Düşünce açısından, amacına uygun olarak değerlendirilebilir. Tebrik ederim. Bu açıdan (düşünce açısından) ruh halinizi ve yansıtmak istediklerinizi yansıtmışsınız.
Ancak, tasarım açısından; düşüncenizi uygulamaya geçiremediğinizi söyleyebilirim. Nitekim, "gülün dalı"nın "O" harfine dönüşmesi güzel bir düşünce olmakla beraber; "gülün yaprakları"nın "O" harfinin "Ö" gibi okunabilmesi gibi bir durumu ortaya çıkarması sözkonusu (bana göre tabii ki).
Ayrıca, camiinin üzerindeki gül görselinin yerinin orası olmadığı kanaatindeyim. Zira, camiinin üzerindeki "gözü yorabilecek olan boşluğun" kapatılması çabasıyla oraya konuşlandırıldığı düşüncesindeyim (ve manevi olarak düşündüğümüzde de camiinin üzerinde [yani camiiden üstün] olMAması gerekir).
Yazılara uygulanan efekt/efektler; yazının, arka plan renginde kaybolmasına ve dolayısıyla yazının sönük kalmasına neden olmuş. Biraz daha keskin bir gölge efekti uygulansa imiş, vurgu bakımından daha iyi sonuçlar elde edilebilir imiş gibi geldi bana. Bu durumda, camii görseli, yazının önüne geçmiş görünüyor.
Arka plan seçimi ve rengi de çalışmayı sönük kılmış diyebilirim (bu durum, bir önceki ifademde de belirttiğim üzere; arka planın, geçmişi [yani çok önce tarihleri] yansıtmayı amaçlamak açısından doğru olmakla beraber, yazının sönük kalmasına sebep olmasından da kaynaklanıyor olabilir).
Camii üzerindeki gül görselinin, "O" harfinin içindeki Arapça "Muhammed" yazısıyla yer değiştirmesi; yer değiştirmese dahi yerinin orası olmaması gerektiği görüşündeyim (Hz. Muhammed (S.A.V.)'in "manevi" açıdan GELEBİLECEĞİNİ yansıtmak istemiş isek; isminin de yine "manevi" açıdan camiiden kat be kat ÜSTÜN olduğunu düşünmemiz gerekiyordu).
Son olarak; "GELİYOR" ifadesinin de mantıksal olarak yanlış olduğunu düşünMÜyorum, kompozisyona uygun olduğu görüşündeyim. Zira O ve O'nun (S.A.V.) hal ve hareketleri; O'nu örnek alanlar ve O'na (S.A.V.) inananlar için zaten yürektedir ve zaten onlarladır. Yani her an zaten O'nu (S.A.V.) hatırlıyorlardır. Bence sorun yok. Pekiştirme amaçlı "manevi anlam" yüklenilmiş bir kelime.
Emeğinize sağlık diyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Biraz daha gayret ve dikkatle daha iyi işler çıkarmanız temennisiyle. Saygılar. :angel: