Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

After Effects Hatası [AfterFx]

Dj Rapix

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Dostlar.

Her ne sebeptense, after effects ile bir render alacakken çıkış formatını seçtiğim anda, aşağıda gözüken hata beliriyor ve program kitleniyor. Ve bunun yanı sıra, bazende durduk yere kilitleniyor ve yine aynı bu hatayı veriyor.

Bilgisayarımda bütün .dll taramalarını yaptım, hataları düzelttim. Codec paketimi değiştirdim, pc driverlarının tamamını güncelledim her alakasız şeyi yeniledim ama bu saçma hata hala devam ediyor.

Yardım eden olursa sevinirim.

21kg9.jpg

delicambo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herhangi bir sıkıştırma kullanmıyormuşsunuz gibi görünüyor (no compression yazan yerin üzerindeki format options'dan bir codec seçerek sıkıştırmayı deneyin). bir de sisteminizde quicktime yüklü mü? QT gördüğüm yerde genelde sorun quicktime ile ilgili oluyor.

Dj Rapix

🌱Yeni Üye🌱
herhangi bir sıkıştırma kullanmıyormuşsunuz gibi görünüyor (no compression yazan yerin üzerindeki format options'dan bir codec seçerek sıkıştırmayı deneyin). bir de sisteminizde quicktime yüklü mü? QT gördüğüm yerde genelde sorun quicktime ile ilgili oluyor.

Yanıt için teşekkürler hocam.
Evet sistemde quicktime yüklü, silip birde öyle deneyeyim. Birde bahsettiğiniz sıkıştırmayı seçtikten sonra codec seçimi mi yapayım diyorsunuz ? Onuda bir deneyeyim hemen.

edit..

Hocam dediğiniz gibi yaptım, lakin aynı illet hata yine devam etti. Sıkıştırmayı seçip, ardından mesela Mp4 olarak render etmesini isteyince hemen o hata yine ekrana beliriverdi. Bir forumda, başka bir arkadaş premiere sistemde yüklü olmadığı için o hatayı verebilir dedi. Bir de onu deneyeyim diyorum. ?

delicambo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
https://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?qtcf

hocam bu adresten qtcf.dll dosyasını indirip
C:\Windows\System32 klasörüne kopyalayın (eskisini yedekleyin ne olur ne olmaz)

daha sonra sorun devam ederse command prompt ile "regsvr32 qtcf.dll" (tırnaklar hariç) yazıp entera basın. bilgisayarınızı yeniden başlatın.

not: bir de her codec, her çözünürlükle uyumlu olmayabilir. sözgelimi bir avi dosyası için microsoft DV codec'ini seçerseniz çözünürlüğünüzün 720 x 576 olması gerekir vb.

sanırım şu dll sizin sorununuzu çözecek,
kolay gelsin.

edit: hata mesjından anladığıma göre, bu dll zaten sizde yok, o nedenle eğer yeni dll'yi kopyalayacağınız klasörde aynı adlı dll dosyasını bulamazsanız sıkıntı yapmayın...:)

Dj Rapix

🌱Yeni Üye🌱
Dediğinizi önceden denemişdim. Dll olmadığını düşünüp. Meher zaten varmış ama yine değişmişdim. Şimdi sizin verdiğinizle yine değiştim, lakin sonuç aynı. Farklı codec seçmeme hiçbirşekilde izin vermiyor.

delicambo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam bir de şunu deneyebilir misiniz? render alacağınız zaman "video for windows" yerine "jpg squence" ya da "targa sequence" seçin (elinizde bir çok tga uzantılı dosya olacak, o nedenle kompozisyonun tamamını değil, work area'da belli bir alanı seçip oranın renderını alın)
targa sequence ya da jpg olarak aldığınızda diğer parametrelerle hiç oynamayın.

bu şekilde render alabiliyor musunuz?

edit: aynı dll dosyasını bir de after effects'in kurulu olduğu klasöre kopyalar mısınız? (ya da kurulu olduğu klasörün içindeki "support files" klasörüne)

Dj Rapix

🌱Yeni Üye🌱
@delicambo

Yardımınız için çok teşekkürler. :) Sorunu çözdüm, meherse sorun başta dediğim gibi sistemimde Adobe Premiere yüklü değilmiş ondan. Premiere yükledim sorun düzeldi. :)

delicambo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hmmm sorunun çözüldüğüne sevindim. ancak standalone (kendi başına çalışabilen) bir programın hatasız çalışması için bir başka programa ihtiyaç duymuyor olması lazım. premiere kurulduğunda sistem içerisine yüklenen diğer paylaşılan dosyalarla ilgili bir şey olsa gerek.

geçmiş olsun tekrar:)

scanman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorunun çözüldüğüne sevindimde sanki alakasız bi çözüm olmuş gibi :) premiere bende de yüklü değil ae cs 5 yüklü hiç problem yaşamadım