Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

evrenk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ugurazmanzz6.jpg

çizim konusunda o kadar başarılı oldugum sayılmaz. kazan harici diğer çizimler bana ait...

Benzer konular

koserim

🏆Pro Tasarımcı🏆
Değişik Bir Düşünce Tebrikler.... Ama Bir Dersane için UygunOlacağını Düşünmüyorum.. Kolay gelsin...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Çizimler fena değil desemde dershane için yanlış bir anlatım.

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
billboard insanların ellerine alıp yakından bakacağı, önünde zaman geçireceği bir kitle ulasım şekli degildir.
bu yüzden elinden geldigince okunabilir ve mesajı dogru vermen gerekir.
metinler okunmuyor ve düşünülünce güzel olmasına rağmen; dershane için uygun olmadığı konusunda akadaşlara katılıyorum.
Ellerine sağlık.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu fikiri afiş çalışması olarak düşünseydiniz.
Sınav dershanesinin şu son zamanlardaki meşhur " O İŞ TAMAM KANKA " Sloganıyla beliren vasat tasarımlı afişinden çok daha etkiliyici olacağını düşünürek, kendi camiaa larının içinde daha akılda kalıcı bir yer alıcaklarını hatırlatmadan geçemeyeceğim...

Biliyorsunuzki en iyi reklam akılda kalan reklamdır... Bilboard çalışması olarak düşünüldüğünde diğer arkadaşların dediklerine katılmamak elde değil...

Çalışmalarınızın devamını görmek isterim...

evrenk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yorumlarınız için teşekkür ederim. bazen müşterilerin istekleri dogrultusunda gitmek zorunda kalıyoruz, kendi sunmuş oldugumuz çalışmalar ikinci planda kalıyor.

hakan_turmus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yaptığın çalışma çok güzel olmuş bence.değişik buldum farklılık güzel...Emeğine sağlık

aybuldu

🌱Yeni Üye🌱
Bende arkadaşlarla aynı fikirdeyim, insanların hızla geçeceği yerlerdedir Bilboard'lar.
Arabayla geçiyorsunuz durup burada ne yazıyo diye okumazsınız. Bence bazı
şeyleri müşteri istedi diye yapmak zorunda değilsiniz. Müşteriyi ikna etmek bizim elimizde.Doğru anlatılırsa anlayacaklarına emininm. Broşürde falan kullanılırsa olabilir böyle bir tasarım.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın evrenk... Bu işi siz biliyorsunuz eğitim işinide onlar. Siz onların işine karışmadığınız gibi eğer kendi çizginize güveniyorsanız mantığı size bırakmalarını güzel bir dille söyleyiniz.

Elbette hepimiz müşterilerin istekleri doğrultusunda çalışıyoruz. Ama yapılan iş eğer istenilen iş ile örtüşmüyorsa müşterilerimizi uyarmakta bizlerin görevi haline geliyor. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
evrenk...

müşterinin kıskacında kalmak çok kötü bir sey. bunu ben hep yaşıyorum. ama müsterin bunu beğendiyse bir de bu karekterlerin telif hakları konusunda bi araştırma yapmasını öner ona. çünkü bunlar lisanslı karekterler ve ulu orta herkes kullanamaz.

zira bu yüzden bir çok firmanın başı dertte. bence bunu onlara bi hatırlat

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet adobe bu konuda çok haklı. Sadece bu karakterlerde değil. Dün bir müşterim geldi. Acele ile sitesini editlememizi istedi. Sebebide kendisini yapmış olduğu ferfojeler yerine başkalarının ferforjelerini sitede yayınlamışlar. Mahkemelik oluyorlardı. Olaya el koyduk hemen değişime aldık siteyi. Bu ve bu gibi konular önemli ayrıntılardır. Bu konuya aDoBe değindiği içinde kendisine teşekkür ederim.

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende uğur dersanelerinin çalışmlarını düzenliyorum açıkhava ürünlerini felan fakat bu billboard afişine baktığımda hiç kurumsallığa nitelik bir çalışma değil genelde bir çok firmanın ist veya ankaradan çalışmaları hazır olarak geliyor sadece ebatlarında veya değişik formatlarda gönderdikleri zaman elimden geçiyor kurumsallığın dışına çıkmıyorum hiçbir şekilde düşündürücü bir çalışma ve buna bi açıklık getirmesini istesek evrenk'ten bakalım bu yorumlar hakkında neler söyleyecek

evrenk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dershanecilik kavramı günümüzde eğitim amacını yitimiş tamamiyle ticari bir şekilde işleyen nikelikler zaafında çalışmaktadır. ugur dershanesinin reklamlarını kurumsal boyutlarda yaptıgını söylüyorsun.
her ne kadar kurumsal bir yol göstermek isteseler bile derhaneye bağlı şubeler kurumsallıgın dışına çıkıp kendi işleyişleri ile bir şeyler yapabiliyorlar ve yapıyorlar.

