Emeğinize sağlık. Birkaç eleştirim olacak müsaade ederseniz.
Öncelikle üst ve alttaki bant dikkatimi çekti. Gereksiz demiyorum, ama olmasa da olurdu ya da yumuşak bir geçiş verilse daha iyi görünebilirdi.
"Daha üretken" ve "Daha sağlıklı" yazıları için seçilen görsellerin orijinalleri de siyah-beyaz ise diyecek bir şeyim yok (belirtseniz daha iyi olurdu), ama görsellerin orijinalleri renkli ise, siyah-beyaz kullanılmasıyla ne amaçlanmış çözemedim (siyah-beyaz ile nostalji, dolayısıyla geçmiş amaçlanır, bu durumda "Daha üretken" görseli siyah-beyaz, "Daha sağlıklı" görselinin renkli olması gerekliydi. Bu konuda açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim).
"HERKES İÇİN ORGANİK TARIM" yerine "ORGANİK TARIM, HERKES İÇİN" yazılması değişik şeyler uyandırıyor akılda. Güzel bir düşünce yani. Ama, "Geleneksel tarım yöntemlerinin, yerini organik tarıma bırakması" düşüncesi; bu güzelliği gölgelemiş düşüncesindeyim. Zira geleneksel tarım yöntemleri, benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla; ORGANİK TARIM'a en yakın ve ORGANİK TARIM'la doğru orantılı olan bir tarım şeklidir (Bir alıntı: Geleneksel kültür içindeki tarım yöntemleri organik tarım için hazır verilere sahiptir). Dolayısıyla bu açıklamada bir tezatlık var.
Tekrar emeğinize sağlık diyorum, başarılar. Saygılarımla...
yorum ve değerlendirmeler için teşekkür ederim..
1. üst ve alt bantlar konusu bilinçli bir tercihin neticesidir; tüm görselin bir parçasıdır..
2. insan görsellerinin siyah-beyaz tonlarında olmasının nedeni, afişin bütününden ayrılması, renk karmaşası yaratmaması ve mesajını "ayrıca" iletebilmesidir. geçmiş-gelecek kaygısı gözetilmemiştir..
3. spot ifadelerde bir tezat yok; jüri üyesi hanımefendinin yazdığı metni esas alarak hazırladım spotu.. o metinde, geleneksel tarım ile organik tarım mukayesesi açıkça yapılmıştır; yani geleneksel'den organik'e geçiş vurgulanmalı ve özendirilmelidir. bu geçiş sağlandığı takdirde ise "HERKES" (üretici, tüketici, devlet) kazançlı çıkacaktır..
4. tekrar teşekkürler, başarılar...