25 Kasım 2011 18:46 |
Karakalem karakter çizimi | graffi3D | Karakalem | 2 | 30 Ocak 2010 17:15 |
karakter çizimi | yorgunella | İllüstrasyon Çalışmaları | 17 | 17 Ocak 2009 14:00 |