Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde, curves özelliği varmı?

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar corel de photoshoptaki curves gibi bi özellik varmı acaba bilen arkadaşlardan rica ediyorum teşekürler

Benzer konular

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar corel de photoshoptaki curves gibi bi özellik varmı acaba bilen arkadaşlardan rica ediyorum teşekürler

neyi aradığını anlamadım ama

Shaping curves diye bir buton var.
bir düğüm kullanarak eğri bicimlendirmeye yarar.

bu özelliği ne yapmak için aradığını söylersen yardımcı olabilirim sanırım

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
yok hayır arkadaşlar ışığını arttırmak aydınlatmakla ilgili
Karanlık fotoğraları photoshopta curves ile aydınlatıyorum aynı şeyi corelde nasıl yapabilirim die sordum .
Bu arada eminecik geçen seferki font sorunumu çözdüm kurcalarken buldum ama cevap yazamadım onu ayrı bi konu olarak yazıcam bilmeyen arkadaşlar varsa faydam olsun

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
photo painte gondermelisin

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corl 13 yada 14 kullanıyorsan
başka programa göndermene gerek yok
bitmap sekmesinden "auto adjust"
yada "auto adjustment lab"
işini görür
corel 13 de tabii

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
corl 13 yada 14 kullanıyorsan
başka programa göndermene gerek yok
bitmap sekmesinden "auto adjust"
yada "auto adjustment lab"
işini görür
corel 13 de tabii

kesinlikle bu konuda diğer arkadaşlara katılmıyorum. piksel deyince akla phptoshop gelir. resmi ps de işleyim corele atarsın. bu genel bir kaide olmuştur.

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
anladım ilgilenen tüm arkadaşlara teşekürler

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kesinlikle bu konuda diğer arkadaşlara katılmıyorum. piksel deyince akla phptoshop gelir. resmi ps de işleyim corele atarsın. bu genel bir kaide olmuştur.

öyle ise vereceğim şu örneğin dürbünü ile meseleye bir daha bakınız!

tabela imal ediyorduk, kaynak lazım oldu, kaynattıracağımız demirleri bizim dükkandan çıkarıp demirdoğramacıya götürerek kaynattırmak yerine dükkanımızdaki seyyar kaynak makinesiyle kaynatmayı yeğledik.

iyi etmiş miyiz?

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
öyle ise vereceğim şu örneğin dürbünü ile meseleye bir daha bakınız!

tabela imal ediyorduk, kaynak lazım oldu, kaynattıracağımız demirleri bizim dükkandan çıkarıp demirdoğramacıya götürerek kaynattırmak yerine dükkanımızdaki seyyar kaynak makinesiyle kaynatmayı yeğledik.

iyi etmiş miyiz?

valla bu soru niteliğindeki cevabınıza bende sormak isterim siz kaynakçımısınız tabelacımı. bence herkes kendi işini yapmalı dimi.

ben yukarıdaki cevabımda kesin ve kati bir şekilde böyle olmalı demiyorum. tabiiki corelde kendi içindeki destekleri ile bu işi başarabilir. ama bu basit bir problemdi. daha karmaşık piksel işlerini ps de yapmaktan başka çözüm görmüyorum.

bu konu üzerinde konuşmaya kalkarsak değil makale kitaplar dolusu yazmak gerekir.

grafik tasarım işi yapan arkadaşlara sorun... size cevaben %99 resimlerin ps işlenip corelde tasarımın yapılması gerektiğini söyleyecektir.

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kaynakçı yada tabelacı değilim
bir örnek verdim sadece
kızdırmak değildi sizi amacım
yalnız siz işaret ettiğim yöne değil
işaret parmağımın ucuna bakıyorsunuz
reca ederim....

ben photoshopun resim işlemedeki üstünlüğünü tartışmıyorum zaten

haklısınız
eğer amaç resim işlemekse
photoshop dan başkası tecih edilmemeli
bence de.

