Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

“2011 nüfus ve konut sayımı” konulu afiş yarışması

piti

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
23 May 2007
Mesajlar
460
Tepkime puanı
41
Yaş
40
Web sitesi
www.parasal.net

Ülkelerdeki insan kaynağının her yönüyle değerlendirilerek toplumun gelişme potansiyelinin ortaya çıkarılması, gelişmişlik hedeflerine yönelik kalkınma planlarının yapılıp politikaların üretilebilmesi, nüfusun nitelik ve niceliğinin bilinmesi ile mümkündür. Bu bilgiler de ancak en küçük yerleşim yeri bazında derlenen verilerin analiz edilmesi, güvenilir ve kaliteli istatistiklere dönüştürülmesi ile sağlanmaktadır.

Bilindiği gibi 2007 yılında ADNKS kurulmuş ve nüfus istatistikleri yıllık olarak bu sistem üzerinden yayımlanmaya başlanmıştır. Ancak yalnızca nüfus bilgisi yeterli değildir. Daha detaylı planlama ve çalışma ile bu nüfusun sosyal, ekonomik ve demografik özelliklerinin de belli aralıklarla ortaya konması gerekir.
Bu itibarla, 2007-2011 Resmi İstatistik Programı çerçevesinde Avrupa Birliği ile eşzamanlı olarak uluslararası öneriler doğrultusunda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 Nüfus ve Konut Sayımı uygulanacaktır.

Sayımın tanıtımının yapılması, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi sağlamak amacıyla Türkiye İstatistik Kurumu tarafından “2011 Nüfus ve Konut Sayımı” konulu afiş yarışması düzenlenmiştir.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler www.tuik.gov.tr sayfasında yeralmaktadır.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.​
 

Benzer konular

akalin1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
17 May 2010
Mesajlar
48
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.isaakalin.com
afis.jpg
 

aliz

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
2011 nüfus ve konut sayımı "2011 nüfus ve konut araştırması" olarak değiştirilmiş
 
Üst