Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel x4 de objeleri alta ve üste alma işlemini yapamıyorum ??

halistekin

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Windows 7 işletim sistemine Corel Draw X4 kurdum. Ama layerleri yani objeleri birbirinin altına veya üstüne almaya çalıştığımda bunu yapamıyorum. İlk defa böyle birşey başıma geliyor. Acaba program ve sistem uyuşmazlığından mı kaynaklanıyor bu sorun. Bu sorunun çözümü varmı? Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum. Lütfen yardımcı olunuz. :worried:

eraksa

🌟Usta Tasarımcı🌟
hımm acaba kısayol tuşlarına baska bir kısayol aktarmış olabilirmisiniz?

halistekin

🌱Yeni Üye🌱
üstteki menülerdende bu işlemi yapamıyorum ve birde bazen yapmıyor bazen yapıyor ilemi özellikte resim importladığımda sorun yaşıyorum

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Israrla "shift + page up/down" ya da "ctrl + page up/down" yapmaya devam et. Aynı şey bende de sürekli oluyor. Bir kaç kere ctrl ile ardından da shift ile bunu tekrar ettiğimde nesne üste çıkmayı başarıyor. Nedenini bende bilmiyorum ama bazı durumlarda mesela resmin üzerine yazı getirmeye çalıştığımda bu işlemi bir kaç defa tekrarlamak zorunda kalıyorum.
İyi çalışmalar.

asiprensasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
coreldrawx4

coreldrawx4 ve diğer sürümlerde bu tür küçük kısa yol sorunları ile bende karşılaşıyorum sorun BENCE proğram yazılımından kaynaklanıyor panik yapmadan çalışmamızı kaydedip proğramı kapayıp tekrar açmak sorunun kalmadığını göreceksiniz iyi çalışmalar diliyor saygılar sunuyorum .........

halistekin

🌱Yeni Üye🌱
Israrla "shift + page up/down" ya da "ctrl + page up/down" yapmaya devam et. Aynı şey bende de sürekli oluyor. Bir kaç kere ctrl ile ardından da shift ile bunu tekrar ettiğimde nesne üste çıkmayı başarıyor. Nedenini bende bilmiyorum ama bazı durumlarda mesela resmin üzerine yazı getirmeye çalıştığımda bu işlemi bir kaç defa tekrarlamak zorunda kalıyorum.
İyi çalışmalar.

evet aynen başıma gelen sorun buişte. Birde şunu gördüm 2. sayfa açıp öbjeyi sayfa dışına alıp page down page up yapınca da işe yarıyor. Böyle yapınca yinede importlanan resmi alta alamıyorum üste almak istediğim yazıyı veya logoyu üste alabiliyorum. Böyle garip bir durum. Ama kalıcı bir çözümü varmı acaba bu işin.

Birde cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
evet aynen başıma gelen sorun buişte. Birde şunu gördüm 2. sayfa açıp öbjeyi sayfa dışına alıp page down page up yapınca da işe yarıyor. Böyle yapınca yinede importlanan resmi alta alamıyorum üste almak istediğim yazıyı veya logoyu üste alabiliyorum. Böyle garip bir durum. Ama kalıcı bir çözümü varmı acaba bu işin.

Birde cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum.
Nesnelerin aynı katmanda (layer) olduğunu kontrol edin. Alta alamadığınız nesneler Desktop master katmanında olabilir. Object manager'i açıp nesneleri aynı katmana taşıyın.

halistekin

🌱Yeni Üye🌱
tamam dostum buldum sağol bi yapmaya çalışıyım inşallah olur

Evet sorun aynen o kafasına göre layer yapıp istediğ layerin içine atıyor object managerden sorunu hallettim çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

halistekin

🌱Yeni Üye🌱
evet gayet güzel photoshopa da benziyor yalnız getirdiği resmi kullanmakta olduğumuz layere değilde kendi başlıbaşına bir layer olarak getiriyor bunu içinde bulunduğumuz layere getirmesi mümkünmü yoksa bu şekilde gelen layerdan bizim layere kendimiz mi aktarmak zorundayız ??

halistekin

🌱Yeni Üye🌱
Resimi nasıl import ettiğinize göre değişebilir. Normalde çalıştığınız katmana import eder resmi.

