Temel Tasarım İlkeleri - Tasarımda Uyumlu Renk Paletleri ...
![]() |
Tasarımda Uyumlu Renk Paletleri
|
Sponsor Links |
bunlar gibi binlerce renk paleti üretilebilir.Kafadan, kişisel zevklere göre üretilmiş paletler değil bunlar. Birbirlerine uyumluluğu optik/algı olarak bilimsel çalışmalara göre hazırlanmıştır.
hazır yapılmışı yok mu derseniz..
colorlovers.com
Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Web sayfaları tasarlamaya çalışıyorum kendimce ve bu renk olayı beni bıktırmış durumda. Bir türlü düzgün kombinasyonlar üretemiyorum. Bu tarz paletler mevcut nette ancak bunları nasıl kullanacağım çok anlamış değilim. Bir kaç soruma cevap verebilirseniz çok memnun olurum.Ben teşekkür ederim. 1nci sorunuzun cevabını siz vermişsiniz zaten.
1. Örneğin bu palette ne anlatılmak isteniyor.
Sayfanızın %50'si turuncu %25'i yeşil(ya da tam kodu neyse artık rengin) olsun vs. gibi mi yorumlamalıyım bunu?
2. Tekip ettiğim kadarıyla siz logo vb. tasarımlarla ilgilisiniz, bu paletlerin web sayfalarında kullanılmasında bi sakınca olur mu?
3. Kendi paletlerimizi nasıl üretebiliriz?
Sponsor Links |
Ben teşekkür ederim. 1nci sorunuzun cevabını siz vermişsiniz zaten.İlginiz ve nezaketiniz için teşekkür ederim. Paylaşımınız için de tekrar teşekkür ederim. Oldukça işime yarayacaktır.
Bu renk paletleri logo'dan tutunda ambalaj tasarımına kadar her alanda kullanılabilir.
Kendi kişisel zevklerinize göre üretebilirsiniz ama bu herekese hitap eden kombinasyonlar olmayabilir. Bu neden le bu kombinasyonları sizlerle paylaşmak istedim. Şu ana kadar benim bildiğim/sahip olduğum genele hitap eden paletlerdir. Yurtdışında yaşadığım dönemde elde ettiğim ve tasarımlarımda kullandığım paletlerdir.
Tasarım insan odaklı olduğu için ben de insan algı bilimine paralel olarak çalışıyorum.
Sizlere de faydalı olmasını umut ederim...
Sponsor Links |
![]() |
![]() |
||||
Konu | Konu Bilgileri | Forum | Cevaplar | Son mesajlar |
Corel Draw renk paletleri | ismail1987 | Corel Draw Soru ve Sorunlarınız | 4 | 23 Mart 2010 14:26 |
Uyumlu üc renk soru | Digidigi | Temel Tasarım İlkeleri | 20 | 12 Temmuz 2009 17:13 |
paletleri ok işaretli haline getirmek istiyorum?nasıl yaparım | hamit_kurklu58 | Freehand | 9 | 24 Ocak 2009 14:57 |
tasarımda renk uyumuna kolaylık getirecek bir site | Bahtınur YILDIZ | Diğerleri | 10 | 03 Ocak 2009 15:12 |
Corel Draw (renk paletleri) | kasta095 | Diğerleri | 0 | 22 Mayıs 2008 18:24 |