Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Acil yardım!! Can't open illustration. The Illustration contains illegal operand. Hatası

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Can't open illustration. The Illustration contains illegal operand.

Offending operator Encoding Truetype

Begin Encoding Futura Cond. True Type

30 sayfalık bi katalogda bu şekilde hata alıyorum. Anladığım kadarıyla Futura fontundan ötürü hata veriyor. Dosya açılıyor fakat içi bomboş çıkıyor. Ancak CS 4 te sayfaları tek tek açarak Futura yazı karakterlerini convertleyerek ya da değiştirerek çözebiliyorıum bu da çok fazla zamanımı alacak.

Bu dosyayı kurtarmanın başka yolu yok mudur?
Yardım lütfen.

Benzer konular

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Konuşmaya gelince herkes grafikerdir burada... Bi iş koysak şuraya adam akıllı eleştirecek bi tane adam çıkmazken, çoluk çocuk saçma sapan şeyler söyler.
Şu sitede yaklaşık 5 yıllık üyeyim bugüne kadar ne bi problemimi çözebildim ne de bi fikir alabiildim. Bence admin ve yöneticiler oturup bi düşünsün derim. Ben 2000 yılından beri bu sektördeyim okul ve iş tecrübeme dayanarak diyorum ki şuradaki üyelerin ancak yüzde 10luk bi kısmı gerçekten bu işi hakkıyla yapıyodur. Geriye kalan yüzde 90 ı boş insanlar. Maalesef durum bu.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Konuşmaya gelince herkes grafikerdir burada... Bi iş koysak şuraya adam akıllı eleştirecek bi tane adam çıkmazken, çoluk çocuk saçma sapan şeyler söyler.
Şu sitede yaklaşık 5 yıllık üyeyim bugüne kadar ne bi problemimi çözebildim ne de bi fikir alabiildim. Bence admin ve yöneticiler oturup bi düşünsün derim. Ben 2000 yılından beri bu sektördeyim okul ve iş tecrübeme dayanarak diyorum ki şuradaki üyelerin ancak yüzde 10luk bi kısmı gerçekten bu işi hakkıyla yapıyodur. Geriye kalan yüzde 90 ı boş insanlar. Maalesef durum bu.

Bazı konularda cevap bulabilmeniz zaman alabiliyor. Cevabını beklemek dışında bir seçeneğiniz yok. Haliyle herkesin işi gücü var ve biri bir şey sorsun, hemen ceva vereyim gibi bir eylem içinde de değil kimse.

5 Yıldır üyesiniz ve toplamda 71 adet mesajınız bulunuyor..Diyelimki ben size bir soru sordum cevabını sizden beklesem ohooo oh durumu...

Sorunuza gelince de cevabı :

* 30 sayfalık bir çalışmayı asla ve asla Illustratorda yapmayın. Ai vektörel düzenleme aracıdır. İş yapılamaz demek değil ama Indesign kullanmanız daha hayırlıdır. Kullanım paneli Ai'ye benzer ve yabancılık çekmezsiniz.

Kullanılan lens, sayfa ebadı, text ve çalışmanızı oluşturan görseller nede ile çalışmanız şişmiş durumda. 2 alternatifiniz var. Fazla düşük olmayan bir şekilde farklı kaydedip, makineyi baştan başlatmak ve Ai'ye ayırdığınız kullanım alanını genişletmek.

* Farklı sim altında düşük versiyon kaydedip makineyi baştan başlatmak.

Bu tarz sorunlarda 2 işlemde yararlı oluyor. Ve sabır erdemdir. Ve bizim işimizde ilk önce sabırdan geçiyor.

Kolay gelsin.

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.
İş stresi anında biraz fazla tepki vermişim sanki yanlış anladıysa affola.
İşe gelince;
İşin orjinali FH olduğu için Ai de açmak durumunda kaldım. Yoksa Indd nin bu iş için daha pratik olduğunun farkındayım. Indd de 3 yıl boyunca gazete dizdim Ai den daha iyi uzman olduğum bi programdır.
Sorunu şu şekilde çözdüm;

Tahmin ettiğim gibi fonttan ötürü hata veriyomuş Ai CS 4 te 30 sayfayı teker teker açarak o fontu düzeltip tekrar CS 5 te topladım.

Başka bi arkadaş aynı sorunla karşılaşırsa bu şekilde biraz zahmetli de olsa kurtarılıyor dosya.

5 yıldı 71 mesaj yazmışız bari bi faydamız olsun :)

bade91

🌱Yeni Üye🌱
eğer düsük versiyonda kaydettiysen bu hatayı vermis olabilir