Evet kardeş haklısın import seçeneğiyle alakalıymış Maintain layers and pages kutucuğunu işaretli çağırınca kendi layerini koruyarak getiriyormuş oda farklı bir layerda olduğu için altına üstüne alamıyormuşuz valla sayende sorunun temeline indim sağolasın dostum

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet ben de aynı sorunla uğraşıyordum. Sorunu çözmeyi değil sorunla yaşamayı seçmişim.
halistekin konuyu açtığın teşekkür ediyorum. Kürşat Bey size de ayrıca teşekkür etmek istiyorum, gözden kaçırdığım yerleri görmemi sağladınız.
İyi çalışmalar.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
CorelDRAW aslında çok detaylı ve işlevsel bir yazılım. Sorun yaşadıkça çözmek için işin temeline, detayına iniyorsunuz. Sorun yaşamazsanız ve fazla da ilginiz yoksa zaten elinizdeki bilgiyle yetiniyorsunuz. Fakat sorun yaşayıp da çözümü bulamazsanız ve bu sorunla yaşamayı seçerseniz işte o zaman "CorelDRAW ne kadar da sorunlu bir yazılım" diyeiblirsiniz :)

Sorunların detayına inip çözüme ulaşırsanız yazılımı kullanma bilginiz de artıyor ve CorelDRAW'ın çok farklı özelliklerini keşfediyorsunuz ve yazılımı daha bilinçli kullanıyorsunuz... Biraz uzattım, toparlayayım. Bir yazılımda ki bu herhangi bir tanesi olabilir, sadece CorelDRAW değil, yaşadığınız bir sorun varsa sonuna kadar çözümünü aramaktan vazgeçmeyin. Mutlaka bir şekilde çözümü bulunacaktır. (tdesigner84, biraz sana nasihat gibi oldu yazı ama lütfden üstüne alınma, genel konuşuyorum :)

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
CorelDRAW aslında çok detaylı ve işlevsel bir yazılım. Sorun yaşadıkça çözmek için işin temeline, detayına iniyorsunuz. Sorun yaşamazsanız ve fazla da ilginiz yoksa zaten elinizdeki bilgiyle yetiniyorsunuz. Fakat sorun yaşayıp da çözümü bulamazsanız ve bu sorunla yaşamayı seçerseniz işte o zaman "CorelDRAW ne kadar da sorunlu bir yazılım" diyeiblirsiniz :)

Sorunların detayına inip çözüme ulaşırsanız yazılımı kullanma bilginiz de artıyor ve CorelDRAW'ın çok farklı özelliklerini keşfediyorsunuz ve yazılımı daha bilinçli kullanıyorsunuz... Biraz uzattım, toparlayayım. Bir yazılımda ki bu herhangi bir tanesi olabilir, sadece CorelDRAW değil, yaşadığınız bir sorun varsa sonuna kadar çözümünü aramaktan vazgeçmeyin. Mutlaka bir şekilde çözümü bulunacaktır. (tdesigner84, biraz sana nasihat gibi oldu yazı ama lütfden üstüne alınma, genel konuşuyorum :)

Kürşat Bey burada öğrenmek için varım. Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum sorulanlara. Nasihatleriniz benim için çok değerlidir. Aslında çok meraklı ve araştırmacıyımdır ama bu konuda biraz tembellik etmişim anlaşılan:)
Ben de uzatmayayım, iyi çalışmalar, teşekkürler:)

halistekin

🌱Yeni Üye🌱
tdesigner84 rica ederim burada uzun uzadıya konuyu dallandırıp budaklandırmam kendi öğrendiklerimi bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara da aktarmaktı faydam dokunduysa ne mutlu bana.

Tekrar tüm arkadaşlara ve özellikle kürşat'a teşekkür ederim

mecaz

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar aynı sorunu şuan yaşıyorum ama işin içinden çıkamadım corelde yeniyim coreldraw12 kullanıyorum bana açıklayabilecek olan arkadaşım var mı acaba?? :((