Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw Dersleri: ''Fotodan çiçek çizimi'' (Corel Draw)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1. Her hangi bir çiçek resmi açıyoruz. Freehand Tool (F5) ile her kontur çiziyoruz. Daha sonra Shape Tool ile yamuk olan yerleri düzeltebiliyoruz.

62651586va9.jpg

2. Burada her strok için dolgu rengi veriyoruz. Dolgu rengi verdikten sonra objeler kendi yerinde olmayabilirler. Object Maneger açarken bütün layer’ leri görebiliriz, burada biz rahatlıkla obje yerlerini değiştirebiliriz.

21710428pe4.jpg

3. Her yaprak için Gradient Tool kullanıyoruz. Daha gerçekçi görünmesi için strok u kaldırmamız lazım.

82123629nd2.jpg

4. Daha doğal görünüşü için bazı yerlere gölge yapıyoruz. İlk önce obje çiziyoruz. Copy (Ctrl+ C) paste (Ctrl + V) biraz küçültüyoruz. Blend Tool ile uyguluyoruz, Transparensy %97. Bir kaç tane daha kopyalayabilirsiniz. Opacity üzerine rakamları değiştirebilirsiniz.

62861700ij4.jpg

5. Şimdi brush alıyoruz. Artistic Media Tool ve çiçeğin yaprakları üzerine ince biz çizgi çekiyoruz. Bu bize daha doğal görünüm verir. Daha sonra yaprağa damarlar çiziyoruz.

96655880mj7.jpg

Gül altındaki gölgeyi ben şu şekilde yaptım. Bir oval çizdim. Daha sonra Interactive Drop Shadow kullandım. Oval için ise Interactive Transparency Tool kullandım. Uniform - %100 yani hiç görünmeyecek daha sonra oluşacak siyah gölgeyi ise gül altına yerleştirdim.

22007683eo8.jpg

Çeviri: kasta095​

nahatci

🌱Yeni Üye🌱
eline saglık güzel bir çalışma

efems

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eline ve emeğine sağlık.. çok güzel çalışma

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çalışma gerçekten ok hoş olmuş ama arka fona sitenin logosunu gerleştirerek çalışmanın güzelliğine gölge düşürülmüş.Neden bu tarz bir şey yapılmış onuda anlamadım.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çalışma gerçekten ok hoş olmuş ama arka fona sitenin logosunu gerleştirerek çalışmanın güzelliğine gölge düşürülmüş.Neden bu tarz bir şey yapılmış onuda anlamadım.

burada arkadaşların emekleri başka sitelerde yada forumlarda copyala yapıştırla çok kolay (ç)alınabiliyo:D dolayısı ile sitemizin logosunu kullanarak bunun önüne geçilebilmektedir. yalnız arkadaşım logoyu arkaya atamamışsın ki görseli biraz bozmu. pictool aracıyla seçtikten sonra CTRL+End tuşlarıyla arkaya atabilirdin.
emeğin için çok teşk. ed.

efsunlu_kizz

🏆Pro Tasarımcı🏆
yine kasta farkıyla güzel bir ders olmus :) emegine sağlık

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑

Dersime Logo yerleştiremsi korumaya sağlar. evet haklısınız güzellik bozuluyor. Ama siz derse uygularak daha iyisini yaparsınız eminim.

iyi çalışmalar.

saygılar

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
iyi güller hepinize.

neredeyse kokusunuda verecekmişsin kasta...

sana ıspartanın altın anahtarının bi corel çizimini hediye etmek istiyorum.

bi zahmet onu da çiziversen :)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Efsunlu, teşekkür edidyorum;)

gulada

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güzel olmuş eline sağlık