Moderatör tarafında düzenlendi:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Neden photoshop geliyor ben de onu anlamıyorum. CorelDRAW kullanıyorsanız CorelPHOTOPAINT kullanmak en mantıklısı. Bir de şöyle düşünün CDR dosyalarını Photopaintte doğrudan açabilirsiniz. Aynen illustrator dosyalarını ps'de doğrudan açabileceğiniz gibi (tabi illustratorde işi pdf uyumlşu kaydetmek gerekiyor o da ayrı mesele) ;)

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
corelde curvese benzer bi özellik var evet effect menusunde alt menu olan ajust içinde tone curve diye bişi var ben bunu kullanıyorum genelde dene bakalım işini gorcektir eminim

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
işte beni anlayan biri
teşekkür ederim.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
reca ederim işini gorduyse ne mutlu bana :)

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
Neden photoshop geliyor ben de onu anlamıyorum. CorelDRAW kullanıyorsanız CorelPHOTOPAINT kullanmak en mantıklısı. Bir de şöyle düşünün CDR dosyalarını Photopaintte doğrudan açabilirsiniz. Aynen illustrator dosyalarını ps'de doğrudan açabileceğiniz gibi (tabi illustratorde işi pdf uyumlşu kaydetmek gerekiyor o da ayrı mesele) ;)

arkadaşım yukarıda yazdığım şekliyle sadece bu basit bir iş dedim. ama çok karmaşık işlerin üstesinden nasıl geleceksin. misal;baskıda çıkması riskli renkleri nasıl ayırmayı düşünüyosun. tabiiki ps de. yada elinde picsel bir logo var. üzerinde çalışman gerek. çözünürlüğünü artırmak için yine ps... bunlar çoğaltılabilir. fakat hala dediğim gibi birkaç resim rengi açmak yada birkaç efekt vermek için ps ye dönmeye gerekte yok yanii....

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
sevgili eminecik...

1. öncelikle uslubunuzu biraz düzelterek cevaplar verin, biraz daha kibar olun.
2. Burada sizin şahnsınıza bir eleştiride bulunmadım bir genelleme yaptım ve Photopaintin de PS kadar ofset baskıya uyumlu olduğunu belirtmek istedim.
3. Baskıda çıkması riskli renkleri ayırmak işleminden kastınız nedir bilemiyorum fakat alfa kanallarını, spot renkleri ve .dcs formatını pekala destekliyor. Ayrıca doğru renk yönetimiyle renk konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. X4 sürümünde Adobe color engine kullanmasıyla renk gösterimi açısından adobe programlarıyla birebir uyumlu da oldu.
4. Raster tabanlı programların yaptığı en basit iştir bir bitmap'i büyütmek ya da çözünürlüğünü artırmak.
5. Ben de raster program için PS tercih ediyorum fakat tamamen alışkanlık ve tercih meselesi.
6. Photopaint'i bu kadar küçümsemeyin. PS'nin belki de tek rakibidir.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
sevgili eminecik...

1. öncelikle uslubunuzu biraz düzelterek cevaplar verin, biraz daha kibar olun.
2. Burada sizin şahnsınıza bir eleştiride bulunmadım bir genelleme yaptım ve Photopaintin de PS kadar ofset baskıya uyumlu olduğunu belirtmek istedim.
3. Baskıda çıkması riskli renkleri ayırmak işleminden kastınız nedir bilemiyorum fakat alfa kanallarını, spot renkleri ve .dcs formatını pekala destekliyor. Ayrıca doğru renk yönetimiyle renk konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. X4 sürümünde Adobe color engine kullanmasıyla renk gösterimi açısından adobe programlarıyla birebir uyumlu da oldu.
4. Raster tabanlı programların yaptığı en basit iştir bir bitmap'i büyütmek ya da çözünürlüğünü artırmak.
5. Ben de raster program için PS tercih ediyorum fakat tamamen alışkanlık ve tercih meselesi.
6. Photopaint'i bu kadar küçümsemeyin. PS'nin belki de tek rakibidir.

arkadaşım uslubumda sizi rencide edecek bir söz kullanmadım. şayet öyle hissettiyseniz. özr. ama bende burada herhangi bir programın yada firmanın silahtarlığını yapmıyorum. corel x3 yada x4 bilmem ben 12 kullanıyorum... naçizane tebcrübe ve bilgilerimi aktarmaya, yanlışlarım varsa düzeltmeye çalışıyorum. zaten bu forumda bunun için var.