Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel ve autocat ???

haticekaygulu

🌱Yeni Üye🌱
autocat programıyla corelın benzerliği varmı? Varsa eğer corel'a hakim birinin autocati öğrenmesi sizce ne kadar sürer...

Benzer konular

Furkan EKMEN

♾️Grafik Gurusu♾️
coreldraw daha çok tasarım üzerine kurulmuştur autocat basittir ve öğrenilebilir...

haticekaygulu

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler mersinli33 bina çiizimi üzerine biraz yoğunlaşayım o halde biraz, başka fikri olan varmı bu konuda ve tabii yardımcı olabilecek birileri??

haticekaygulu

🌱Yeni Üye🌱
sıfırdan başlıycam nasılsa her bilgi değerli benim için sağolunn..

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sanılanın aksine autocad corel programından cok daha karmaşıktır. bir cok basit kullanıcı tarafından programın %10'luk bilinmesiyle sonuç elde edilebilmesi nedeniyle ve malum standart siyah ekranı nedeni ile hep basit olarak gözükür. oysaki max3d de dahil olmak üzere bir çok 3d programın motoru auotocad tabandan desteklenerek gelişmiştir, hala da cad tabanını kullanmaktadır. corel draw ile autocad bambaşka sektörlere hizmet veren iki programdır.tabi türkiye'de şahin görünümlü murat'lar icat edildiği gibi bu programları da amaclari dışında kullananlar için ekstra özellikleri mevcut. Corel'de butonlar vasıtasıyla yani cok fazla bir program bilgisine hakim olmasanız da bu ne işe yarıyor mantığı ile kendinizi geliştirmeniz mümkün (benim grafikerliğe başladığım renkli pc yeni yayiliodu ki coreli ögreten hoca yoktu:p ) . Ancak ikisi de vektörel olarak gözükse de corel'in sadece x ve z düzlemlerini kullanarak görselde 3 boyut gibi görünse de sadece iki düzlemi kullandığını oysa autocad'in cizim esasında x,y,z düzlemlerini kullanarak 3 boyut çizdiğini bilmeniz gerekiyor. son dönem sürümlerinde komut satırı gizlenmiş halde olsa da autocad'de çizim daha çok fare kullanmak yerine klavyeden sayısal değerleri girerek işlemektedir.autocad'de menü butonları ile kendinizi geliştirmeniz mümkün olsa da, teknik ingilizce bilmemeniz halinde programda sıkıntı yaşayabilirsiniz. umarım öğrenmekte sıkıntı çekmessiniz ancak dediğim gibi ille hakim olmak da istiyorsanız elinizin altında iyi bir kaynak kitap bulundurmanızda fayda var. kolay gelsin iyi çalışmalar.

haticekaygulu

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkürler.. Bu programların bambaşka sektörlere hizmet ettiğinin bilincinde olduğum için sizlerin fikrinede başvurdum.Daha çok başındayım ancak corelıda kendi çabamla öğrenmemin cesareti olsa gerek, yapabilirmişim gibi geliyo. henüz programı bile açmadım,dediğiniz gibi bi kaynak edinip herşeyi başından uygulamalı olarak öğrenebilmeyi umut ediyorum.Ne kadar başarılı olabilirim tabii ki şimdiden kestiremiyorum.Ancak %10 luk kısmı bu konuda bana yeteceksede %90lık kısmı benim için vakit kaybı olur çünkü tamamen maddi, bu programı öğrenmek istememin amacı.Tekrar tekrar teşekkürler vakit ayırdığınız için..

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
zaman prof dr. ibrahim Kadı'nın autocad kitabını edinmeniz. kendisi cad konusunda eğitim alıp türkiyeye getiren ilk 20 kişiden biri. bir çok kaynak taradım ama genel olarak anlatımı en kolay hale getirilmiş olan olarak bunu tavsiye edebilirim.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
hayatım boyunca kullandığım en komplike program 3dsmax ve tabiki onun render eklentisi v-ray dir.