Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskı öncesi

ismetisgor

🌱Yeni Üye🌱
Baskı öncesi hakkında bir yazı okurken gördüm.Telli değilde amerikan baskı olursa pay bırakmak gerekiyormuş.

Bizim dergimiz normal baskı olucak yani şu zımba telleriyle olan gündelik...bunun için bir pay bırakmak gerekirmi?

baskı öncesi yapmam gerekenler,

-export deyip pdf kaydederken output sekmesinden rengi cmyk seçmek.Burada da bir sıkıntım var.Output sekmesinden color kısmına gelince 3 seçenek var.destination seçeneğine tıklayınca 2 tane CMYK seçeneği var birisi working cmyk diğeri ise document CMYK bunlardan hangisi seçilmesi ve diğer iki seçenek nasıl olmalı?

yazılar convert edilicek.(sanırım bu olay create outlines)

Adobe PDF present dediğimiz zaman birçok seçenek çıkıyor hangisi seçilmeli?

-Kaydederken Mrs and Bleeds kısmında kesme kesme payı 0.3 cm olarak ayarlanıcak.Diğer seçeneklerde işaretlenecek.

-fotoğraflar en az 300dpi olucak.(fotoğrafın 300dpi olduğunu nasıl öğrenebilirim?)

-birde ben genel olarak 12pt kullandım bu ideal olur değil mi ?

Atladığım biryer varmı?

agit77

🏆Pro Tasarımcı🏆
Baskı öncesi hakkında bir yazı okurken gördüm.Telli değilde amerikan baskı olursa pay bırakmak gerekiyormuş.

Bizim dergimiz normal baskı olucak yani şu zımba telleriyle olan gündelik...bunun için bir pay bırakmak gerekirmi?

baskı öncesi yapmam gerekenler,

-export deyip pdf kaydederken output sekmesinden rengi cmyk seçmek.Burada da bir sıkıntım var.Output sekmesinden color kısmına gelince 3 seçenek var.destination seçeneğine tıklayınca 2 tane CMYK seçeneği var birisi working cmyk diğeri ise document CMYK bunlardan hangisi seçilmesi ve diğer iki seçenek nasıl olmalı?

yazılar convert edilicek.(sanırım bu olay create outlines)

Adobe PDF present dediğimiz zaman birçok seçenek çıkıyor hangisi seçilmeli?

-Kaydederken Mrs and Bleeds kısmında kesme kesme payı 0.3 cm olarak ayarlanıcak.Diğer seçeneklerde işaretlenecek.

-fotoğraflar en az 300dpi olucak.(fotoğrafın 300dpi olduğunu nasıl öğrenebilirim?)

-birde ben genel olarak 12pt kullandım bu ideal olur değil mi ?

Atladığım biryer varmı?

siteden baskı öncesi hazırlıkta bir çok yazı bulabilirsin
ve tel dikiş olarak orta kısımda pay bırakmıyorsun. buna gerek yok ama
kapakta taşırmaların ve iç kısımda zemin var ise en az 3 mm olmalı diğer soruların için indesign bilmiyorum
:( ben corel kullanıyorum.

ismetisgor

🌱Yeni Üye🌱
siteden baskı öncesi hazırlıkta bir çok yazı bulabilirsin
ve tel dikiş olarak orta kısımda pay bırakmıyorsun. buna gerek yok ama
kapakta taşırmaların ve iç kısımda zemin var ise en az 3 mm olmalı diğer soruların için indesign bilmiyorum
:( ben corel kullanıyorum.

Teşekkürler,

araştırma yapınca bu sırt payını falan matbaa ile görüşmek gerekiyormuş onu öğrendim.Çünkü kağıdın gramajına göre değişiyormuş.

Dergi hazır sayılır.Basıma göndereceğim ilk iş olduğundan sıkıntı çıkıp alay muamelesi görmek istemiyorum.O yüzden konuyada bildiklerimi yazdım ve atladığım biryer varmı diye sordum.

agit77

🏆Pro Tasarımcı🏆
Teşekkürler,

araştırma yapınca bu sırt payını falan matbaa ile görüşmek gerekiyormuş onu öğrendim.Çünkü kağıdın gramajına göre değişiyormuş.

Dergi hazır sayılır.Basıma göndereceğim ilk iş olduğundan sıkıntı çıkıp alay muamelesi görmek istemiyorum.O yüzden konuyada bildiklerimi yazdım ve atladığım biryer varmı diye sordum.

bu arada bende matbaada çalışıyorum.
genel olarak dergiler tel dikiş olur kağıt gramajı olarak ta gazete kağıdı yada
kuşe kağıda baskı yapılır. bunların gramajı pek değişmez 70-90 gram arası kağıt kullanılır.

Tel Dikiş: sırt payı verilmez
Formaların ya da tabaka halindeki kağıtların tel zımba ile birbirine tutturulması işlemidir.Sırttan ve üsten telle dikiş olmak üzere iki şekilde yapılır. Sırttan Telle Dikiş : Dergi, broşür, bülten ve katalogların ciltlenmesinde, maliyeti düşük ve uygulaması en kolay olan sıttan telle dikiştir. Sayfaların tamamen açılarak kolay ve rahat bir okuma sağlaması bu yöntemin en büyük avantajıdır.

--

isteğe göre amerikan cilt te yapılır (sayfa sayısı çok olması gerekir)

Amerikan cilt: sırt payı için kağıt kramaj çarpı sayfa sayısı ile bulunur

Tutkallı cilttir. Bu yöntemle formalar dört kenarından kesilir ve plastik tutkalla sırtlarından birbirlerine yapıştırılır. Sırt yüzeyini tülbent ya da tel ile daha da sağlamlaştırmak mümkündür.Uzun süre kullanılması gerekli kitaplar ya da ajanda gibi yılın her günü kullanılması zorunlu olan ürünler dışında karton kapaklı ciltleme sistemleri geliştirilmiştir. Bu sistem ülkemizde Amerikan Cilt türü olarak tanımlanmaktadır. Amerikan cilt makinesinde, harmanı çekilmiş formaların sırt kısmı özel tırtıllı bıçaklarla traşlanır, bu bölüme tutkal sürülüp kapak takılarak preslenir. Günümüzde yüksek tirajlı (roman, öykü, ders kitabı vb) ürünlerde ekonomik ve hızlı olması nedeniyle tercih edilir. Kuşe kağıtların ciltlenmesinde tercih edilmemelidir.