Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskıda çerçeve sorunu

serinn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.serinworks.com
Arkadaşlar İndesign'da bazı pngler ve drop shadow efekti verilmiş textlerin etrafında baskıda çerçeve oluşuyor, bunu önlemenin bir yolu var mıdır? Önerileriniz nelerdir?

Benzer konular

serinn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.serinworks.com
Görsel olarak ekleyebilir misin?
2011.jpg

Örnek görsel yukarıdadır!

serinn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.serinworks.com
transparan yapılan resimlerde de aynı sorun çıkıyor pdf export ettiğimde yazı ve resimlerin etrafında çerçeveler oluşuyor

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Böyle bir sorun ile hiç karşılaşmadım.

Acaba pdf export ayarlarınla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.
Aynı işini başka bir bilgisayarda pdf yapmayı denedin mi?

Eğer sorunsuz oluyor ise, ındesign programını yeniden yüklemeni öneririm.

serinn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.serinworks.com
Evet, başka bilgisayardada aynı sorun ortaya çıkıyor. Forumda araştırdım üst katman ayarı, simulate overprint gibi ayarlardan söz ediliyor ama bir türlü hangi şekilde pdf export aldıysam hepsinde aynı sorunla karşılaşıyorum

3977.jpg

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Aşağıda benim pdf ayarlarım var. Onları dener misin? Bu ayarlarla hiç sorun yaşamıyorum.

serinn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.serinworks.com
Kardeş denedim ama sorun yine aynı, ayrıntılı bir resim daha gönderiyorum belki bi fikir verebilir, teşekkürler
4215.jpg

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
metinleri convertliyorsan ondan kaynaklanabilir...

ayrıca resimleriniz görünmüyor?!
///////////////////////////DÜZELTME\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

resimleri göremediğim için yaptığım yorum geçersiz oldu, şimdi resimler göründü... convert ile alakası yok tabi konunun.

baskıya nasıl gönderiyorsunuz dosyayı? pdf mi? eğer PDF ise presets'den PDF X3:2002'yi veya PDF X4'ü seçiniz... PDF X4'ün sorun çıkarıp çıkarmayacağını CTP servisine sormanız gerekmekte, her RIP PDF X 4 standardını desteklemeyebiliyor.

bir de PNG konusunu tam anlayamadım. png resim kullanıyorsanız, tiff yaparak kullanabilirsiniz. yok baskıya png gönderiyorsanız, yanlış bir hareket olur. baskıya ya pdf, ya da tiff göndermeniz en sağlıklısı...

Son düzenleme:

serinn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.serinworks.com
metinleri convertliyorsan ondan kaynaklanabilir...

ayrıca resimleriniz görünmüyor?!
///////////////////////////DÜZELTME\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

resimleri göremediğim için yaptığım yorum geçersiz oldu, şimdi resimler göründü... convert ile alakası yok tabi konunun.

baskıya nasıl gönderiyorsunuz dosyayı? pdf mi? eğer PDF ise presets'den PDF X3:2002'yi veya PDF X4'ü seçiniz... PDF X4'ün sorun çıkarıp çıkarmayacağını CTP servisine sormanız gerekmekte, her RIP PDF X 4 standardını desteklemeyebiliyor.

bir de PNG konusunu tam anlayamadım. png resim kullanıyorsanız, tiff yaparak kullanabilirsiniz. yok baskıya png gönderiyorsanız, yanlış bir hareket olur. baskıya ya pdf, ya da tiff göndermeniz en sağlıklısı...

Hayır baskıya pdf olarak gönderiyorum. Çalışma içerisinde kullandığım resimler genelde png, hepsini tif olarak kullanayım bir de. Deneyelim bakalım:)

Pınar Şimşek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aynı sorunlarla bende karşılaşıyordum fakat sizden tek farklı tarafım fotoğraflarım png değil tiff'ti. matbaayla görüştüm ve kopya program olduğundan lisanssız olan indesign bu sorunları oluşturuyor pdfe çevirirken hatalı çeviriyor, programdan direkt pdfe çevirdiğiniz için. önce indesign printten ps formatında kaydedecek ve ardından distillerde pdfe çevireceksiniz sorun tamamen yok oluyor.

serinn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.serinworks.com
aynı sorunlarla bende karşılaşıyordum fakat sizden tek farklı tarafım fotoğraflarım png değil tiff'ti. matbaayla görüştüm ve kopya program olduğundan lisanssız olan indesign bu sorunları oluşturuyor pdfe çevirirken hatalı çeviriyor, programdan direkt pdfe çevirdiğiniz için. önce indesign printten ps formatında kaydedecek ve ardından distillerde pdfe çevireceksiniz sorun tamamen yok oluyor.

Hımm.. anladım Pınar, distillerde çevirelim bir de öyle deneyelim saol:)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Tiff bile yapsanız aynı sorun olur, yine de tiff en sağlıklısı. Tiff objenizin transparan olmayan kısmını photoshopta seçin ardından mouse ile ters tıklayıp make work pathi işaretleyin. Çıkan pencereye 1 gibi bir değer vererek path oluşturun. Ardından window-paths penceresinde oluşan pathin isim bölümüne bir isim verin. Dökumanın layerına dönüp pen tool seçiliyken ters tık clipping path yapın. Sonra tiff olarak kaydedin. Indesin place penceresinde show import options seçili olmalı, ardından çıkan pencerede photoshop ile ilgili seçeneklerin aktifliğinden emin olun.

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
bana sorarsanız bu işi basılması için gönderdiğiniz matbaada bozulan bir tasarım. pdf açmak için kimbilir hangi programa sürüklüyorlar işi, sonra bu efekti algılayamayan progr***** da altına beyaz zemin atıyor bu şekilde.