bir süredir aklımda olan bir şeyi sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi öğrenmek istiyorum
bir internet sitem var ve bu site için bir logo yaptırmayı düşünüyorum. Bunun için bir yarışma düzenlesem ne derece sonuç alabilirim. Bu yarışma için ödül versem ne vermem gerekir.
takip ettiğim birkaç forumda bu tip yarışmalar düzenleniyor ve kazanana para ödülü veriyorlar ama işin ilginç yanı verilen ödül en fazla 100-200 lira arasında ortalaması ise 50-75 lira. 32 liraya kadar logo yarışması konusu gördüm. Tüm bunlardan daha ilginci ise bu yarışmalarda o kadar güzel örnekler çıkıyorki hayret ediyorum ve bu kadar düşük fiyata nasıl bu kadar güzel logolar çıkartıyorlar.
sizlerinde düşüncesini öğrenmek isterim
Size sadece şu kadarını söyleyeyim:
O fiyatlara logo yaptırdığını sanan arkadaşlarıma şunu belirtmek isterim. Yukarıdaki fiyatları kabul edip hem de "yarışma bedeli" olarak o fiyatları alan arkadaşların hepsi bu foruma takılıp daha sonra takıldıkları yerde Volkan hocam (ki hocalık ne haddimize) PS de şunu nasıl yaparım diyen insanlardır...

Buna emin olabilirsiniz. Hiç bir profesyonel ne mesleğini bu denli düşürür ne de karşısındakinin böyle komik bir teklifle ona gelmesine izin verir.
İşletmeler ya da kurumlar ciddiyetlerini ciddi kurumsalları ile ifade etmelidirler. Zira daha sonradan başkasına ait olduğu anlaşılan bir grafik tasarım çalışmasının bedeli yukarıda yazdıklarınızın da, profesyonel bir tasarımcıya yaptırılacak olan bir çalışmaya ödenecek bedelin de çok daha fazlası olacağını unutmamalıdırlar. Hem maddi hem manevi kayıplara neden olacağını sanırım ifade etmeye bile gerek yok.
Kaldıki sadece görüntü olarak şık ama anlam olarak dezavantaj yaratabilecek bir çok çalışmayıda şu anda gözler önüne serilebileceğini de belirtmek isterim.
Uzun lafın kısası; domatesi manavdan, kitabı kitapçıdan...