Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

SU-SU

🌱Yeni Üye🌱
Tabaka üzerine yerleştirilen işin kesimde rahat çalışılabilmesi için bıçak izinden dışarıya minimum taşması ne olmalıdır? Böyle bir değer teknik olarak var mı yoksa işi çalışan grafikere göre yada kesim kalıbı yada kesim ustasının ustalığına göre değişir mi?

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :peace1:

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aslında 2-3 mm kadar bir taşırma fena olmaz ama eğer 41-57 bir film alacaksan ve bu 2-3mm filmin dışına çıkmasına neden oluyorsa bence verme. Ben kendi dergimde taşırma vermiyorum ve hiç kenardan sırıtan bir beyazlığa rastlamadım. Ama işini şansa bırakmak istemiyorsan ve filmdeki olası zararı göz ardı ediyorsan ver gitsin. ;)

quick

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.dijitalsokak.com
ben normal karton işlerde 3 mm veriyordum
oluklu işlerde 1 cm ninumum bu ama yerim varsa bunu göz kararı yapıyordum.
ayrıca burdaki pay ne kadar çok veya az olursa olsun kesimcinin ustalığıyla alakalı bir olay iş onda bitiyor :)

Psikolog

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslında 2-3 mm kadar bir taşırma fena olmaz ama eğer 41-57 bir film alacaksan ve bu 2-3mm filmin dışına çıkmasına neden oluyorsa bence verme. Ben kendi dergimde taşırma vermiyorum ve hiç kenardan sırıtan bir beyazlığa rastlamadım. Ama işini şansa bırakmak istemiyorsan ve filmdeki olası zararı göz ardı ediyorsan ver gitsin. ;)

kesin verilmesi gerek taşırmanın. sen vermemiş olabilirsin ama belki filme gittiğinde onlar tarafından yapılıyordur, yada kesim makinesindeki ustadan kaynaklanıyordur düzgün kesilmesi. ama herkes senin kadar şanslı olamaz. ben çalışmalarıma kesinlikle iki taraftan toplam 4-5 mm veririm.

metinstar35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kağıt üzerinde yerin var ise en az 3mm vermen iyi olur.hazırladığımız grafikleri birde matbaadaki ustalarında kolayca basıp kesebileceği şekilde hazırlarsak daha iyi olur.

harbici06

🌱Yeni Üye🌱
mrb arkadaşım bu konudaki sıkıntını basacağın işi vede kağıdı karşına al makasta vede yan taraflarda payın varsa kesim işaretlerini 3 mm dışardan ver ve zemin işin varsa işi dışarı taşırki kestiğinde iş temiz olsun saygılarımla

SU-SU

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler

Arkadaşlar hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Cevaplardan çıkardığım sonuca göre taşmanın net bir değeri yok kullanılan malzeme ve ustaya bağlı olarak değişiyor. :S

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Yukarıda denildiği gibi çalışılan şirket ile görüşülerek kaç cm lik bir pay verilmesi gerektiğini kendileri ile konuşursanız çalışmalarınızın hata payı daha az olur...

serseri_kız

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler hepinize ben yeniyim yardımlarınızı bekliyorum

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Yukarıda denildiği gibi çalışılan şirket ile görüşülerek kaç cm lik bir pay verilmesi gerektiğini kendileri ile konuşursanız çalışmalarınızın hata payı daha az olur...

yerden göğe kadar haklı
ajans çalışanı arkadaşlar buna dikkat etmeli,işlerinizi hazırlarken muhakkak basım işini yapıcak olan firmayla görüşün
sonra üzülme ihtimaliniz yüksek :)

RYUDORF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobegrafik.com
taşma payı vermeyen arkadaşlara sesleniyorum.. hani beyazlık kalmamış ya.. işin bi boyunu ölçün bakim net ebattan içeri girerek mi ayarlamışlar.. usta nekadar usta olursa olsun taşma verilmeli.. en iyi usta bile işi kaçırmasa bile yavaştan alır.. nekadar çok veriyorsanız okadar iyi olur.. ben 5 mm taşmayla çalışıyorum. 2 mm altına hicbir grafikeri dusurmuyorum

prof.pres

🌱Yeni Üye🌱
Önemli olan ne kadar taşma olduğu değil ürünün özelliği .
Yerine göre ambalaj baskılarında ( Oluklu mukavvaya sıvamalı )
1 cm ye kadar taşma verilmesi gerekiyor.
Kesimi yapacak makina ne kadar hassas ise taşırma o kadar azalabilir.
Sayfalı işlerde en az 3 mm olması gerekir.

kahin23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
burda en önemli kural çalışma alanı ve kağıdın ebadıdır.gerisi hikaye keyfinize göre verin gitsin şişirmeyi.hadi hayırlı traşlar.