aykutaydemir
🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok daha büyük bir hata :sweating:Aykut Bey sanırım baskıda ki hatadan bahsediyorsunuz sağ alt taraftaki geneli kırmızı fonun benim ilk dikkatimi çeken bu oldu
"N" yerine "K" harfi yazıldığından dolayı iptal edilmiş sanırım.
Ama dekupeler de aceleye gelmiş gibi, ayrıca broşür ile ilgili konuyu Afiş Tasarımı bölümüne açmışsınız.![]()
Beyefendi, bu işlerde yorumlara açık olmak güzel bir ahlak bence. Lütfen kendime ait bu yorumlarımı, size birer işaret olarak algılayınız..
Birincisi Türkçe hatası: en son yazdığınız fiyat olan 199,90.TL fiyatından sonra <'dan başlayan fiyatlarla> demişsiniz.. <'den başlayan fiyatlarla denilmesi gerekirdi.
İkincisi: t-shirt yazsanız olurdu, ama T-SHİRT yazmanız Türkçe'ye de İngilizce'ye de uymaz.. Zaten T-shirt'ün kendisi Türkçe değil. Dolayısıyla İngilizce'de de büyük İ harfi yoktur.
Üçüncüsü: Sonradan farkettim "GELİKLİK" değil GELİNLİK olmalıydı herhalde.
Dördüncüsü: BAY-BYN T-SHİRT denilmiş... Oradaki BYN kısaltmasına gerek olmayabilirdi. Sol tarafa yerleştirilmiş insan suretlerinden bir tanesini çıkartabilirdiniz mesela...
Beşincisi: TL ifadelerinden önce "." (nokta) koyulması daha uygundur Türkçe'de. Zaten ürün adıyla fiyat arasına ok çizmişsiniz ----> diye. Bazı yerlerde bu ok kısa, bazı yerlerde diğerlerinden daha uzun.. Demek ki, her oktan birkaç biksel daha kısıp oralara nokta koyabilirdiniz..
Yedincisi: "Kaliteyi uygun ödeme seçenekleriyle ucuza alın" sloganı kafa karıştırıcı. Aslında anlaşılıyor mesele: "Bu adamlar ucuza satıyorlarmış herhalde" çağrısı uyandırıyor zihinde... Ama ne kadar mantığa ve Türkçe'ye uyuyor? Bunu düşündüm ama kafa karıştırıcı geldi biraz.. Çok da önemli değil bu hata herhalde, hatta hata olmayabilir de.
Sekizincisi: Yazılar ve görsel öğeler birbirine girmiş durumda. Her ne kadar girmemiş gibi görünse de, göz algısı olarak "sıkıştırılmış" bir materyal olduğu herkesçe mâlum olmuştur herhalde... Göz, ferahlık ister; baktığı yerde gözünün dinlenmiş olmasını ister diye düşünüyorum. Bu yüzden de çalışmalarımızı itiş-kakış suretinde yapmamaya özen göstermek icab ediyor diye düşünmekteyim. Takdir sizin...
Böyle kataloglara insanlardan ziyade ürünlerden koymak bence daha uygundur. Günümüzde reklamcılıkta "ürün" yerine "şahıs" vurgusu yapılmakta bir çok yerde malesef. Ve bunların başında da ne yazıkki şahısların bilmem nesi vurgulanıyor. Siz öz eleştiri yapın diye söylüyorum: Sizin çalışmanızda da bu az-çok var. Hiç güzenmeyin, dış eleştiri yaptım ki, öz eleştiriyi yapın diye. Zaten kendiniz demişsiniz yorum yapın diye... İşte acizane yorumum
N yerine K yazılmasını nasıl fark etmediniz hayret... Tasarım biraz tabelacı tasarımı gibi olmuş sanırım :/ ...
valla güzel fikir aslında
çalışmaya yorum yapılsın diye bukadar hatayı düzenlemek
yoksa bu konu bukadar yorum alırmıydı 1 günde
ayrıca çalışmanın kalitesi oldukça düşük, ne albenisi var nede sevimli bir tarafı...
zaten işe fazla uğraşmamısşın aceleye gelmiş, uğraşmadığın birşey için nasıl eleştiri beklenilebilir yada bu eleştiri ne işe yarar bilemiyorum...
Sanırım Biraz daha hayalgücü ve dikkat :/ .... Arkadaşların söylediklerine son derece katılıyorum.. Ayrıca 20 bin adet kağıta yazık olmuş... Kullanmayacaksanız Geri dönüşüme verin bari...
bu kadar yuksek adet ve dekupeler aceleye gelmiş ve basılmış basılana kadar hiç bi göz görmemişmi bu hataları ben inanmıyorum
HATA 1:
Konunun yanlış yere açılması:
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84
Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:
Foruma yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır. Yanlış bölüme açılan başlıklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Eğer bu davranışta art niyet fark edilirse üyenin site ile ilişkisi sonlandırılır. Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi veya cevaplandırılması sorumlunun inisiyatifindedir.…….
(Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır. Lütfen bundan sonra konu açarken ilgili bölümde olmasına dikkat ediniz.)
HATA 2 :
Flood yapan üye:
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84
Alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda kibutonuna tıklayarak ekleme yapınız. Düzenleme işlemi belirli bir zaman sonra gerçekleştirilemeyeceğinden düzenleme butonu aktif olma özelliğini kaybedecektir. Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklaştırılır...![]()
Çalışmaya gelince ;
Biraz abes olacak ama bu benzetme bu işe tam gidecek gibi.
Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, deve de nerem doğru ki demiş.
Siz bu çalışma için bir hata diyorsunuz ama maalesef bu çalışmada tonlarca hata var.
1.İmla hatası var.
2.Görsellerin çözünürlüğü yetersiz.
3.Dekupe hatası var.
4.Yerleştirme hatası var.
Zaten bu yazdıklarım bir işin başarısız olması için yeterli derecede olumsuzlukları barındırıyor.
Ayrıca görsellerinizi CMYK değil de RGB olarak kaydedip öyle yükjlerseniz foruma daha iyi olur.Aksi halde sadece explorer kullanıcıları CMYK olarak kaydedilen çalışmaları görme şansına sahip olamazlar.
sağ taraftakı gelın ve damatın oranlarında sorun var gelıne normal diyebiliriz fakat damat ın kafası gelinin vucudu kadarfotolarda orantı ve perspektıf sorunları var
Şimdi anlaşıldı flood:rofl:Kasıtlı olarak flood yapmadım diyorsunuz.Ama peşinden aynı hatayı tekrar ediyorsunuz.
Bu durumda ben Flood'un ne demek olduğunu bilmediğiniz kanaatine vardığımdan, tekrar açıklama gereği duyuyorum.
Flood yapan üye:
Forum Kuralları (Mutlaka Okuyunuz)
Alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda ki butonuna tıklayarak ekleme yapınız. Düzenleme işlemi belirli bir zaman sonra gerçekleştirilemeyeceğinden düzenleme butonu aktif olma özelliğini kaybedecektir. Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklaştırılır...
bu kadar kötü ve hatalı bir işi yaptığınız halde halen çalıştığınız ajansta ya da matbaada mevcut olan yerinizi koruyormusunuz onu merak ettim...