color

🏅Acemi Tasarımcı🏅
oks için güzel ve farklı bir calisma olabilir acikcasi hayal gucunuze hayran kaldim diyebilirim. çünkü tasarma baktıgım zaman ilk osk geldi aklıma diyebilirim.

basarilar. tebrik ederim .

yagmuradam

🌱Yeni Üye🌱
Çok yazı var bu kadar yazıyı okumak için tatil gününü seçmesi lazım vatandaşın yoksa o kadar zamanı olabileceğini sanmıyorum..:)

manu

🌱Yeni Üye🌱
Ne yazık ki yaptığınız billboard veya afiş her nasıl adlandırıyorsanız tasarım değildir. Tasarımın tasarlamak'tan geldiğini bildiğinizi umarak düşüncelerimi söyliyeceğim. Afişte yer alan Gargamel ve Şirin illustrasyonları başkasına ait tasarımlardır. Nasıl bir teknikle kopyaladığınız hakkında bir fikrim yok ama belli ki orjinal fotoğraf üzerinden illustrasyon yapmışsınız. Her ne kadar illustrasyonu yapan siz de olsanız mevcut olan tasarımların üzerinden kopya çekmek tasarım yapmak anlamına gelmez. Hele ki bu kadar bilinen bir çizgi film üzerine 2 adet konuşma balonu ve logo koymak tasarım yapmak demek değildir.
Emeğe saygı duyun. Duymuyorsanız da bunu afişe ederek kendinizi küçük düşürmeyin.
Ancak adı geçen marka Şirinler'in kullanım hakkını aldıysa böyle bir çalışma üzerine billboard olur veya olmaz diye konuşulabilir. Ki kullanım hakkını almış olsa üzerinden size illustrasyon yaptırmaz. Orjinal çizimler kullanılır. O yüzden billboardda okunur okunmaz tartışması yerine önce bu konuşulsun. Ayrıca konuşulacak bir yanı da yoktur çünkü her şey ortadadır.

grfik

🌱Yeni Üye🌱
burdan okuyamıyorum yazıları... :)

evrenk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ne yazık ki yaptığınız billboard veya afiş her nasıl adlandırıyorsanız tasarım değildir. Tasarımın tasarlamak'tan geldiğini bildiğinizi umarak düşüncelerimi söyliyeceğim. Afişte yer alan Gargamel ve Şirin illustrasyonları başkasına ait tasarımlardır. Nasıl bir teknikle kopyaladığınız hakkında bir fikrim yok ama belli ki orjinal fotoğraf üzerinden illustrasyon yapmışsınız. Her ne kadar illustrasyonu yapan siz de olsanız mevcut olan tasarımların üzerinden kopya çekmek tasarım yapmak anlamına gelmez. Hele ki bu kadar bilinen bir çizgi film üzerine 2 adet konuşma balonu ve logo koymak tasarım yapmak demek değildir.
Emeğe saygı duyun. Duymuyorsanız da bunu afişe ederek kendinizi küçük düşürmeyin.
Ancak adı geçen marka Şirinler'in kullanım hakkını aldıysa böyle bir çalışma üzerine billboard olur veya olmaz diye konuşulabilir. Ki kullanım hakkını almış olsa üzerinden size illustrasyon yaptırmaz. Orjinal çizimler kullanılır. O yüzden billboardda okunur okunmaz tartışması yerine önce bu konuşulsun. Ayrıca konuşulacak bir yanı da yoktur çünkü her şey ortadadır.

neyi kopyalayıp çizmişim... 2 adet konuşma balonu ve logo koymak tasarım yapmak degilmiş.

önce siz tasarımın ne oldugunu öğrenin ondan sonra tasarım hakkında yorum yapın. bazen tek bir çizgi tasarım sayılır...

"Nasıl bir teknikle kopyaladığınız hakkında bir fikrim yok ama belli ki orjinal fotoğraf üzerinden illustrasyon yapmışsınız" demişsiniz...

ezbere konuşmamaya davet ediyorum sizi...
belkide sizi degere alıp yazmam bile hata. paylaşıma sundugum çalışmaları. alıntı sözlerle degil. çalışmanın kaynagını net bir şekilde çözebilenlere sunuyorum...

lionbird

🌱Yeni Üye🌱
Açık hava reklamları kısa ve öz bir anlatım içermelidir. Senin yaptığın anlatım tarzı hem dershaneye uymayan hemde açık hava reklamına uymayan bir anlatım. Biraz daha düşün ve doğruyu bulacaksın...

manu

🌱Yeni Üye🌱
neyi kopyalayıp çizmişim... 2 adet konuşma balonu ve logo koymak tasarım yapmak degilmiş.

önce siz tasarımın ne oldugunu öğrenin ondan sonra tasarım hakkında yorum yapın. bazen tek bir çizgi tasarım sayılır...

"Nasıl bir teknikle kopyaladığınız hakkında bir fikrim yok ama belli ki orjinal fotoğraf üzerinden illustrasyon yapmışsınız" demişsiniz...

ezbere konuşmamaya davet ediyorum sizi...
belkide sizi degere alıp yazmam bile hata. paylaşıma sundugum çalışmaları. alıntı sözlerle degil. çalışmanın kaynagını net bir şekilde çözebilenlere sunuyorum...

