e oyle abi. kurallara göre iş yapsak elimize rapidolari aydingerleri alip çizecez de yok kalip çikaracaz da gerekirse tre-film falan alacaz sonra al logo - logo type diecez. eskiden logo monocrome - 2 renk ve 4 renge göre ayarlanirdi ve hepsinde de sıkıntı vermeden kullanilmasi öncelikti. yok zemin rengine göre dişi erkek vs. şimdi ise eline pc alan iki hazir clipart biraz da benzeşen logoları kullanip ben yaptim oldu deyip geçiyolar
Bilgisayarlar grafik tasarımda bizim işlerimizi bir hayli kolaylaştırdılar. Ama her getirinin bir götürüsü olduğunu yaşadık ve sonuçlarını görüyoruz. Tasarım eylemindeki doğal sıralama ikinci plana atıldı veya bu sıralama işimize gelmediği için elimine edildi ve sonuçta örneklerini sıkça gördüğümüz tasarımlar veya kendini tasarımcı zanneden insanlar ortaya çıktı. Peki nedir bu sıralama?
1-TASARLAMAK:
Bir düşünceyi, bir hareketi gerçekleştirmek için zihinde hazırlık yapmak.
2-TASARIMLAMAK:
Bir şeyin şeklini zihinde canlandırmak, hayal etmek.
3-TASARIM:
Bir projenin veya bir eserin olgunlaşmamış, kağıt üzerine çizilebilen veya başka bir tarzda ifade edilebilen biçimidir.
4-TASARI:
Tasarım'ın çizimle ifade edilirken aldığı ilk şekildir. Bu aşama tasarımın geliştirilmesi sürecidir.
5-TASAR:
Fransızca proje terimine karşılık gelen bu kavram, bizdeki karşılığıyla eser olarakta kabul edilebilir. Yani sonuçlanmış bir iş veya mimaride maket haline kadar ulaşılmış aşamadır. Bir çalışmaya TASAR diyebilmek için bir amaca hizmet etmesi, düşünce ürünü olması ve içinde yaratıcılık kıymeti bulunması gerekir.
Yukardada sıraladığımız gibi bu işin belli bir sıralaması vardır. Özellikle birinci ve ikinci kriterler olmazsa olmazlardandır, Bir tasarımcıyıda özel yapan süreçlerden biridir çünkü bu sürece herhangi bir bilgisayar programının müdahalesi söz konusu değildir.
Sözü fazla uzatmaya gerek varmı bilmiyorum. Aslolan insandır bilgisayarlar ne kadar başarılı olursa olsunlar daha uzun bir süre birinci ve ikinci tasarım süreçlerini başaramayacaklardır, bunu başarmaya muktedir olan sadece bizleriz ve bunu değerlendirerek başarabiliriz.
Kolay Gelsin...