arakdaslar 3 boyutlu şampuan ambalaj tasarımı yapmam gerekiyor tasarımımı yaptım yalnız bunu nasıl 3 boyuuta dönüştüreceğim onu bilmiyorum bana yardım edermısınız?
Resimdekiler hem etiket hemde şampuan kutusunun gövdesi mi? Bu şampuan kutusunun kapağı nerde? Yandan nasıl gözüküyor? Neye benziyor? Bunu bilmeden nasıl 3 boyutlu hale getirilecek?
Resimler etiket ise ve şampuan kutusu belli değil ise kendimiz bir şampuan kutusu çizip etiketini yerleştirebiliriz.
Soruyu Illustrator sayfasında sorduğunuz için Illustrator ile yapılışını anlatıyorum.
Bir elips çizip 3 boyutlu hale getireceğiz. Elipsi seçip menüden
Effect>3d>Extrude&Bevel'i seçelim. Bu şampuan kutusunun gövdesi olacak.
Kapak için oluşan gövdenin bir kopyasını çıkartalım. Sonra
Appearance kutusunda
3d Extrude Bevel yazısına tıklayıp çıkan ayarlarda
Extrude Depth değerini azaltarak yüksekliği değiştirelim. Sonra oluşan kapağı şampuan gövdesinin üstüne yerleştirelim.
Ön Etiketimizi Photoshopta açalım. Kenarlarları şeffaf olacak şekişlde PSD formatında kaydedelim. Illustratorde Menüden
File>Place diyelim çıkan kutuda
Link yazısının yanında çeltik varsa kaldıralım ve etiketimizi açalım. Etiketi
Symbols kusunun içine sürükleyelim. Böylece etiket 3d şeklimizin kaplamasında kullanılabilir hale gelecek.
Şampuan kutusunun gövdesini seçelim.
Appearance kutusunda
3d Extrude Bevel yazısına tıklayakım.
Map Art'a tıklayalım.
Çıkan kutuda Surface satırında rakamlara tıklayıp şampuan kutusunun önyüzeyini bulalım.
Ardından Symbol=None yazan yere tıklayıp etiketimizi seçelim. Etiketi ebatlandırıp yüzeye sığacak şekilde küçültelim.
Shade atwork yazısına çeltik atalım. OK diyelim. Etiket yerine tam oturmadıysa aynı yeri tekrar açıp etiketi sağa veya sola kaydırıp deneyebiliriz.
Arka etiketi de aynı yöntemle yerleştirebiliriz.