Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel ile ilgili 2 küçük soru :)

grafiQer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba..

Hemen sizi bekletmeden sorularıma geçiyorum..

1- f8'e basıp kapalı bir text kutusu açtınız.. Yazınızı buraya yerleştirdiniz.. Belki de biraz envelope ile text kutusunun şeklini de değiştirdiniz.. Ama daha sonra bu kapalı texti açık text yapmak istiyorsunuz.. Textler mapustan adam kaçırırcasına bir oraya bir buraya uçuşuyor:)rofl:).. Şaka bi yana text özellikleri bozuluyor.. Bunun için ne yapabiliriz?

2- Temp hatası.. Ne demek istediğimi usta olan arkadaşlar zaten anlamıştır.. Müşteri başımda broşürün en kallavi yerinde temp hatası geliyor.. Corel A.R.M. kadar tiksindiğim bir uygulama daha yoktur heralde.. Hiç bir işe yaramıyor.. :sleepy:

Yardımlarınızı bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler.. :sadsmile:

Benzer konular

bayram7007

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
c-1 f8 ile açılan text kutuları ve yapılan uygulama (envolepe) gibi uygulamalarda text kutuları açık hale gelmez. bozulmaması için ise convert etmeniz gerekir. convertlenen yazıyada müdahale edilemez bilirsiniz. başka bir alternatif bilmiyorum.

c-2 temp hataları %90 sürümden kaynaklanır. yani kurulum yaptığınız cd de veri kaybı yada dosya hatası vardır. bunun önüne geçmek için orjinal program kullanmanızı tavsiye ederim.

grafiQer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
c-1 f8 ile açılan text kutuları ve yapılan uygulama (envolepe) gibi uygulamalarda text kutuları açık hale gelmez. bozulmaması için ise convert etmeniz gerekir. convertlenen yazıyada müdahale edilemez bilirsiniz. başka bir alternatif bilmiyorum.

c-2 temp hataları %90 sürümden kaynaklanır. yani kurulum yaptığınız cd de veri kaybı yada dosya hatası vardır. bunun önüne geçmek için orjinal program kullanmanızı tavsiye ederim.

Text için istediğim cevabı bulamadım ama Temp hatasının yazılımın korsan olduğundan kaynaklandığını yeni öğrendim..

Teşekkürler :smile:

andesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
temp hatası korsan yazılımdan kaynaklanmaya bilir birde ram lerin yeterli gelmiyor olabilir Çünkü incelediysen corel çalışırken mevcut ramlerin %25 ini kullanıyor eğer ramlarin 2gb veya daha üstündeyse onu %50 olarak ayarla oda sorununu çözebilir.
diğer sorun hakkında benimde bilgim yok:(

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
diğer sorun hakkında ufak bır ıp ucu convertledıgın yazıyı ctrl+k komutu ile birbirinden ayır.. yapabıldıgın kadar cok karaktere böl.. ondan sonra ıstedıgın duzenlemeyı yapabılırsın.. yalnız ctrl+k yaptıgında harflerın ortalarındakı boslukların doldugunu goreceksın panıkleme... ıslemlerın bıttıkten sonra ctrl+L yada combıne yaparsan duzelır o ortalar... umarım ısıne yarar..

grafiQer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim..

Ram olayına gelince benim PC'de 3GB ram var, ve Corel'in kullanma oranı da %30'larda.. Corelle beraber PS, Illustrator falan kullanıyorum o yüzden daha fazla yükseltemiyorum bu oranı..

Peki X4'te Temp hatası gibi bir olay var mı? :anlamsiz:

andesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
x4 daha doğru dürüst çalışmadı bile onun çalışma sorunu var şimdilik:D

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
tex alanını tutarak ctrl + f8 yaparsan olur bu kısayolu diğer yoluda tex yin üstüne sağ tıklayarak convert to artistic tex yapabilirsin iyi çalışmalar

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
x4 cıddı anlamda şaşkın bır sürüm.. kesınlıkle tavsıye etmıyorum evet bagımlılık yapıyor kullanmaya basladıktan sonra ama butonların gorsellıgıne degıl programın performansına bakıyorsanız kesınlıkle x3 kullanın dıyorum.. temp hatası, kıtlenme, yavaslama vs.. hıc karsılasmadım..

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
diğer sorun hakkında ufak bır ıp ucu convertledıgın yazıyı ctrl+k komutu ile birbirinden ayır.. yapabıldıgın kadar cok karaktere böl.. ondan sonra ıstedıgın duzenlemeyı yapabılırsın.. yalnız ctrl+k yaptıgında harflerın ortalarındakı boslukların doldugunu goreceksın panıkleme... ıslemlerın bıttıkten sonra ctrl+L yada combıne yaparsan duzelır o ortalar... umarım ısıne yarar..

bende öyle biliyorum;)

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
A.R.M. Hatasınında bir çözümü var %100 başarılı değil ancak denemeye değer hata verdiği zaman ileri ileri tıklayarak işi kaydededin. işi kaydedin derken ileri yaptığınızda otomatik olarak kaydeder. kayıt yeri ise
bilgisayarım / c / document and settings / kullanıcı adı / local settings / temp klasörünün içerisine cor1,cor2 vb. dosyalarla kaydeder ancak bu işlemi yaparken bilgisayarınızda gizli dosyaları göster seçeneğini açmayı unutmayınız

41568040qj2.jpg

Son düzenleme:

grafiQer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
@thematrix

O yolu biliyorum, her defasında da onu uyguluyorum, 10 kere denediysem 1-2'sinden olumlu sonuç almışımdır.. Ama ilgin için teşekkür ederim..

Şu text sorusunu da usta sormuştu onla ilgili bir cevap veremiyorum şimdilik :tongueout:

İlgilenen herkese teşekkürler :wink:

ilkerb

🌱Yeni Üye🌱
Temp klasörünü belirli aralıklarla boşaltın böylece Corel' in çökme ihtimalini oldukça düşük seviyeye indiriyorsunuz (Windows' un disk temizleme programını çalıştırmak yeterli).