Selamlar...
Öncelikle şunu belirtmeliyim. Siz işveren olarak nasıl çalışanınızı seçiyorsanız, ben de çalışacağım insanları seçiyorum. Bu yüzden kehanetinizi gözönüne alırsak, asla canımın yandığı bir durum olmadı, olamaz da. Yaptığım işin kalitesi belli ise o kalitenin altına inmem. İnmediğim içindir ki buradaki her işle muhatap olmuyorum. Sizin işiniz de dahil.
Kendini ispatlamak isteyen insanlarla çalışmak istemenizle, profesyonellik zaten uymuyor..
Profesyonel grafikerler tasarımcıların kendini ispatlamaya ihtiyacı yoktur. Öncelikle bu yaklaşımınızı yadırgadım ve yadırgıyorum...
Elbette herkes dilediği insanla çalışabilir. Fakat piyasada sadece işi kapmak isteyen yüzlerce insan var. Sadece bir iki program öğrenerek, bu işi yapabileceğini söyleyip, daha sonra işi elinde kalan insanlar da mevcut.
Hemen hemen her ilanda fazla para veremeyiz, bütçemiz bu dendiğinde, bu işlerin kalitesini düşürecek insanlar ortaya çıkıyor. Ortaya çıkabilecek işler zaten malum.
Bana tanesi 30 liraya büyük boyutlarda 30 adet renkli full karikatür çiz deniyor.
İşte ben bu işi yapmam. Ben bu işi yaparsam, bu işi yapacak profesyonel insanların hem önünü kesmiş olurum, hemde piyasayı düşürmüş olurum, hem de kendi yaptığım işe saygısızlık olur.
İşlerin devamlılığı olabilir, isimleriniz yazılabilir, sizin reklamınız olur yaklaşımını doğru bulmadım, bu kişisel düşüncem. Sadece her grafiker tasarımcı arkadaşımın "sadece hakkını almasını" isterim. Fazla bütçemiz yok, ama daha sonra iş veririz, bunu daha uyguna yapalım, adınızı yazarız gibi yaklaşımları kişisel olarak doğru bulmuyorum.
İlanı yeterince dikkatli okudum. Okudum ki doğru cevapları yazdım. Kimse kimseden canını istemiyor, elbette makul fiyatlarla anlaşılır, ama bu gibi anlaşmalar grafikerle işveren arasında olmalı diye düşünüyorum. Daha burada makul fiyat, az para denen işler sadece "piyasayı ve iş kalitesini düşürüyor." bu sayede işi bilen bilmeyen (ya da tecrübesiz diyelim) arkadaşımız, sadece para için bu işi yapmaya çalışıyor.
Ortaya çıkan iş kalitesini ben zaten yıllardır görüyorum...
Anlamayı ve dinlemeyi ben gayet iyi biliyorum. Önce sizli bizli konuşmanızın kabalaşarak senli olarak dönüşmesi de rahatsız edici.
Ayrıca sizin gibi insanların bu forumlardan çekilmesi gerek şeklindeki kaba yaklaşımınızı da kınıyorum.
Biz bu kadar amatör değiliz.
20 yıllık bilgisayar geçmişim, 15 yıllık "(2 ve 3 boyut) GRAFİK - ANİMASYON, ve ayrıca KARİKATÜRİSTLİK" geçmişim var.
Ben yıllardır bu işleri yapıyorum ve bu işlerin nasıl olması gerektiğini sizden daha iyi biliyorum. Kiminle muhatap olduğunuzu bilmek istiyorsanız google da adımı yazarak bir arama yapabilir, öğrenebilirsiniz.
Siz buyurun dilediğiniz arkadaşımla çalışın, polimiğe gerek yok...
Tüm grafiker arkadaşlarıma bol kazanç dilerim.
Saygılarımla...