1- "neyi kopyalayıp çizmişim..." -----> Şirinler (smurfs) çizgifilminin kahramanlarını kopyalanıp çizmişsiniz.
2- "önce siz tasarımın ne oldugunu öğrenin ondan sonra tasarım hakkında yorum yapın." -----> Saygısızlığın gereği yok. Kim ve ne olduğumu bilmeden tasarımın ne olduğunu bilmediğimi söyleyemezssiniz. Derdim sizi ezmek değil ancak 4 sene bu işin eğitimini almış birisi olarak ne yazık ki tasarımın ne demek olduğunu sizden iyi biliyorum. Aldığım eğitime güvenmesem ve bu işten anlamasam -ki sizi tanımam etmem- (ayrıca çaldığınız karakterlerin çalıntı olduğunu anlamak için tasarımcı olmaya gerek yok) yaptığınız şeye yorum yapmazdım. Tasarım çalmak değil yaratmaktır.
3- "bazen tek bir çizgi tasarım sayılır... " -----> Bu sözünüze minimalist tarzı seven birisi olarak tamamen katılıyorum. Ama belli ki siz sözün nereye gideceğini bilmeden yazmışsınız. Eğer o tek çizgi bir anlam içeriyorsa tasarımdır. Tekrar ediyorum "anlam".
4- "2 adet konuşma balonu ve logo koymak tasarım yapmak degilmiş." -----> Ne yazık ki Photoshop, Freehand, Corel vb. programları bilgisayarına indirip kullanmayı öğrenen herkes çizdiği,kestiği,rengini değiştirdiği,yan yana koyduğu her öğeyi tasarım ögesi olarak izleyiciye / okuyucuya sunmaktadır. Bu sebeple rastlantısal olarak konulan öğelerle yapılana tasarım denmez. Tasarımın mantığı,arkaplanı,araştırması,altanlamları olmalıdır.
5- " "Nasıl bir teknikle kopyaladığınız hakkında bir fikrim yok ama belli ki orjinal fotoğraf üzerinden illustrasyon yapmışsınız" demişsiniz... ezbere konuşmamaya davet ediyorum sizi..." -----> Daha önceden var olan karakterler afişinizde yer alıyorsa bu karakterler ya bakılarak,ya üzerinden gidilerek ya da birebir kopya edilerek çizilmiştir. Ezbere konuşmakla görünen köy kılavuz istemez atasözünün karşılığının farklı olduğunu hatırlatırım. Ki yaptığınız teknik her ne olursa olsun, bu karakterler daha önceden var olduğuna göre yapılan eylem sadece "kopya çekmek,çalmak" olarak nitelendirilir.
6- "belkide sizi degere alıp yazmam bile hata." -----> a) Dahi anlamındaki -de ayrı yazılır. b) Kişi "değere alınmaz"; "kaale alınmaz" veya "değer verilmez." c) Aynı duyguları ben de sizin için duyuyorum çünkü tasarımın t'sinden anlamayan bir kişiye etik kurallardan bahsedip eleştiri sunuyorum.
7- "paylaşıma sundugum çalışmaları. alıntı sözlerle degil. çalışmanın kaynagını net bir şekilde çözebilenlere sunuyorum.." -----> Sizin için vermiş olduğum düşüncelerin hiç biri alıntı değildir. Alıntı olsalardı dahi düşüncelerim değişmezdi. Çalışmanızın kaynağının "kopya" olduğunu anlamayacak hiç bir tasarımcının bu sitede var olduğunu sanmıyorum ve "Bu çalışma orjinaldır." diyen hiç kimsenin var olmadığına da adım gibi eminim.

Eğer karşımda gerçek bir tasarımcı olsaydı eleştiri kaldıramıyor der gülüp geçerdim. Ancak gördüğüm üzere siz kopyaladığınız işi kopyalamakla kalmayıp, insanlardan eleştiri bekleyip bir de bunun üzerine kopyaladığınız işi savunuyorsunuz.
Size bu kadar uzun yazmamın sebebi sadece bu mesleğe girmeyi düşünenlere örnek olmasıdır. Çünkü siz ve sizin gibiler olduğu sürece bu meslek "kopyalayıp geçerim abi" diyenlere kalacaktır. Evet ne yazık ki doktorluk,polislik gibi diploma zorunluluğu olan bir meslek değil bu. Ancak kişinin kendisini geliştirmesi için diplomaya ihtiyacı yoktur. Okuyun, takip edin, neler oluyor diye merak edin, emeğe saygı duyun. Yaratıcılığın elbet bir kısmı doğuştandır ama önemli olan geliştirmek.
"Çaldığı" tasarımı inatla savunan birisinin bu yazdıklarımı anlamasını beklemiyorum elbet ama eminim anlayanlar çıkan. Bu sözlerim de onlara zaten.