Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Arkadaslar,10 metreye 4 metrelik psd formatta iş nasıl basılır?lutfen yardım.

grafi-yasar

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaslar.ben bır bar için 10 metreye 4 metrelik psd formatta bir afiş hazırladım.300 dpi ve cmyk olarak.
bu işi baskı kalitesini düşürmemk için matbaaya tiff formatta mı vermeliyim acaba?
ve bu ebatta bir iş tek parça olarak basılabılırmı?
ve tabiki hangi malzemeye basılabılır?
verilen süre doluyor bu yuzden acil cevaplarınızı bekliyorum.
saygılar..

KDR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.akaid.net
bunu matbaa basamaz. basarım diyen varsa da ondan özür dilerim.

Bu Gibi işleri iç mekan baskı olarak basabilirsin ama tek parça sanmıyorum 2 parça olarak basılabilir

Karton a baskı olabilir
Vinil baskı olabilir (Branda)
Folyo baskı olabilir.

Folyada basılırsa altına bir mukavva konularak yapıştırabilinir.

diye düşünüyorum.

grafisoy

🌱Yeni Üye🌱
bunu sadece vinile basabilirler haricinde folyoda olablir yada kağıt ama vinil haricindekiler parça parça olacaktır vinil bence en doğru seçenek olur

grafi-yasar

🌱Yeni Üye🌱
cok tesekkurler ve son olarak bır soru?

Kdr bey ve Grafisoy bey cevaplarınız için cok tessekur ederim..daha once hiç vinil baskıya iş vermedigim için,psd formatımdaki işim su an 300 dpi da.cmyk olarak.
sizce yakın mesafeden(5-15mtre) bakılacagıda göz önüne alarak kac dpi ya çevirmeliyim acaba?ve son olarak vinil baskıya iş psd den tiff formatınamı gecırılerek verılmeli acaba?şimdiden cok tesekkur ederim saygılar..

ayşe özmen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın Grafi-yaşar işi hangi firmada bastıracaksanız o firma ile görüşmenizi öneririm. Çünki iç ve dış mekan baskı diye iş ikiye ayrılır. 10 metreye 4 metre olacaksa bu iş montajının nerede ve nasıl yapılacağı ile ilgili iş 2-3 veya 5 parçaya bile ayrılabilir. İşin montajının yapılacağı yeride konuşarak baskıya yaptıracağınız kişilerden daha detaylı ve sağlıklı bilgi alacağınız kanaatindeyim. iyi çalışmalar diliyorum.

KDR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.akaid.net
300 DPİ yeterince iyidir. Ayşe hanımın dediği gibi bunu basacak kişi ile görüşmelisiniz ki size net cevap verebilsin. Tif formatında da olabilir PSD formatında da olabilir bu önemli değildir. CMYK olması önemlidir. ve Dijital baskı makinalarında Siyah ton farkı yaşayabilirsiniz. örneğin Bir baskı makinasında Siyah tonajlaması farklıdır diğerinde farklıdır. Ayşe hanımın dediği gibi siz işi bastıracağınız yere götürür böle bir çalışmam var ve iyi bir sonuç almak istiyorum derseniz. 2 kelime ile size yardımcı olacaklardır. gerçek ölçülerde çalıştıysanız işi gayet iyi bir sonuç alacaksınız minimize çalıştıysanız pixel sorunları yaşayabilrisiniz. bu gibi çalışmaları PSD değil de Corel + İllustrator de çalışırsanız daha rahat edersiniz.