ismetisgor
🌱Yeni Üye🌱
Baskı öncesi hakkında bir yazı okurken gördüm.Telli değilde amerikan baskı olursa pay bırakmak gerekiyormuş.
Bizim dergimiz normal baskı olucak yani şu zımba telleriyle olan gündelik...bunun için bir pay bırakmak gerekirmi?
baskı öncesi yapmam gerekenler,
-export deyip pdf kaydederken output sekmesinden rengi cmyk seçmek.Burada da bir sıkıntım var.Output sekmesinden color kısmına gelince 3 seçenek var.destination seçeneğine tıklayınca 2 tane CMYK seçeneği var birisi working cmyk diğeri ise document CMYK bunlardan hangisi seçilmesi ve diğer iki seçenek nasıl olmalı?
yazılar convert edilicek.(sanırım bu olay create outlines)
Adobe PDF present dediğimiz zaman birçok seçenek çıkıyor hangisi seçilmeli?
-Kaydederken Mrs and Bleeds kısmında kesme kesme payı 0.3 cm olarak ayarlanıcak.Diğer seçeneklerde işaretlenecek.
-fotoğraflar en az 300dpi olucak.(fotoğrafın 300dpi olduğunu nasıl öğrenebilirim?)
-birde ben genel olarak 12pt kullandım bu ideal olur değil mi ?
Atladığım biryer varmı?
Bizim dergimiz normal baskı olucak yani şu zımba telleriyle olan gündelik...bunun için bir pay bırakmak gerekirmi?
baskı öncesi yapmam gerekenler,
-export deyip pdf kaydederken output sekmesinden rengi cmyk seçmek.Burada da bir sıkıntım var.Output sekmesinden color kısmına gelince 3 seçenek var.destination seçeneğine tıklayınca 2 tane CMYK seçeneği var birisi working cmyk diğeri ise document CMYK bunlardan hangisi seçilmesi ve diğer iki seçenek nasıl olmalı?
yazılar convert edilicek.(sanırım bu olay create outlines)
Adobe PDF present dediğimiz zaman birçok seçenek çıkıyor hangisi seçilmeli?
-Kaydederken Mrs and Bleeds kısmında kesme kesme payı 0.3 cm olarak ayarlanıcak.Diğer seçeneklerde işaretlenecek.
-fotoğraflar en az 300dpi olucak.(fotoğrafın 300dpi olduğunu nasıl öğrenebilirim?)
-birde ben genel olarak 12pt kullandım bu ideal olur değil mi ?
Atladığım biryer varmı?