Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

butona basınca movie clip görünsün. tekrar basınca kaybolsun.

chndkmn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.sinemara.com
Merhaba,
ekranda aynı butona basınca görünen ve başlayan, yine aynı butonla kaybolan movie clip. nasıl yapıyoruz yardımcı olabilirmisiniz ? Ya da örnek bi fla olan varsa elinde ? :angel:

Benzer konular

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sizin mesleğiniz webmaster? ve bunu bilmiyorsunuz :S

Butonun up-over-down-hit kısımlarına movie clipleri ekleyip, çıkartın.
Sitede arama yaparsanız yeterince bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

chndkmn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.sinemara.com
Açıkcası PHP programcısıyım. PHP ve SQL database diline hakimim. Aynı zamanda Delphi'yi de ikinci ana dilim kadar iyi bilirim. Flash ile tanışmışlığım çok değildir.

bu arada bahsettiğim olay sizin söylediğiniz şekilde olabileceğini sanmıyorum. Çünkü butonun olayları ile yapılırsa yani up da MC varsa, butonun üzerine geldiğimizde görünecek. Mouse üzerinden gidince kaybolacak. Ama yapılması gereken, basınca açılan. sonra tekrar basınca da kaybolan bir MC. Yani basıldığında bi değeri i=1 yapıp MC yi görüntüleyecek sonra kontrol ile tekrar basıldığında değer i=1 ise MC yi görünmez yap ve aynı değeri i=0 yap. Şeklinde bir algoritma kurmamız gerek sanırım.

Verdiğiniz bilgi ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Kod örneği de alabilseydim süper olurdu. Forumda arıyorum ama arama terimlerim yanlış sanırım :(

Son düzenleme:

chndkmn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.sinemara.com
Hallettim sanırım farklı bir yolla. Biraz sağ kulağı sol elle tutmak gibi oldu galiba.

butonlara şu şekilde göndermelerle timeline üzerinde istediğim pencereyi açtırıp gönderdiğim yerde de stop(); kullanıp sonra da tekrar timeline 1 e gönderip pencereyi kapatmış izlenimi verebiliyorum artık.

on(release){
gotoAndPlay(10);
}

chndkmn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.sinemara.com
Ayrıca başka bir siteden gdunes nickli kullanıcının yardımı da şöyle. Başka arkadaşlara da yardımı olabilir diye eklemeyi uygun gördüm.

Yapacağınız mc lere ayrı ayrı şunu ekleyin
onClipEvent(load){
_visible=false
}
Sonra butonlara şunu ayrı ayrı yazın
on(press){
if(_root.mc1._visible){
_root.mc1._visible=false
}else{
_root.mc1._visible=true
}
}