Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çalışmamı adobe Adobe PDF olarak yazdrmaya çalışıyorum.

mahmutakif

🌱Yeni Üye🌱
Çalıştığım ofiste G5'ten imac'e geçtim çok şükür:rofl:

Fakat adobe Pdf yazdırmak için baya uğraştım, hiç bir kaynak bulamadım. ctrl+p yaptığımız zaman sol alt kısımda çıkan butondan PDF yapabiliyorum fakat boyut ayarlama yapamıyoruz. dolayısıyla hiç bir işe yaramıyor. Önceki bilgisayarımda yazıcı ekleme kısmından Adobe PDF8i yazıcı ekleyip ctrl+p yaptıktan sonra yazıcı olarak Adobeyi seçtiğimizde herhangi bir sorun olmuyordu, fakat imac te yazıcı eklemek istediğimde karşıma Adobe PDF çıkmadı. Driver mi yüklememiz lazım yoksa PPD mi bilemedim ama internette çok aramama rağmen hiç bir kaynak bulmadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

mahmutakif

🌱Yeni Üye🌱
kimse yardımcı olmayacak sanırım. Ben bi çözüm buldum. Sanırım oncelikle Adobe PDF Plug-in yüklemek gerekli sanırım. Bu linkten yükleyebilirsiniz : https://rapidshare.com/files/4173504522/AdobePDFPDE800.plugin

Sonrasında Adobe PDF Printer PPD lerini yüklemek gerekli. Onlarıda bu linkten indirebilirsiniz :https://rapidshare.com/files/1954672784/Archive.zip

Plug-in dosyasını Library klasörü içerisindeki Printers dosyasına "PPD Plugins" isimli bir dosya açıp yüklemeniz gerekli. PPD dosyalarını ise yine Printers dosyası içindeki "PPDs/Contents/Resources" dosyası içine linkteki dosyaları ile birlikte yükleyeceksiniz. Son olarakta "System Preferences" içerisindeki yazıcı ayarlarına girip artı "+" ya tıklayıp yazıcı ekle diyoruz. açılan pencerede sağ alt kısımdaki add "ekle" butonu aktif değil. Mac'inizde kayıtlı herhangi bir yazıcıyı tıkladığınızda aktif olacak bu tuş, tıklamadan önce "Name" kısmına Adobe PDF yazıp "Print Using" kısmından "Select printer Software" yi seçtiğimizde açılan pencereden Adobe PDF ' i tıklıyoruz ve en son olarakta "add" butonunu tıklayıp Adobe PDF'i yazıcı olarak ekliyoruz. Problemimiz çözülmüş oluyor.

mahmutakif

🌱Yeni Üye🌱
umarım benim gibi sıkıntı çeken insanlara yardımcı olabilmişimdir. Benim verdiğim Adobe PDF Plug-in 8 sürümü için. Herhangi bir uyumsuzluk olmuyor ama yinede netten 9 sürümünü araştırıyorum ama bulamadım. Bulan olursa banad bilgi versin. Şimdiden teşekkür ediyorum.