Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel X5 64 Bit Sorunu

Forever King

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bi 64 Bit işlemcili PC aldım. Eski PC'm 32 Bit Xp idi, ona kurduğum Corel'i yeni pc'ye kurabilir miyim yoksa Corel'in 64 Bit işlemciler için ayrı setupları var mı?

(Corel için yayınlanan servis pack 3 yaması bu yüklemede kurulmadı sebebi ne olabilir?)

Benzer konular

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Yeni çıkacak X6 için bir şey söyleyemem fakat X5 ve önceki sürümlerin hiç biri 64 bit değil. Fakat güncel sürümler 64 bit işletim sistemleriyle sorunsuz çalışıyor.

SP3 yükleyememenizin sebebi orijinal olmayan program kullanımından kaynaklanabilir. Programınız orijinal ise (lisanslı) Eti Bilgisayar'dan destek alabilirsiniz.

Forever King

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkürler kardeşim halloldu. Zaten yüklüymüş paket. :)
(Herkesin Orjinal Corel kullanması dileklerimle)

Yvaine

🌱Yeni Üye🌱
Artrage3'ü tabletle kullanıyorum, hatta 3 layerla çalışmaya başladım başlayalı çizimlerim mükemmelleşti fakat gerçekten anlayamadığım bi'şey var, sketch papera çizdiklerimi ben nasıl aktarıp boyarım? İlla trace mi yapmam gerekiyo? {Başlığınızla alakalı olmadığını biliyorum ama şu sitede bi' soruma bile cevap alamadım, profesyonel değilim.} Teşekkürler.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
CorelDRAW Windows platformlarında çalışmak üzere geliştiriliyor. MacOS işletim sistemi için yayınlanan son sürüm 11. sürüm (Graphic Suite) oldu ve bu sürümden sonra MacOS için geliştirilmesi bırakıldı. CorelDRAW'ın güncel sürümü X5, Windows XP, Vista ve Windows 7 'nin 32 bit ve 64 bit sürümleriyle tam uyumludur.

Son düzenleme:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Sorunsuz çalışıyor demişsin hocam ama kararsızlık var 32 bit isletim sisteminde aldıgım verimliliği alamıyorum malesef o yüzden laptop'da kullanamıyorum X5'i Programın setup'ı çalıştığında zaten 64 bit uyarısı geliyor
Yaklaşık 2 yıldır CorelDRAW X5'i Win 7 x64 ULT TR işletim sistemlerinde kullanıyorum. Performans sorunu ya da kararsızlık yaşamadım. Sorunların tam olarak detaylarını verebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
sen ultimate kullanıyorsun sanırım hocam ben profesyonel kullanıyorum belki onla alakalıdır. Setup'ı çalışmıyor 64 bit uyarısı veriyor. isletim sistemi izin veriyor yüklememe bir şekilde yükledim ama eskisi gibi sağlıklı calıstıgını söyleyemem o yüzden 32 bitte kullanıyorum zaten çoğu programın x64 driver desteği mevcut değil

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
sen ultimate kullanıyorsun sanırım hocam ben profesyonel kullanıyorum belki onla alakalıdır. Setup'ı çalışmıyor 64 bit uyarısı veriyor. isletim sistemi izin veriyor yüklememe bir şekilde yükledim ama eskisi gibi sağlıklı calıstıgını söyleyemem o yüzden 32 bitte kullanıyorum zaten çoğu programın x64 driver desteği mevcut değil
Ultimate ile Proffesional sürüm arasında CorelDRAW GS'yi etkileyecek bir durum yok.

Ayrıca programların x64 driver gibi bir sorunu da olmaz. Programlar sürücüye ihtiyaç duymaz. Windows 64 bit sürümlerinde 32 bit programlar sorunsuz çalışıyor. Bir çok programı test ettiğim için bu bilgiden eminim. Özellikle de grafik programlarını test ediyorum ki DTP konusunda Adobe serisinin tek 64 bitlik yazılımı Photoshop. Yani diğer yazılımları 32 bit. Çevremde bir çok kişi Win 7 x64 kullanıyor ve tamamı da CorelDRAW X5 kullanıyor. X5'in 32 bit işletim sistemlerindeki gibi bazı kararlılık sorunlarının aynılarının dışında farklı bir sorun yaşamıyorlar.

Belki farklı bir problemle karşı karşıyasındır. Konuyla ilgili bana e-posta gönderirsen detaylarını birlikte inceleyip çözmeye çalışırız.

Kolay gelsin.

Yvaine

🌱Yeni Üye🌱
Tamam o halde soruyı değiştirip şöyle soruyorum: Corel Draw'a çizdiğimiz eskizler aktarılabiliyor mu? Yani tekrar üzerinden geçmek gerekli mi? Boyalı olanlardan bahsediyorum. Artrage3 kullanımı hakkında bi bilgiye rastlamadım burada, o yüzden burayı meşgul ediyorum. Şu sitede sorduğum tek soruya bile cevap alamadım. Neyse...